Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Preparati aceasta tajina si veti regasi o explozie de arome care va vor imbia, desi afara este foarte cald. Veti simti deliciile orientului ajunse la poarta bucatariei voastre. Pentru a avea lamai con
Pastele pe care le preferati le puneti la fiert in apa cu sare urmand indicatiile de pe cutie. Dupa ce s-au fiert, se pun la scurs. Mazarea se pune la fiert (daca folositi mazare congelata, o fierbeti
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Se fierbe cca 5 min, dupa care se scurge bine de apa si se toaca in bucati potrivite. Intr-un alt vas se pune un
Acest piure delicios si sanatos pentru orice bebelus combina in mod inedit merele si morcovii cu... broccoli.
Din familie cu conopida, broccoli este o leguma bogata in vitamine si cu aport redus in calorii. Poate fi ingredientul principal pentru o supa care va hidrateaza natural, va aduce un aport important d
Carnea de vaca aduce o cantitate importanta de vitamine din complexul B, iar fierul continut de ea este unul din mineralele necesare zilnic care combate anemia. Cu cat carnea de vita este mai mult pre
Desi combinatia poate nu reprezinta o tentatie pentru gurmanzi, se poate spune ca este reteta ideala pentru cei care au nevoie de putin timp petrecut in bucatarie, dar care mai are avantajul de a fi u
Se prepara sosul care va marina carnea. Espresso-ul se amesteca cu ketchup, otet, zaharul brun, ceapa, usturoi, ardeiul iute tocat marunt, mustar, sosul Worcestershire, chimen si boiaua de ardei iute.
Daca va place fasolea boabe, trebuie sa incercati si aceasta reteta in care este insotita de cafea concentrata, melasa si putin cognac. Folosind fasolea boabe din conserva, timpul de preparare se redu
Pentru ca se apropie sezonul caiselor, va propunem o reteta parfumata, cu iz asiatic. Este o combinatie fina ce se bazeaza pe prospetimea fructelor si pe aroma deosebita a curry-ului. Nu iese nici pre
Daca va doriti un fel de mancare deosebit, intr-o combinatie noua, puteti sa incercati reteta aceasta. Este usor de preparat, bine echilibrata si buna pentru familiile numeroase sau chiar si pentru o
Sparanghelul, bogat in saruri minerale si antioxidanti, este o leguma fina ce se prepara adesea ca aperitiv. Il intalnim in bucataria meridionala, nord-europeana dar si americana, fiind servit alaturi
Crud sau cu un sos pe baza de unt, insotit de un sos vinegreta, fiert sau la vapori cu un sos olandez, rumenit la cuptor sau chiar si pe gratar, in sote sau introdus intr-o omleta savuroasa, iata mult
Aceasta este o reteta de tocanita clasica ce se prepara repede, care nu este greu digerabila si care poate fi un fel principal de mancare indiferent de anotimp. Tocanita clasica poate fi insotita de o
O supa este intotdeauna binevenita la masa. Nu se prepara greu, dar timpul de preparare este destul de lung. Avantajul este ca atunci cand supa se fierbe la foc mic, se poate gati si un alt fel de man
Desi ingredientul principal este un fruct, toate bucatariile lumii au retete pentru feluri principale de mancare folosind fie cirese, caise, prune, gutui sau visine. Incercati aceasta reteta pe care a
Desi pare a fi o reteta sofisticata prin alaturarea celor doua ingrediente principale - rata si ciresele - veti putea constata ca este usor de preparat, iar gustul este deosebit de interesant.
Desi reteta clasica de tartar prevede ca ingredient important caperele (vezi foto), va propunem sa incercati aceasta reteta in care sunt inlocuite cu... capsuni. Cu putina imaginatie dar si cu dorinta
Mazarea se pune la fiert (in cazul in care optati pentru varianta congelata). Dupa ce fierbe, se scurge apa si se paseaza folosind un mixer vertical. Se obtine un piure care se sareaza si pipereaza du
Am ales somonul pentru ca aceasta carne are o textura si o culoare deosebite, iar preparatul final are un gust fin si particular.
Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Puneti buchetele de broccoli intr-un castron mare, dupa care adaugati ceapa tocata, rosiile cherry, usturoiul si 2 linguri de ulei de masline. Adaugati sare si
Aceste aripioare in stil chinezesc se gatesc mai repede decat cele traditionale (10 minute pe gratar) si au o aroma deosebita.
Marinate in putin sos de rosii condimentat, aceste frigarui de porc sunt destul de fragede, iar carnea isi pastreaza foarte bine aroma.
Incercati aceasta reteta cu un pastrav intreg, in care sa puneti toate condimentele. Daca vreti totusi sa nu aveti probleme cu oasele, puteti folosi si fileuri de peste. In 10 minute pe gratar, aveti
Pentru a avea o friptura din carne de porc suculenta, incercati aceasta reteta. Cu siguranta va fi apreciata de toti. Secretul sau este un amestec de ingrediente ce va fragezi carnea.
Aceasta sunculita italieneasca este asemanatoare bacon-ului, cu particularitatea unui adaos suplimentar de condimente si sare. Daca acest ingredient va lipseste, puteti sa-l inlocuiti cu bacon, caruia
Aceasta supa este foarte usor de preparat avand un ajutor substantial din partea cuptorului cu microunde. Cantitatile sunt pentru doua persoane si puteti schimba din ingrediente daca cele pe care vi l
Carnea de vita si ciupercile se taie in lamele subtiri. Felia de carne de porc impanata usor cu grasime se toaca impreuna cu 1/2 din usturoiul verde. Intr-o tigaie se rumeneste cu putin ulei cateva mi
O ciorba ca alternativa mai "light" fata de mesele copioase de pana acum. Reteta difera de la o regiune la alta, de la persoana la persoana, cu variatii de gust interesante. Numitorul comun al acestei
Apa pentru fiert sa sareaza si i se adauga putin otet. Pestele se fierbe aprox. 7-8 min, dupa care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Pastele se fierb urmand instructiunile
Reteta, usor de preparat, va fi cu siguranta savurata de copii, datorita gustului dulceag realizat prin asocierea ingredientelor asiatice cu miere. Nu se mai adauga sare deoarece sosul de soia contine
Suntem obisnuiti ca de pe masa de Paste sa nu ne lipseasca diferite preparate ca ciorba de miel, friptura traditionala si, ca aperitiv, clasicul drob din miel. Daca printre noi sunt si persoane carora
Mancare traditionala ungureasca, intalnita adesea si pe mesele noastre. Reteta in varianta originala prevede ca materie prima carnea de vita. Pentru ca Pastele bate la usa si dorim sa gatim carne de m
Oul este un aliment complet. El poate face parte din lista de ingrediente pentru aproape orice preparat, in aproape orice reteta. Puteti sa-l preparati cum doriti, fiert in coaja, prajit, moale sau cl
Pentru ca ne apropiem de Paste, va propunem sa gatiti acest cuscus cu carne de miel. Este un fel de mancare nord african, definit prin asocierea granulelor conglomerate de grau dur cu naut sau diverse
Carnea de miel se prepara prin traditie in bucataria romaneasca cu ocazia sarbatorilor pascale. Stufatul din carne de miel poate fi o alternativa la friptura traditionala, acesta avand avantajul unor
Credem ca v-ati gandit cum veti prepara friptura de miel pentru aceasta masa de Paste. Poate ca aveti deja o reteta proprie, verificata, pe care ati preparat-o anul trecut si cu care ati avut mare suc
Traditia spune ca niciunei mese de Paste nu trebuie sa-i lipseasca friptura de miel si, in mod special, celor carora le place acest tip de carne. Este o reteta foarte simpla, dar care are anumite mici
O reteta interesanta, usor de preparat si care poate fi servita ca atare sau alaturi de diverse tipuri de carne fiarta sau fripta.
Ciorba traditionala cu carne de miel nu lipseste din meniul duminicii de Paste. Pentru ca aceasta carne este mai greu digerabila, trebuie ales cu grija meniul, pentru a avea un echilibru si pentru a e
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu putina sare timp de 25 min. Morcovii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se pun la fiert timp de 6 min pentru a-si schimba usor culoarea
Aceasta reteta este una din acelea care sunt bune sa le folositi, fie ca mancati de post, fie ca nu, alaturi de o friptura, sau daca doriti sa aveti la masa o varietate de arome provenite de la legume
Pentru ca se apropie sarbatorile de Paste, ne gandim deja la cateva feluri de mancare pe baza de carne de miel. In afara de friptura traditionala de miel la cuptor, va propunem sa incercati si aceasta
O reteta de post mult apreciata de cei care tin la traditia culinara dinaintea sarbatorilor, dar si de cei care doresc sa alterneze zilele in care gatesc folosind carnea cu cele in care gatesc numai l
Aspectul foarte colorat datorat ingredientelor face ca acest preparat sa fie placut in orice sezon. Reteta este la un pret convenabil si va placea tuturor, inclusiv copiilor pe care ii stim mai moftur
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob