Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Reteta "Belezdruga" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita d
Taiati ficateii cubulete. Spalati si uscati bine. Fierbeti pastele in apa cu sare. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati piper si o lingura de ulei de masline. Adaugati ceapa tocata si sotati 2-3 min.
Serviti aceasta mancare de miel aromata oriental cu garnitura de cuscus si salata verde.
Reteta "Stufat de miel la tigaie" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si
Un fel principal colorat imbietor, ideal pentru o Masa de Paste neconventionala.
Friptura de miel clasica pentru Masa de Paste poate fi inlocuita cu succes de acest miel Wellington, foarte aspectuos si gustos.
Reteta de drob de pui in foietaj a fost primita de la Floroaia. Va invitam sa ne trimiteti si voi retetele preferate. Sigur aveti preparate cu care va este drag sa va laudati!
Dati gust mancarii de post! Clasica fasole verde devine absolut delicioasa cand e sotata cu ceapa, ardei si usturoi. Daca nu vreti mancare de post, folositi unt si presarati la final parmezan proaspat
Reteta "Ceapa umpluta ca la Caransebes" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arp
Mancare traditionala poloneza de Craciun, aceste clatite se servesc pe tot parcursul anului, intrucat sunt foarte delicioase.
Reteta "Sos de rosii cu smantana" (Supa crema de rosii ca in Banat) face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications i
Puteti prepara aceasta reteta cu somon afumat din comert, dar va fi mult mai gustoasa cu somon afumat in casa, daca aveti cum sa faceti asta.
Pentru aceasta reteta de post se recomanda varza Savoy, care este un tip de varza creata cu un gust mai fin si mai dulceag fata de cel al verzei obisnuite.
O combinatie inedita de ingrediente pentru o pizza delicioasa si gata imediat - asta daca luati aluat de pizza gata facut.
Ciorba romaneasca traditionala cu pui si legume din belsug. Carnea de pui fiarta o puteti folosi apoi in sandvisuri sau in diferite retete ce necesita pui gatit.
Seriviti aceasta salata deosebita ca aperitiv sau ca gustare usoara si delicioasa.
Puiul Kiev a fost inventat in Moscova la inceputul secolului 20, iar numele i se datoreaza stilului ucrainean de gatit.
Acest fel de mancare la cuptor este popular in Ungaria, dar isi are originea intr-o reteta traditionala evreiasca. Pentru varianta cu carne, completati reteta cu bacon afumat.
Reteta traditionala de ciorba de fasole, atat de consumata in post, este inspirata aici din bucataria albaneza.
Intr-o tigaie, topiti untul si 1 lingura de ulei, adaugati ceapa si usturoiul si caliti usor 2-3 minute, dupa care adaugati orezul. Adaugati frunzele de rozmarin impreuna cu vinul, un polonic cu supa
Otetul din vin si ceapa verde cu care se serveste aceasta supa greceasca atenueaza din gustul cremos si dulceag al legumelor si boabelor de linte.
Reteta "Scordolea cu peste sarat" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si
Sarea grunjoasa ajuta la indepartarea pielii si pastreaza pestele suculent. Serviti cu cartofi noi si mazare.
Un curry vegetarian foarte usor, cu mazare, cartofi si lapte de cocos, la care puteti adauga si ardei gras. Serviti decorat cu frunze de coriandru, fulgi de migdale si inele de ceapa (crude).
O reteta simpla si delicioasa, in care carnea este inlocuita de ciuperci Portobello. Puteti da si mai multa savoare sandvisului daca adaugati o felie subtire de branza peste ciuperci in ultimele minut
Reteta "Chiftelute din peste alb" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si
Cand serviti pastele, puteti completa paleta de arome a acestui sos cu patrunjel proaspat tocat si parmezan ras.
Amatorii de usturoi il pot incorpora la final, prajit si zdrobit, iar pentru varianta originala se pot adauga si cubulete de sunca.
Aceasta este versiunea rapida (1 ora) a unei clasice retete franceze de tocanita, gustoasa si aromata. Serviti cu cartofi copti si unt.
Reteta "Plachie dobrogeana" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este p
Aceasta reteta italiana este gata in mai putin de jumatate de ora si se potriveste de minune cu o garnitura de broccoli sau paste.
Piept de curcan in foitaj, umplut cu ciuperci champignon si gem de merisoare (sau fructe de padure).
Aceasta tocanita cremoasa se poate servi cu paste, orez sau cartofi, asezonata cu ierburi proaspete sau seminte de susan prajite.
Serviti acesti ficatei ca aperitiv, sau cu garnitura de orez cu ou. Daca vreti, puteti prepara ficateii pe gratar si chiar infipti pe frigarui.
Puteti servi pestele cu garnitura de legume preferata, iar daca nu va place prea mult gustul dulce, reduceti cantitatea de miere. Patrunjelul il puteti inlocui cu marar, si adaugati si usturoi, dupa g
In primul rand, asigurati-va ca ingredientele sunt de cea mai buna calitate, mai ales parmezanul si uleiul de masline. Incingeti cuptorul la 250 grade. Amestecati toate ingredientele pentru pesto in b
Puteti crea si alte paste cu macrou afumat, de exemplu cu mustar, paprika sau capere.
Reteta "Bors de sfecla rosie" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat la restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Co
O cina foarte usoara, gustoasa si sanatoasa, gata in cateva minute. Puteti folosi branza preferata!
Melasa de rodii se prepara din suc de rodii, zeama de lamaie si zahar. Merge foarte bine si cu friptura de pui.
Cremoasa, cu gust bogat, dar si proaspat in acelasi timp, aceasta reteta de paste este o adaptare a celebrelor spaghetti al limone. Ii mai puteti adauga si capere, dupa gust.
Reteta "Pastrav cu smantana" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat la restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Com
In loc de urzici, puteti folosi verdeturile preferate, de exemplu, mangold sau varza furajera.
Puteti servi acest mousse rece cu jumatati de lamaie, biscuiti sarati si frunze de telina. Arata sofisticat, dar se prepara foarte usor si cu putine ingrediente.
Puteti servi crochetele alaturi de mazare si sos tartar sau piure cu sos picant.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob