193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Alimentatie sanatoasa
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Cuisoarele si sanatatea
Cuisoarele sunt muguri uscati de floare de Eugenia aromatica, un copac tot timpul verde. Se gasesc in Indonezia, India, Sri Lanka, Indiile de Vest, Madagascar, Tanzania si Brazilia. Datorita beneficii
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - De ce ingrasa mancatul in fata televizorului
Conform cercetatorilor... - oameni care mananca in fata televizorului / calculatorului, consuma cu 10% mai multe calorii, pentru ca le este distrasa atentia; - distragerea atentiei ingreuneaza revenir
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - De ce este bine sa consumam sodiu
Sodiul este un electrolit si ion esential, prezent in fluidul extracelular. Lui i se datoreaza stimularea functiilor cerebrale si protejarea pielii impotriva actiunii radicalilor liberi. Iata si alte
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Uleiul de masline si sanatatea
Nutritionistii si doctorii ne recomanda cu incredere utilizarea uleiului de masline in bucatarie. De ce? Multe studii au aratat ca acesta are acelasi rol pentru afectiunile cardiovasculare precum are
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Nautul si sanatatea
Nautul face parte din familia leguminoaselor si are un gust asemanator cu nuca si o textura de parca ar fi unt, ceva intre amidon si pate. Se crede ca s-a raspandit din sud-estul Turciei. In prezent,
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de psyllium
Psyllium este o planta mediteraneana, din familia patlaginei, folosita in Antichitate pentru tratarea inflamatiilor sistemului urinar. In prezent, nu doar in medicina intalnim semintele de psyllium, c
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Usturoiul si sanatatea
Daca tot se apropie cu pasi repezi sezonul rece, e bine sa aflam cat mai multe despre alimentele care ne feresc de raceli, gripe, infectii. Unul dintre cele mai eficiente este usturoiul. Da, "vedeta"
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Ceapa si sanatatea
Considerata, poate, cea mai banala leguma, ceapa pare sa fie plina de surprize cand e vorba de viata noastra. Cel mai adesea o evitam din cauza faptului ca ne alegem cu o respiratie mai putin placut m
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale chefirului
Chefirul e cunoscut drept "laptele magic" si se obtine prin fermentarea laptelui cu "boabe de chefir" sau "ciuperci de chefir". Originea sa o gasim in Muntii Caucaz. Conform legendelor, "boabele de ch
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Vitaminele solubile in grasimi
Vitaminele sunt niste substante care hranesc organismul si stimuleaza functionarea tuturor functiilor acestuia. Ele se impart in doua categorii: solubile in apa si solubile in grasimi. Vitaminele solu
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Vitaminele solubile in apa
Exista doua mari categorii de vitamine: solubile in apa si solubile in grasimi. Primele, intrucat nu sunt depozitate in organism, trebuie administrate zilnic. Este vorba de complexul de vitamine B si
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale maceselor
Floarea ne incanta privirea, parfumul ne alinta simtul olfactiv, iar fructul ne scapa de unele probleme de sanatate. Toate acestea le intalnim la trandafirul salbatic, cunoscut in popor drept trandafi
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale sofranului
Stiai ca 500 de grame de sofran costa aproximativ 3.000 de dolari? De ce asa mult? Pentru ca este necesara recoltarea a aproximativ 80.000 de flori pentru obtinerea acestei cantitati. Poate de aceea a
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Rolul mineralelor in alimentatia de zi cu zi - partea a II-a
O dieta sanatoasa inseamna si consum de minerale. Impreuna cu vitaminele, ajuta la dezvoltarea organismului, la formarea sangelui, a oaselor, la functionarea normala a sistemelor digestiv, nervos, rep
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Rolul mineralelor in alimentatia de zi cu zi - partea I
Mineralele sunt nutrienti pe care ii absorbim din alimente, la fel de importanti pentru sanatatea noastra ca si vitaminele. Ei fac parte din celulele, tesuturile, muschii si fluidele noastre. Pentru f
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Gutuile si sanatatea
Gutuile sunt originare din sud-vestul Asiei, fiind specifice regiunii muntilor Caucaz. In Grecia Antica, erau un cadou ritualic oferit la nunta, avand rolul de a parfuma buzele miresei inainte de a in
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Oregano si sanatatea
Oregano, "bucuria muntelui" (in greaca), este o planta aromatica foarte mult folosita in bucatariile mediteraneene si mexicane. Datorita aromei destul de puternice, face pereche excelenta cu vinete, r
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Nucsoara - 10 beneficii pentru sanatate
Originara din Indonezia, nucsoara este samburele unui fruct destul de asemanator cu piersica. O poti recunoaste usor dupa gustul dulce-iute si aroma fina. In Antichitate, nucsoara era utilizata drept
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Alimentatie adecvata pentru persoane meteo-sensibile
In mod automat, la fiecare schimbare de sezon, ne modificam si regimul alimentar, in functie de produsele de pe piata locala. Spre exemplu, daca vara avem din abundenta verdeturi, legume si fructe, ia
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Sfaturi pentru alimentatia sanatoasa a unei femei
Un regim alimentar sanatos inseamna: energie, stare generala buna, greutate constanta, aspect fizic placut. Spre deosebire de barbati, femeile trebuie sa fie mai atente atunci cand vine vorba de manca
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Castanele - beneficii pentru sanatate
Toamna fara miros si gust de castane coapte nu e toamna in adevaratul sens al cuvantului. Castanele pot fi consumate crude, fierte, prajite, caramelizate. Dincolo de savoarea lor, au multe beneficii p
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Coriandrul - sanatate naturala
Coriandrul este o planta aromatica mediteraneana, dar utilizata foarte des in bucataria indiana, mai ales pentru salate si supe. Coriandrul este o sursa de: fibre, vitamine (A, C), acid folic, betacar
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Merele - beneficii pentru sanatate
Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Aceasta, de fapt, e varianta actualizata a unui proverb de pe la 1866, conform caruia, daca mananci un mar inainte sa te bagi seara in pat, impiedici un
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Perele - sanatate naturala
Despre pere se stie ca sunt cunoscute de foarte mult timp si ca sunt cultivate pe spatii extinse, atat in Europa, cat si in Asia. Datorita proprietatilor si continutului de vitamine, minerale si fibre
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Sosul de soia e sanatos?
Sosul de soia este un condiment care se pregatea initial din miso, o pasta fermentata facuta din boabe de soia. Se foloseste cu precadere in bucatariile din estul si sud-estul Asiei. O lingura de sos
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Zmeura - beneficii pentru sanatate
Originea zmeurei nu este cunoscuta cu exactitate. Se crede ca provine de undeva de prin Asia si ca a fost adusa in Europa acum cateva milenii. Cel mai cunoscut sortiment are o nuanta de rosu-roz. Hibr
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Alimente bune si alimente rele pentru dinti
Dintii sunt facuti sa reziste o viata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordam atentia cuvenita. Asa cum sistemul nostru digestiv depinde de regimul alimentar, asa si cavitatea bucala este in
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile fisticului pentru sanatate
Din timpuri stravechi, fisticul a fost privit drept un simbol al sanatatii. Se dezvolta foarte bine in zone cu climat fierbinte si uscat, iar in prezent se cultiva pe spatii mari in China, Siria, Turc
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Orezul cel mai bun pentru sanatate
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai des orez ca sa fim energici si sa evitam aparitia anumitor probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave. Datorita faptului ca are mult
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Mazarea si sanatatea
Mazarea este cunoscuta si consumata de foarte mult timp, in timpul Evului Mediu mazarea uscata fiind chiar alimentul de baza pentru populatia saraca. Abia in secolul al XVI-lea a devenit populara si m
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Bananele - sanatate naturala
Se spune ca un mar pe zi tine doctorul la distanta. Conform unor nutritionisti, marul ar trebui inlocuit cu banana, intrucat contine mult mai multe vitamine si nutrienti decat marul, fiind asadar o su
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Sfecla rosie - beneficii pentru sanatate
Despre sfecla rosie se poate spune ca este un adevarat depozit de vitamine si minerale, fiind, asadar, foarte buna pentru organismul nostru. In principal, sfecla rosie contine: magneziu, potasiu, zinc
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Piersicile - sanatate naturala
Piersicile sunt nu doar un fruct estival, ci si o sursa de sanatate, proprietatile lor fiind cunoscute inca din timpul vechilor asiatici. O piersica mare = 17 gr de carbohidrati, 3 gr de fibre, 333 mg
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Maslinele - beneficii pentru sanatate
Data viitoare cand mergi la supermarket, nu uita sa pui in cosul de cumparaturi si niste masline. De ce? Pentru ca sunt sanatoase! Nu degeaba maslinele negre si verzi sunt nelipsite din dieta meditera
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Pomelo - sanatate naturala
Pomelo este cel mai mare fruct citric si provine din tarile Asiei de Sud-Est. Plantatii de pomelo se gasesc cu precadere in Asia si in Florida si Israel. Pomelo este o sursa de: fibre, vitamine (B, C)
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Ridichile - sanatate naturala
Ridichea se gaseste pe tarabele din piata pana toamna tarziu. Neagra, rosie sau alba, este folosita cu precadere in diverse retete de salate, dar poate fi consumata si cruda (cu putina sare ori fara).
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Telina - sanatate naturala
In Antichitate, telina era apreciata de greci datorita proprietatilor sale medicinale, fiind recomandata inca de pe atunci pentru tratarea infectiilor, a inflamatiilor si a hipertensiunii. Telina este
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Susanul - bun pentru sanatate
Susanul este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume. In medicina, de exemplu, este folosit de mai bine de trei milenii. Femeile din Babilonul Antic pregateau o mixtura de susan cu miere d
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - 10 lucruri incontestabile despre alimentatia sanatoasa
Cel mai adesea citim pe internet sau vedem la televizor materiale despre alimentatia sanatoasa, despre cat de bune / nocive sunt unele produse, despre ce inseamna sa ai grija la ce mananci etc. Toate
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile vaniliei pentru sanatate
Vanilia este cunoscuta de foarte mult timp. Aztecii si mayasii o foloseau pentru a prepara tot felul de bauturi medicinale. In timp, dupa multe cercetari, s-au descoperit si alte beneficii ale vanilie



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Faceti o lista cu ingredientele pe care le aveti si o alta cu cele de care va mai fi nevoie.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro