Arhiva coolinaria
Despre mancarea chinezeasca s-a tot spus ca e picanta, ca e dificila fata de bucataria europeana, ca se bazeaza doar pe orez etc., dar pana nu incerci nu ai de unde sa stii. Daca esti incepator intr-a
Cat de greu e sa faci o ceasca de ceai? Pui apa, pui plicul, amesteci, scoti plicul si gata! Cu siguranta, cu totii spunem asta! Sa stii, insa, ca exista mici secrete pentru ca ceaiul tau sa fie cu ad
Andivele fac parte din familia cicorii si au un gust mai amar. Cel mai adesea sunt folosite pentru prepararea aperitivelor si a salatelor. Nu contin grasimi, colesterol si sodiu. Selectie si depozitar
Credeai ca numai din arahide se poate face unt? Ei bine, si din migdale. Daca ai adoptat stilul vegan ori, pur si simplu, vrei sa-ti diversifici alimentatia, noi te sfatuim sa inveti sa faci unt de mi
Pregatirea unor sosuri poate fi usor riscanta atunci cand nu ai experienta sau crezi ca nu e cine stie ce lucru. Doar amesteci niste ingrediente pe foc si gata! Ei bine, nu chiar! Trebuie sa stii cate
Tofu este un produs care se obtine prin inchegarea laptelui de soia. Intrucat nu e de origine animala, e foarte des utilizat pentru gatirea retetelor vegetariene. Cel mai adesea il intalnim in mancaru
Ghimbirul este cunoscut si folosit inca din Antichitate, atat in medicina, cat si in gastronomie. Se spune ca marinarii chinezi mancau bucatele de ghimbir pentru a nu suferi de rau de mare. Stiai ca..
Telina este o planta folosita foarte des in bucatarie, pentru a da aroma mancarurilor, incadrata in categoria super-alimentelor. Grecii antici o considerau un medicament pretios datorita faptului ca a
Ciupercile fac parte din categoria alimentelor usor si repede de gatit. Nu e mare lucru sa sotezi putina ceapa, apoi sa pui ciupercile in tigaie, sa torni apa ca sa fiarba, iar la final sa pui smantan
Sfecla rosie este unul din alimentele pe care fie le folosesti des in bucatarie, fie le eviti pe cat posibil. Cel mai adesea e consumata cruda, sub forma de salata, dar exista multe alte retete cu sfe
O data la cateva zile te intorci de la cumparaturi cu o sacosa plina. Unele alimente trebuie duse in camara, altele puse in frigider. Se intampla, insa, ca atunci cand deschizi usa frigiderului, sa si
Turmericul (sau curcuma) este un condiment cunoscut de cel putin 2000 de ani, fiind folosit de evrei si ca aliment, si ca planta medicinala. Culoarea si aroma sunt date de curcumin. De altfel, turmeri
Pastarnacul este similar cu morcovul, dar are o aroma mai dulce si mai apropiata de cea a nucilor. E recoltat abia dupa primul inghet intrucat se crede ca temperatura negativa ii scoate si mai bine in
Eclerele sunt un desert la indemana oricui. Cu cateva ingrediente si putina rabdare poti pregati o prajitura delicioasa. Sfaturi de la gospodine - in loc de unt, pentru aluat, poti folosi ulei sau unt
Chiar daca nu arata mai ciudat, in general, lumea este mai reticenta cand vine vorba de a gati gulie. De ce? Pentru ca acest aliment e considerat ca fiind produs furajer. Totusi, el este foarte bun! S
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta