Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Pieptul de curcan in sos de menta este un preparat special, delicat si fin, pe care il puteti servi la ocazii deosebite.
Iti recomand pastele cu somon si samantana pe care le poti prepara deosebit de repede (in 25 de minute) si care sunt delicioase.
Este ideala pentru cei ce prefera o pizza molae si cand se raceste :)
Este ideala pentru cei ce prefera o pizza molae si cand se raceste :)
Daca ai in frigider cateva bucati de file de peste, pregateste-le cu unt aromat. Amestecul de unt, ghimbir si coriandru va da pestelui o savoare care te va face sa te lingi pe degete.
In acest week-end am facut friptura de pasare in lapte, un adevart deliciu inedit!
Aveti chef sa preparati ceva rapid, satios si savuros si aspectul sa fie de nota 10? Atunci salata cu feta si macaroane este cea care poate rezolva problema.
O reteta deosebita cu ,care vei impresiona musafiri
O reteta deosebita cu ,care vei impresiona musafiri
Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert (eu i-am pus la steamer). Cand sunt suficient de patrunsi se scot se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu un amestec din
Pana sa incerc ciorba aceasta de peste pe care urmeaza sa v-o propun strambam mereu din nas. Va asigur ca este o minunatie si va ajunge in topul preferintelor voastre.
O combinatie consistenta de paste cu dovlecei, pui si parmezan dar usor de facut. Partea cea mai frumoasa este ca poti folosi orice tip de paste doresti.
Cu ajutorul acestui blender am reusit sa realizez aceasta supa delicioasa si racoroasa.
Pas 1: Se pun spaghetele la fiert timp de 15 – 20 minute. Inainte de a fi scoase recomand sa fie gustate pentru a fi sigur ca acestea sunt fierte. Se scot spaghetele si se pun intr-o sita de scurger
Aceasta este supa rece de gazpacho traditionala, care poate fi servita in cele mai multe locuri din Spania, fiind o reteta comuna de supa de rosii si legume crude, care se serveste mai ales pe perioad
Salmorejo este o supa rece nu foarte diferita de un gazpacho traditional, dar contine mai multe nutrimente, este consistenta si putin mai densa, iar unii meseni ar putea savura cu mult mai multa pofta
Cele mai potrivite anghinare pentru aceasta reteta sunt anghinarele italiene sau cele grecesti, care se preteaza de minune la umplutura din carne de vita si, in plus, sunt si mai fragede. Anghinarele
Este o reteta inedita de supa rece gazpacho, fara rosii, plina de zarzavaturi proaspete si cu o tenta usoara de menta, care ii si confera o culoare verde si multa prospetime, adica exact ceea ce se ce
*Ceapa se rade sau se toaca marunt. Se bate putin oul si se adauga ceapa apoi carnea tocata si se mixeaza pana la omogenizare. Aici se adauga si condimentele, dupa preferinte. *Amestecul se imparte in
Aceasta este o specialitate mai delicata de gazpacho, care se crede ca s-a mostenit de la populatia maura si care are, asa cum ii spune si denumirea, o culoare alba, placuta, data de specificul retete
Stracciatella este un preparat italian bine incarcat cu nutrimente esentiale, care ofera multa energie, dar este si usor de digerat si de aceea recomandat pentru persoanele convalescente sau care sufe
1 Intr-o tigaie nu prea inalta se pune uleiul de masline, maslinele, usturoiul tocat, caperele si pestisorii ansoa, se adauga apoi 3 linguri de apa si se lasa la foc mare pentru 5 minute; 2 Se adauga
Spre deosebire de ruda sa apropiata, broccoli, conopida poate fi gatita in variate retete delicioase, unele de mare complexitate, iar altele practice si gustoase. Iata in continuare o reteta simpla, u
Este o mancare usor erotica, specifica anotimpului calduros, care se serveste in aer liber, unde isi poate imprastia aromele sale pline si parfumate.
1 Se prajeste usturoiul in foarte putin ulei, pana ce devine crocant, se adauga carnea tocata si se amesteca constant pana ce e bine rumenita si separata atat de fin pe cat e posibil; 2 Se adauga apoi
1. Se taie carnea de vita cubulete cam de 3 cm; 2. Se taie si Iarba lamaioasa (lemongrass) tot cam la 3 cm, aruncandu-se partile uscate, si strivindu-se apoi condimentul cu un mojar de bucatarie; 3. S
1. Se scoate compozitia din ambii carnati si se amesteca la un loc. Se rumeneste apoi la foc mare toata compozitia de carnati, cu putin ulei de masline, intr-o tigaie mai larga, neaderenta; 2. Separat
Pastrav cu salata de fasole verde este o reteta delicioasa si sanatoasa pe baza de peste.
Pieptul de pui cu parmezan si ierburi este o reteta celebra din bucataria italiana, care a fost adoptata cu succes in lume si se serveste la mai toate restaurante cu specific italian si nu numai.
Puiul intreg la cuptor este o reteta deosebita, iar stilul turcesc de preparare va cuceri prin gustul aromat si picant.
Taiem puiul bucati pe care le condimentam cu sare, piper si le dam prin faina. Le prajim in ulei. Le punem apoi intr-o tava termorezistenta si adaugam ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul
Aceasta salata de peste afumat cu cruditati are un gust excelent si poate deschide pofta de mancare la o masa festiva.
Cu ciorba de praz preparata dupa aceasta reteta, veti reusi sa scapati de grasimi si de celulita. Ciorba de praz este delicioasa, rapida si usor de preparat.
Inabusim carnea timp de 1-2 minute cu uleiul si 3-4 linguri cu apa. Adaugam treptat 100ml apa fierbinte, condimente dupa preferinta si fierbem la foc mic pana cand scade. La sfarsit punem ketchupul, s
O reteta super simpla, iar ciorba de vitel si macris e delicioasa, acrisoara si sanatoasa!
Va prezint un altfel de reteta de ardei umpluti cu orez si cartofi.
Fileurile de peste in crusta de cocos constituie un preparat inedit, usor si savuros din peste, pe care putem sa-l gatim din orice fel de fileuri.
O reteta simpla de friptura de vita cu mustar, foarte aromata si crocanta in exterior si moale in interior. Mustarul ii da un gust delicat fripturii.
Este pentru prima data cand am pregatit pestele la cuptor, insa sigur nu a fost si pentru ultima data. De ce? Pentru ca este foarte gustos si mai ales sanatos.
Sunt înnebunită după ficăţei şi îmi plac în orice formă dar nu prea mă pot delecta cu ei pentru că soţul meu nici nu vrea să audă de ei. Nu am renunţat uşor la încercările mele de a-
1 Ceapa, usturoiul, migdalele si coriandrul se dau repede la masina de procesat alimente; 2 Se adauga uleiul, zeama de lamaie si sarea si se amesteca manual foarte bine; 3 Se pune marinata astfel obti
1 Se taie rosiile in doua, se curata de seminte si se toaca marunt; 2 Se topeste untul intr-o tigaie de sos, la foc mediu si se adauga aici ceapa si usturoiul care se soteaza pentru aproximativ 5 minu
1 Se soteaza intr-o tigaie larga si inalta ceapa in ulei de masline, la foc mediu, pana ce devine crocanta, adica vreo 30 de minute; atentie, dupa 10 minute, puteti adauga cu incetul si zaharul; 2 Se
1 Se dau in clocot cele 4 cani de apa si se dizolva cubuletele de concentrat de pasare; 2 Se adauga apoi broccoli, cartofii si ceapa si se lasa la foc mic pana ce se inmoaie bine cartofii; 3 Se adauga
1 Se iau bucatile de piept de pui si se turtesc ca pe o foaie cu ajutorul unui facalet; 2 Se amesteca intr-un bol de gatit mandarinele tocate, sucul de mandarine, marmelada si scortisoara si se da deo
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta