Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Ceapa se toaca marunt si se inabusa intr-o lingura de ulei. Ciupercile curatate, spalate, scurse si tocate marunt se adauga peste ceapa inabusita. Se continua fierberea pana ce apa de la ciuperci a sc
Supa mea preferata in timpul verii, mai ales in sezonul rosiilor de gradina mari si carnoase, este supa de rosii. Racoroasa, usoara si hranitoare, supa de rosii iti deschide apetitul pentru mancare.
Se pune apa la fiert cu sare, intr-o oala cu capacitatea de 3 l. Curatati si pisati grauntele de usturoi. Taiati florile de dovlecel in lungul lor. Zdrobiti intre degetele dvs floarea de arpagic Spagh
Preparati sosul de busuioc astfel : intr-o tigaie fara ulei, rumeniti semintele de pin dupa care le amestecati cu busuiocul, cu parmezanul si cu uleiul de masline pana ce obtineti o pasta omogena. Pas
Spalati spanacul in mai multe ape, spalati prazul si taiati-l in rondele. Puneti prazul in cosul perforat pentru fiert la vapori, adugati deasupra frunzele de spanac, apoi bucatile de peste insiruite
Amestecati zmeura cu siropul de agava. Puneti smantana intr-un vas. Taiati batonul de vanilie pe lungime, indepartati-i semintele cu un cutitas si puneti-l apoi totul in smantana. Curatati de coaja gh
Fierbeti 5 oua tari. Indepartati-le coaja si puneti-le de-o parte. Puneti prapurele in apa rece. Separat puneti miezul de paine in lapte. Curatati si taiati usturoiul. Pisati cimbrul. Spalati, uscati
1. Puneti orezul in apa clocotita si sarata si lasati sa se fiarba intre 18 si 20 min pana ce bobul de orez este bine fiert. 2. Preparati sosul de rosii. Amestecati ingredientele si si apoi strecurati
Spalati tomatele, stergeti-le si apoi mixatile. Strecurati sucul obtinut si puneti-l intr-un vas (in care se vor adauga mai tarziu si pastele, deci el trebuie sa fie mai mare ca dimensiune), la fiert
Puneti lintea la fiert in apa rece, cca 25 min. La jumatatea timpului de fierbere, sarati. Dupa ce lintea a fiert, se scurge si se lasa in asteptare in timp ce pregatim restul legumelor. Ceapa verde s
1. Spalati fasolea boabe. Puneti-le intr-o oala, acoperiti-o cu apa rece si puneti-o apoi la fiert. Lasati-o sa clocoteacsca la foc mic, cu capac, timp de 20 min. 2. Curatati ceapa si taiati-o. 3. Pre
Se inabusa usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, se adauga tomatele, cimbrul si cele ‘’4 condimente’’, la foc mediu. Se sareaza si se pipereaza. Zdrobiti apoi usor tomatele si lasati-le s
Cartofii se pun la fiert cca 20 min. Se incearca cu o furculita pentru a se vedea daca sunt bine fierti. Intre timp pregatiti carnea tocata inabusind-o pe flacara aragazului timp de 15-20 min (asa ca
Pentru cei care doresc sa incerce o friptura facuta dupa o reteta din bucataria romanesca a secolelor trecute
In luna august incepe sezonul de bame. Folosind aceste legume putem prepara un fel de mancare cu origini tropicale.Reteta de mancare de bame cu sos de rosii este o reteta veche, simpla, la noi in zona
Vinetele umplute cu pui zice-se ca ar fi o specialiate de sorginte italiana, dar acestea pregatite de mine sunt adaptate cu ceea ce aveam prin casa la momentul respectiv.
Prajirea cartofilor : Curatati de coaja cartofii, spalati-i si lasati-i intr-un castron cu apa pentru a evita innegrirea lor in contact cu aerul. Ungeti o tigaie cu ulei, puneti forma din silicon in t
Desi lasagna este un fel de mancare traditional italienesc ce se serveste cu precadere in timpul sarbatorilor de iarna, va recomand reteta aceasta ca fiind un fel de mancare foarte usor digerabil in s
- Se incinge untul in tigaie si se rumenesc bine bucatile de pui pe toate partile apoi se transfera intr-o tava pentru copt mai mica - Se pun intr-o oala mai mica la foc mijlociu mierea de albine, zea
Pentru ca vara este bine sa consumam alimente usoare si pentru ca vinetele nu mai au acel pret exorbitant, va recomand sa incercati aceasta reteta de vinete cu usturoi.
Gustul unic si dulceata prazului fac din aceasta tocanita de vitel cu praz un deliciu culinar.
Cateva weekend-uri la rand am testat un drob american de legume care a avut mare success. Acest drob american de legume este foarte proaspat si usor, dar in acelasi timp si satios.
Pentru guguluful cu mazare, opariti 200g de mazare de primavara in apa cu sare. Scurgeti-o si amestecati-o cu mult patrunjel. Separat, preparati gelatina si adaugati 2 polonice mari in amestecul pasat
Aceasta friptura in aluat cu ciuperci este o varianata mult mai simpla si mai ieftina, zic eu, la muschiul Wellington.
- Se ia o tava pentru copt, se unge cu unt si se plaseaza aici fileurile de cod bine spalate si scurse de excesul de apa - Se topeste untul in tigaia neaderenta, la foc mic, si se adauga gradual faina
- Se curata catelul de usturoi, se piseaza si apoi se curata si se toaca ceapa verde - Se rumeneste ceapa si usturoiul in unt intr-o oala de supa pentru circa 3 minute - Se adauga zeama de pasare, maz
Borsul de urzici este o reteta ieftina, dar o adevarata comoara de vitamine. Daca nu suntem in post putem drege acest bors de urzici cu smantana.
Aceasta supa italieneasca de rosii este pregatita in mai multe feluri si in diferite regiuni ale “cizmei”. Se prepara rapid in aproximativ 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.
Daca esti in criza de mancare, dar si de bani, iti recomand un fel pricipal foarte consistent. Pulpa cu legume in sos de bere poate fi pregatita cu ce ai prin congelator plus cele din camara.
Aceste galuste cu alune si ricotta, pe cat de inedite sunt, pe atat sunt de delicioase
Imi permit sa iti prezint un alt mod de prezentarea a clasicelor paste italiene- cuiburi de spaghete cu sunca.
Taiem carnea in felii cu grosimea de 2-3 cm, le prajim in ulei, la foc iute, cate 5 minute pe fiecare parte. Le luam din tigaie si le punem pe un platou cald si le pastram acoperite la cald. In uleiul
Ma uitam zilele trecuta la un filmulet in care Jamie Oliver era invitat in emisiunea lui David Letterman si felul de mancare pe care l-a gatit in direct a fost spaghetti alla puttanesca. Vazand ce min
Pana sa inlocuiesc carnea de porc sau de vitel cu cea de pui, imi placea acest ultim tip de carne. Din pacate, in ultimul timp, carnea de pui mi se pare o idee cam fada. Daca si voi patiti acelasi luc
Curatam carnea de vita de pielite si tendoane, o spalam, o scurgem bine de apa si o stergem cu un servet de bucatarie. O taiem in cubulete cu latura de 2 cm si o prajim, la foc mare, in 50g unt pana s
O reteta vegetariana de succes pentru mesele de pranz, fasolea verde in sos de rosii este incarcata cu antioxidanti si suficient de gustoasa incat sa o gatesti chiar si de 3 ori pe saptamana.
Celebru in intreaga lume pentru fragezimea sa, puiul Adobo este un preparat de origine filipineza foarte gustos si deloc dificil de preparat.
Sosul care complimenteaza pieptul de curcan in aceasta reteta merita toata lauda, rezultand la final un preparat usor si delicios, surprinzator prin gustul sau exotic.
Foarte fraged si bine imbracat in arome, muschiuletul de purcel in sos de smochine nu are nevoie de multe introduceri deoarece gustul sau va vorbi de la sine.
O mancare atat de populara si traditionala, apartinand bucatariei italiene, acest risotto cu mazare este delicios, satios, dar in acelasi timp si foarte sanatos. Cine ar putea sa reziste aromei unei f
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii um
In cazul in care v-ati cam plictisit de clasica friptura cu garnitura de piure de cartofi, va recomand un piept de rata cu piure de verdeturi.
Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.
Acest pui cu stafide si caise constituie o modalitate mai gustoasa de a prepara clasicele pulpe de pui. Aroma dulce a stafidelor si a caiselor imbogatesc savoarea carnii de pui.
Cu totii stim sa pregatim o tocana din carne de vita sau un gulas. Dar ce ai zice de o tocana de vita cu paste, un pic mai speciala?
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob