193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Tips & tricks
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru deglasare
Deglasarea este o metoda prin care se pregateste sosul pentru friptura. Ea consta in turnarea unui lichid rece intr-o tigaie fierbinte pentru a desprinde toate bucatelele de carne de pe vas in urma pr
Sfaturi culinare Tips & tricks - Cum stim cand s-au copt bine prajiturile si painea?
De multe ori am gasit mentionat intr-o reteta: Coace pana cand e gata sau Cand e gata, scoate din cuptor. Dar cum ne dam seama ca sunt coapte? Ca sa nu gresim, trebuie sa invatam cateva trucuri. Praji
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru fructe la gratar
De ce sa pregatesti fructe la gratar, in loc sa le consumi proaspete? Pentru ca sunt delicioase atunci cand sunt caramelizate in zaharul propriu, isi intensifica savoarea si capata o textura aparte. I
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru Masa de Paste la iarba verde
Pastele e prilejul perfect de a iesi la iarba verde. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de primavara, alaturi de familie si prieteni si un cos cu oua rosii, cozonac si alte bunatati? Ca sa iasa
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit de Paste
In Sambata Mare, bucatariile sunt invadate de tot felul de arome, care mai de care mai imbietoare. Sarmalele, ciorba, friptura, drobul sunt fie in aragaz, fie in cuptor. Cum s-ar spune, totul function
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru vopsit oua de Paste
In mod traditional, crestinii vopsesc oua de Paste. Culoarea predominanta este rosul, ea simbolizand jertfa, sangele curs din Trupul Lui Iisus Hristos, dar suprafata oului poate fi simpla sau cu diver
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit mielul de Paste
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca friptura de miel. Mai suculenta sau mai uscata, mai crocanta sau mai moale, ea poate fi servita atat simplu, cat si cu sos de menta si legume coapte. Daca v
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu smantana
Se intampla adesea sa ne apucam de gatit, dar sa realizam, la un moment dat, ca ne lipsesc untul sau laptele. Ce facem? Folosim un substitut! Si ce alt inlocuitor mai bun am putea gasi, daca nu smanta
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru decojit usor ouale fierte
Una dintre cele mai cunoscute retete de Paste consta in oua umplute. Ce poate fi mai frumos decat sa-ti impresionezi musafirii cu un platou de oua delicioase, umplute cu pate si ornate cu ierburi arom
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru unt clarificat (ghee)
Mai putin cunoscut in bucatarie este untul clarificat, cunoscut si sub denumirea de ghee. Tehnica pregatirii lui este originara din Asia de Sud, fiind folosit cu precadere in bucataria indiana, sirian
Sfaturi culinare Tips & tricks - Totul despre oparirea legumelor
Oparirea legumelor sau a fructelor consta in tinerea lor in apa clocotinda in jur de 30 secunde, apoi racirea sub un jet de apa sau intr-un vas cu gheata. De ce sa oparesti legumele? Ca sa le inmoi, s
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cuscus
Cuscusul este o mancare traditionala a berberilor (un grup etnic din Africa de Nord), fiind intalnit cu precadere in Libia, Algeria, Tunisia si Maroc. Daca in Libia se serveste cu carne de miel, vita
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit la baie de aburi
Metoda de a gati la baie de aburi este cunoscuta de foarte multa vreme. Foarte des o intalnim sub denumirea de bain-marie (termenul provine din limba franceza). Ea consta in pregatirea unei retete sau
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru gatit cu carne tocata
Uneori ti se pare ca mancarea nu are gustul pe care ti-l doresti. Desi ai folosit toate ingredientele asa cum scria in reteta, ceva nu a iesit cum trebuie. Ei bine, problema pot fi ingredientele in si
Sfaturi culinare Tips & tricks - Sfaturi pentru legume la gratar
Pentru o cina usoara sau drept garnitura la diverse mancaruri, poti pregati niste legume la gratar. Le speli si cureti foarte bine, apoi le tai la diferite dimensiuni, le ungi cu ulei sau unt si le pu



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro