Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Pulpele au un gust mult mai intens decat pieptul de pui si sunt foarte potrivite pentru aceasta umplutura de masline, branza feta si rosii.
Sufleurile pot fi de multe ori intimidante pentru un incepator intr-ale gatitului, dar dupa ce incercati acest sufleu de spanac inspirat de Julia Child, s-ar putea sa capatati curaj.
Reteta veche din Crisana "Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa" este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-M
Serviti acest preparat cu lipie calda, salata si iaurt.
O reteta vegetariana satioasa si usor de preparat. Desi se recomanda folosirea unui vas de lut pentru un plus de savoare, puteti folosi in loc o tigaie sau oala obisnuita.
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. Reteta face parte din programul de
Reteta se poate prepara si cu carne de pui, iar cantitatea de amidon poate fi variata in functie de consistenta dorita pentru sos. Puteti adauga si ghimbir, daca va place aroma, sau plusati aroma de c
Puteti servi aceasta supa crema atat fierbinte, cat si rece, cu putina smantana si arpagic tocat. Alte sugestii de servire: cu ardei capia proaspat, taiat cubulete; busuioc proaspat, tocat fin; iaurt
Servita ca fel principal, aceasta tarta aperitiv ajunge pentru 4-6 persoane.
Serviti aceste chiftele cu sos de iaurt si marar si bucurati-va de o masa mai lejera.
Reteta germana traditionala, surprizator de simpla, a carui ingredient principal este creierul de vitel.
Folosind mozzarella semi-degresata, obtineti o reteta light, foarte potrivita pentru cina.
Reteta veche din Banat pentru supa de lapte este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac si a fost preparata
Aroma dulceaga a cepei rosii este completata perfect de prospetimea mentei si a busuiocului, de gustul acrisor al otetului si de pasta de ansoa care aduce intensitatea sarata a marii in farfurie.
Vinegreta balsamica evidentiaza aroma dulceaga a capsunilor, pastrand totodata si aromele de rozmarin si usturoi ale fripturii.
Adaptare a celebrei supe frantuzesti de ceapa, aceasta supa incorporeaza inca 3 ingrediente din aceeasi familie: ceapa verde, usturoi si praz.
Pentru a obtine o friptura cat mai suculenta, frecati carnea de porc cu mixul de sare si lasati 24 de ore in frigider inainte de preparare.
Aceasta friptura se poate servi imediat, dar si ca pranz rece a doua zi.
Reteta veche din Banat “Galuste de cartofi” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin si este specifica mai ales Banatului de munte. Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Pr
Aceasta reteta de supa, desi mexicana, nu este picanta! De fapt, seamana destul de mult cu supele noastre de pui, daca nu ar fi in ecuatie si nautul...
Daca v-ati plictisit de retetele de paste pe care le gatiti de obicei, incercati si aceasta combinatie cu fasole verde, rosii cherry si branza ricotta.
Reteta traditionala coreeana cu numele de Dakkochi imbina aromele dulci si picante intr-un mod inedit, care merita incercat!
Reteta veche din Banat - Mancare de brozbe - este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac si a fost preparata
Gatiti la cuptor cu topping de branza si umpluti cu toate minunatiile delicioase pe care le aveti la indemana, vor fi un succes garantat la cina.
Reteta veche din Banat “Supa de ceai” a fost obtinuta de la Rene Demeter din Caransebes, Judetul Caras-Severin si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei �
Reteta chinezeasca face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arp
Chiar daca vremea nu va permite inca sa iesiti la iarba verde, va puteti rasfata acasa cu frigarui delicioase.
Iubesti pizza dar o consideri nepotrivita pentru micul dejun? Incearca atunci si aceasta reteta cu oua ochiuri!
Carnea de pui, porc sau vita din clasicele frigarui poate fi inlocuita cu tofu marinat, dat prin seminte de susan. In plus, gratarul este inlocuit de cuptor!
Pulpele de pui capata un plus de savoare datorita acestei combinatii de ingrediente.
Mancarurile cu praz sunt delicioase si mai deloc costisitoare. Sa incercam astazi si o portie de chiftele...
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In april
Preparati acasa shaorma la farfurie cu vedeta Pastelui: carne de miel.
Reteta foarte simpla pentru friptura de Paste: cotlete de miel inabusite in unt, servite cu sos de mustar si gem de coacaze rosii (preparat din supa de vita).
Cea mai simpla varianta a fripturii traditionale de Paste este pulpa de miel cu usturoi si rozmarin.
Reteta traditionala italiana din zona Romei, pentru a varia Masa de Paste cat mai simplu posibil.
Pentru un plus de culoare, folositi ceapa verde, morcov si alte legume care va imbie. Procedeul este neschimbat si isi are originea in bucataria asiatica.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii de mic dejun.
Reteta mexicana face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis
Daca alegeti sa preparati somon, acesta poate fi servit cu mijlocul putin crud, dar pestele alb trebuie gatit complet pana devine opac. Serviti cu garnitura de legume si felii de lamaie.
Reteta mexicana face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si R
Reteta este pentru 20 de chiftelute, iar carnea de vita este optionala. Puteti face pur si simplu chiftelute din piure cu ceapa, date prin ou si pesmet si prajite.
Reteta veche din Ardeal “Zama de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul
Satioasa si nu tocmai nesanatoasa, aceasta supa datoreaza mare parte din gust mararului si semintelor de chimen.
Nici nu veti simti lipsa carnii din aceasta lasagna delicioasa!
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata