Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Supa de ceapa este o specialitate frantuzeasca, dar aceasta reteta este adaptata pe gustul italienilor. O variatie a acestei retete ar putea fi cu ceapa rosie si vin rosu sau cidru...
Ardeii umpluti pot fi extrem de gustosi si fara carne, iar aceasta reteta bulgareasca o demonstreaza cu varf si indesat. Serviti cu garnitura de cartofi sau orez, alaturi de o salata. Puteti varia ump
Aceasta tocanita de pui se face foarte usor, in 30 de minute, cu destul de multe masline, un element aparte specific Algerului. Se serveste cu orez sau cuscus cu seminte de rodii.
Menta completeaza in mod inedit fructele de mare cu usturoi si va ofera o masa delicioasa si rapida, in stil italian.
O supa armeneasca neobisnuita, care evidentiaza folosirea, in Orientul Mijlociu, a fructelor in retete sarate.
Reteta moldoveneasca "Bors de fasole alba" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul
Aceasta reteta germana este gata in mai putin de o ora si ii puteti adauga, dupa gust, ceapa sau alte legume rase. De asemenea, puteti completa amestecul de firimituri, cascaval si smantana cu seminte
Aceasta cina in stil italian se prepara usor, rapid si este cu siguranta gustoasa.
Va prezentam mai jos varianta moderna de preparare a bulzului ciobanesc. Reteta este primita de la Pensiunea Octogon din Dumbrava Rosie (Neamt), in cadrul proiectului "Descopera traditiile culinare ro
Intr-o zi fierbinte de iulie, o supa rece servita la umbra este numai buna.
Aceasta supa neobisnuita are origini persane si se poate preapara cu sau fara chiftelute.
Pentru aceasta reteta de pui in sos de usturoi, puteti folosi brandy spaniol in loc de sherry. Se poate servi ca fel principal sau ca gustare, cu crutoane.
Este o reteta moldoveneasca simpla, unde cantitatile ingrdientelor nu sunt exacte. Daca ne place o ciorba mai groasa, se folosesc mai multi cartofi, daca ne place mai clara, se scot 2-3 cartofi din in
La origine, este o mancare siciliana (Melanzane parmigiana) care consta in felii de vinete la cuptor cu parmezan, mozzarella si sos de rosii. Optional, puteti adauga busuioc si 2 oua fierte tari, feli
Cele mai des comandate paste, cel putin in restaurantele noastre, sunt spaghetele Carbonara. Delicioase si foarte usor de facut in casa, pot fi adaptate pe gustul fiecaruia si in functie de ingredient
Vinul folosit pentru sosul dulce-acrisor ar trebui sa fie de calitate medie, nu mai mult, avand in vedere ca se foloseste in cantitate mare si se reduce mult pe foc.
Incercati aceasta reteta de omleta pentru un mic dejun copios. Serviti cu foccacia peste care presarati branza rasa, alaturi de o cafea si un suc fresh de portocale.
Reteta olteneasca "Mancare de castraveti murati" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu br
O mancare delicioasa si sanatoasa, bogata in acizi grasi omega 3, vitamina B12 si vitamina C.
Cu o carne de vita buna, nu trebuie sa va faceti griji de rezultatul preparatului la gratar. Pentru o marinata mai picanta, puteti adauga fulgi de ardei iute sau putina pasta harissa.
Un preparat rapid la gratar, usor dulce si condimentat, ideal de servit cu o garnitura de legume si/sau orez simplu.
Aceasta supa vegetariana se serveste cu paine prajita si, dupa gust, ii puteti adauga usturoi pisat si/sau seminte de chimen. Daca nu sunteti vegetarian, puteti inlocui supa de legume cu supa de pui.
Reteta olteneasca "Ciorba de dovlecei umpluti" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu bran
Ati gatit orez simplu si vreti sa-l transformati intr-o mancare deosebita? Cu omleta, pui si gin, se rezolva imediat!
Reteta "Gulii umplute" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta a fost
Originea acestui preparat este disputata intre mai multe restaurante SUA si Claridge's din Londra si se poate servi cu paste, orez, legume sau ca topping pentru cartofi copti.
Marinata balsamica ii da puiului o culoare inchisa si un gust dulce-acrisor. Incercati si cu piept de pui, si cu pulpe inferioare (ciocanele), si serviti cu salata verde si cartofi copti cu unt.
Reteta "Mancarea Pandurilor" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fos
Desi acest tip de supa crema este specific Frantei, adaugarea sherry-ului o apropie mai mult de bucataria spaniola. Amidonul ajuta aici nu neaparat la ingrosarea supei, cat la absorbtia untului.
O mancare peruana indragita, care-si poate face loc cu usurinta si in meniul nostru de gratar. Daca aveti posibilitatea, adaugati la marinata si o lingurita de achiote, un condiment specific sud-ameri
Incercati aceasta mancare de pui cremoasa, specific albaneza, pentru o cina de neuitat. Puteti inlocui pieptul de pui cu carne de vitel, dupa preferinte.
Reteta "Tochitura ardeleneasca" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si es
O tarta usor de facut, gustoasa, care se poate servi calduta sau rece.
Acest sos dulce-acrisor merge de minune cu carnea de porc, desi ar fi foarte potrivit si pentru piept de rata, de exemplu. Sugestie de servire: cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Calzone este o pizza italiana foarte populara, aparte datorita modului de prezentare: impachetata ca un coltunas gigant.
Aceasta tarta vegetariana de primavara se serveste fierbinte, are un gust interesant si un aspect imbietor.
O reteta rapida si simpla, dar cu destul de multe ingrediente. Serviti fierbinte cu salata verde si orez simplu.
O supa-crema de legume este intotdeauna o alegere potrivita pentru un pranz de vara. Serviti cu crutoane facute in casa, condimentate dupa gust.
Reteta "Tocanita de mangalita cu varza murata" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu bran
Serviti tocanita de peste cu cartofi fierti si garnisiti cu creveti preparati dupa gust. La prepararea ei, puteti folosi orice peste alb preferati.
Aceasta mancare de pui se prepara in 40 de minute, este delicioasa si merge de minune alaturi de o salata verde.
Un alt mod de a servi pieptul de pui, cu vin alb, migdale si lamaie. Serviti cu garnitura de orez simplu cu patrunjel (sau hasmatuchi).
Reteta "Crap unguresc" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primit
Aceasta reteta de tocanita de porc se prepara in Ecuador si se serveste cu orez simplu.
Aceasta reteta traditionala mexicana se serveste la micul dejun. Puteti adauga si avocado, parmezan sau cartofi prajiti, iar ouale le puteti face omleta in loc de ochiuri.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata