Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boeres
O friptura delicioasa, gata in 30 de minute si intr-o combinatie care sigur va va incanta.
Iata ca supa de pui se poate face si cu pui rotisat, iar condimentele din aceasta reteta ii vor da un gust aparte, pe care merita sa-l incercati.
Reteta italiana face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis
Ficatul prajit merge de minune cu bacon, dar aceasta varianta spaniola cu chorizo nu este deloc de neglijat!
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurant
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restau
O mancare rapida pe care o puteti servi cu garnitura preferata
Serviti pestele prajit cu orez simplu si un sos delicios dulce-sarat.
Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a.
Gazpacho este o supa spaniola rece, servita cu precadere vara. O varianta interesanta a acestei retete este transformarea ei in aspic.
Un accent deosebit pentru o mancare altfel comuna: firimituri coapte!
Pentru sos folositi un vin alb care va place sa-l beti, ca sa puteti servi alaturi de somon un pahar din ce va ramane. Daca va place, puteti sota putin usturoi si ceapa in unt inainte de a adauga vinu
Reteta italiana face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si
Preparat afrodisiac cu scoici pentru o cina romantica, usoara si foarte gustoasa.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Kotanyi Ro
Somonul la cuptor este un deliciu, dar e intotdeauna loc de mai bine. Incercati si combinatia cu rosii si busuioc!
O combinatie inedita si delicioasa care se poate pastra in frigider 3 zile (sosul pus separat de vinete).
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara "Descopera traditiile culinare romanesti" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandu
Friptura de vita este mai usoara si mai sanatoasa, iar in aceasta reteta exceleaza si prin gust si aspect.
Carnea de curcan face ca aceste chiftelute sa fie mai dietetice si absolut delicioase. Serviti-le cu orez sau paste proaspat facute.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotany
Serviti aripioarele cu salata verde, cartofi copti, smantana si ardei iuti murati.
Reteta traditionala din Tara Basca pe baza de peste, cartofi si ardei gras. Poarta numele de Marmitako. Optional, se pot adauga si alte legume mici, cum ar fi mazarea, iar supa de peste se poate inloc
Reteta de chiftele din carne de pui in sos picant face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communication
Reteta provine de pe coasta Ecuadorului, unde se serveste ca aperitiv sau prim fel de mancare, alaturi de manioc fiert.
Aceasta delicioasa tocanita originara din Chile poarta numele de Tomatican. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Este rezultatul unei combinatii de retete spaniole, iar cantitatile sunt date pentru 4 portii de fel principal sau 8 gustari.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya si Kotanyi
Specialitate albaneza servita pe pat de paste sau orez. Codul si somnul sunt alegerile ideale pentru acest preparat, dar se poate folosi la fel de bine si crap.
Nu doar rata este delicioasa cand e preparata cu portocale, la fel de bine puteti gati si carnea de porc...
O salata simpla de paste cu ton, rosii, oua, smantana si maioneza, specifica Spaniei.
O reteta delicioasa cu piept de pui, condimentat din belsug pentru un plus de savoare.
O cina rapida, inedita si, desi fara carne, destul de satioasa.
O reteta usoara si hranitoare pentru masa de pranz, in special in sezonul rece.
Reteta traditionala specifica Munteniei ”Musaca de cartofi cu carne tocata” a fost oferita si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culi
Reteta traditionala munteneasca de rulada de carne cu carnati a fost oferita de Gelu Jilavu - Food Manager Traditii Culinare Romanesti si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educat
Un nou mod de a prepara carnea de pui dupa o reteta georgiana cu unt, nuci si condimente din belsug.
Gustul smochinelor este completat perfect de radicchio, o leguma italiana care s-a incetatenit in ultima vreme si la noi.
Dovleacul scobit este recipientul perfect pentru o mancare satioasa in sezonul rece.
Serviti aceasta supa cu bruschete fierbinti si parmezan ras deasupra.
Reteta traditionala munteneasca de Puricei a fost oferita de Dolores Benezic, autor al blogului Dollo.ro si preparata de Daimon Trattoria, în cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare roman
Clasica reteta de pui la cuptor montat pe o cutie de bere isi datoreaza succesul cutiei, si nu berii. Asadar, putem folosi orice conserva ca suport si o umplem cu apa si condimentele preferate.
O reteta simpla si delicioasa, in care zeama de lamaie poate fi completata cu putin brandy
Reteta de ravioli din regiunea tiroleza a Austriei, foarte asemanatoare cu reteta clasica de ravioli, originara din Italia.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata