Arhiva coolinaria
Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii. Spre deosebire de alte fructe, acestea nu se cojesc dupa m
Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita. Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si inainte de asezonare, si dupa. In schimb, cand ai
Pentru a pastra alimentele o perioada mai lunga, ele trebuie conservate. Prin acest proces se urmareste indepartarea tuturor microorganismelor de pe ele si prevenirea oxidarii, a rancezirii, a uscarii
Cand e vorba de ingredientele pentru mancarea zilnica, niciodata nu trebuie sa facem rabat. De ele depinde sanatatea noastra. Unul din cele mai folosite, dar si mai pretentioase alimente este oul. Dac
Cel mai adesea, cand vine vorba de a gati legume, preferam sa le facem la aburi. Ele sunt, insa, mult mai gustoase daca le pregatim prin sotare ori la cuptor. Totul depinde de ierburile si condimentel
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida). Crema se foloseste pentru decorarea prajiturilor si pentru glaz
Gofre, faguri, vafe, waffles... Ce mai conteaza denumirea? Sunt un desert delicios sau un mic dejun apetisant! Iata ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de facut gofre: Bine de stiut - citeste ins
Prazul este o leguma cunoscuta inca de pe vremea faraonilor. Acestia il foloseau pentru a-i recompensa pe cei mai buni razboinici. Imparatul Nero, in schimb, manca praz pentru a-si ingriji vocea. In a
Din cand in cand trebuie sa introducem in alimentatie si mancaruri facute cu varza. De ce? Pentru ca ea contine multa vitamina C! Daca nu stii ce anume sa gatesti, cauta prin caietul mamei sau pe inte
Asa cum piperul si sarea sunt nelipsite din orice bucatarie, la fel s-ar putea spune despre gelatina. Ea transforma siropul in jeleu si face ca dulceata sa fie mai consistenta. De asemenea, gelatina p
Unul dintre cele mai cunoscute si mai racoritoare deserturi de vara este, fara indoiala, inghetata. Cu vanilie, ciocolata, fructe ori migdale, inghetata este ideala atat pentru zilele cand vrem sa ne
Metoda prepararii cu ajutorul betisoarelor de frigarui e utilizata foarte mult in bucataria Orientului Mijlociu. Intr-un timp rapid, in bucatarie sau la gratar, poti sa pregatesti felul principal si c
Acum este sezonul cireselor, asadar si al dulceturilor, al gemului si al compotului de cirese. Daca e pentru prima data cand incerci sa pregatesti asa ceva, trebuie sa stii cateva lucruri. In primul s
Denumirea de Phyllo vine din greaca si inseamna frunza. Cu acest tip de aluat foarte subtire si foarte fragil se pregatesc cel mai adesea placinte cu fructe si branza. Intrucat este un aluat mai prete
Uneori, din graba ori neatentie, punem mai multe condimente si sare in mancare. Ca sa o luam de la capat cu gatitul ar insemna alte ingrediente si, bineinteles, timp pierdut. In anumite situatii, acea
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata