Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Reteta veche de Topchit era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare roman
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Casa de V
Va recomandam sa serviti acest preparat cu sparanghel, dar, la fel de bine, puteti sa apelati la garnitura preferata.
Reteta germana "Ciolan de porc la cuptor cu varza" a fost oferita şi preparata de Bierhaus67 şi poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67. Reteta face parte
Reteta este pentru 4-5 portii de fel principal, umplutura fiind pe baza de carne, spre deosebire de reteta clasica de desert, unde se folosesc cu precadere nucile si stafidele.
In loc de ghimbir si nuci, puteti completa aceasta supa crema de dovleac cu parmezan si salvie.
Supa de cartofi si supa de broccoli cu branza se imbina perfect intr-o reteta noua si satioasa.
Semintele de mac isi imprumuta aroma deosebita acestei retete cremoase de paste.
Daca reteta pentru aluatul de tarta vi se pare prea complicata sau ca ia prea mult timp, puteti apela cu incredere si la aluat congelat cumparat.
In cateva minute, micul dejun este gata!
O reteta simpla si absolut delicioasa pe care merita s-o incercati in week-end!
Denumirea acestui preparat indian este Kedgeree si are la baza peste gatit (de obicei, batog afumat), orez fiert, patrunjel, oua fierte tari, curry, unt sau smantana si, optional, stafide.
Mancare traditionala suedeza, aceste galuste de cartofi umplute cu ceapa si carne de porc sau bacon se servesc de obicei cu unt, smantana si gem de merisoare.
Reteta traditionala greceasca de paste cu carne, specifica insulei Corfu. Cantitatile date sunt pentru 6-8 persoane, iar carnea de vita poate fi inlocuita cu carne de pui, vitel sau chiar homar.
Reteta rapida si delicioasa: Fasiile de muschi de vita se marineaza intr-un amestec de sos de soia, otet, miere si ghimbir, se soteaza cu usturoi si ardei iute si se servesc cu coriandru tocat pe pat
Gazpacho este o supa de legume care se serveste rece, preparata de obicei pe baza de rosii si originara din sudul Spaniei, mai precis, Andaluzia. Este o supa foarte populara pe timpul verii, atat in S
Aroma mexicana a acestui preparat la gratar merge foarte bine cu o garnitura de orez cu legume, dovleac copt si o salata generoasa.
O cina foarte gustoasa si usor de preparat, care se serveste pe pat de orez sau cu o garnitura de cartofi si broccoli. Avantajul principal al gatitului la microunde in vase de sticla este acela ca mir
Puteti gati putin sparanghelul inainte de a-l pune pe pizza, dar la cuptor, nu prajit in tigaie cum se face cu baconul si crevetii din topping. Rezulta o pizza alba picanta, complet inedita!
Serviti aceasta suculenta si frageda friptura de vita cu sos Bearnaise clasic si garnitura de cartofi piure sau legumele preferate.
Dulceata merelor si a mazarei se imbina perfect cu prospetimea frunzelor de menta si iutenia ghimbirului.
Servita ca fel principal, ajunge pentru 2 persoane, dar pe post de garnitura, se poate imparti fara probleme in 6, sau chiar 8 portii.
Desi reteta originala este pentru somon, se poate prepara in acelasi mod si pastravul. Indicatiile date sunt atat pentru cuptorul traditional, cat si pentru cel cu convectie.
Reteta veche pentru Sarbusca bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descopera traditi
O supa hranitoare, fara carne, inspirata din bucataria spaniola.
Aceasta reteta speciala, oferita de restaurantul japonez Sushiko, este un amestec de sushi, creveti tempura, somon, crab stick si peste alb, totul asezonat cu icre de peste zburator. Reteta Wild Drago
Reteta veche pentru chiftele de legume cu ciuperci era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descope
Incercati la cina acest sos de unt, simplu, rapid si aromat, servit cu somon prajit.
Cu doar doua ingrediente principale (vinete si iaurt) si o varietate de condimente, incropiti o masa delicioasa.
Fish & Shrimp este o combinatie de creveti, somon si legume trase la tigaie. Reteta japoneza a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko in cadrul programului de educatie culinara "50 de sapta
O supa limpede si gustoasa, care se prepara imediat! Daca va place mai usturoiata, puteti sa lasati usturoiul in craticioara si sa-l gatiti impreuna cu supa.
Reteta japoneza pentru Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa
Pieptul de pui la gratar are un gust deosebit daca e uns cu sos de arahide preparat in casa.
Islander cuprinde 3 bucati sushi somon, 3 bucati sushi peste alb, 2 bucati sushi ton, 2 bucati crab sushi, 2 bucati sushi crevete, 3 role California si 3 piese spicy island roll. Reteta japoneza Islan
Reteta fast-food foarte populara in Grecia, souvlaki consta in frigarui de porc servite cu sos tzatziki si lipie
Aceste chiftele vegetariene pot fi servite si in chifle, pe post de burger, nu doar ca fel principal alaturi de garnitura preferata.
Reteta italiana deosebita pentru un risotto inedit si deloc greu de preparat!
Din cand in cand ne permitem si o asemenea bomba calorica delicioasa, nu-i asa?
O supa crema racoritoare, foarte usor de preparat si ideala pe tot timpul verii. Ideal este sa o serviti cu paine prajita.
Reteta veche din Crisana pentru Oua cu castraveti era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului XIX. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, r
Ingredientele date sunt pentru 2 portii, iar pastele recomandate sunt urechiusele (orecchiette), ideale pentru broccoli si sosuri de legume.
Imaginea de prezentare este facuta inainte de gatit, intrucat anghinarea umpluta gatita nu este tocmai aspectuoasa...
Cantitatile sunt date pentru 18 chiftelute medii sau 36 mici, in functie de cum preferati sa le serviti.
Reteta veche din Crisana pentru Curechi de dovleac este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei D
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata