Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Lasa rulourile cannelloni la fiert la foc mic, aproximativ 6 minute. In apa se pune putina sare. Dupa ce au fiert se lasa in apa pana vor fi umplute. Umplutura Ceapa, ardeiul, rosiile, ciupercile si s
Se formeaza o pasta, amestecand faina cu uleiul, iar apoi, la foc mic, se amesteca in continuare pana se coloreaza. Se toarna peste zeama de ciuperci si laptele. Se adauga condimente dupa gust. Cand s
Carnaciorii de bere se dau printr-o tepusa de frigaruie si se lasa la rumenit pe gratar. Pentru garnituri: Morcovii se curata si se taie in rondele suficient de subtiri. Toate legumele se lasa la cali
Dovleacul se curata, iar din interior se scot semintele. Taiat in cubulete se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cu putina apa (cam un pahar) pana se inmoaie. Se zdobeste si amesteca utilizind mixeru
Ingrediente -300 g carne de porc - 200 g carne de vita (sau 500 g carne de porc) - 100 g orez - 150 g untura sau ulei - 200 g ceapa - 50 g bulion - 300 g rosii - 2 capatani de varza murata - piper, -
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai
Puiul se curata si se spala, se pune la fiert in 2,5 l apa rece. Se ia spuma de deasupra si se pune sare. Se lasa la fiert 10 minute, dupa care se adauga borsul, marar si pantrujel. Se pune si sare si
Se spala rosiile, se rup si se pun sa fiarba fara apa, acoperit. Pe de alta parte se face supa de zarzavat. Cand rosiile s-au inmuiat se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de zarzavat, se amesteca
Tai cubulete toate legumele si pieptul de pui dupa ce acestea au fost bine fierte. Se pun intr-un bol si se amesteca bine cu maioneza. Maioneza se prepara astfel: se pun 3 oua la fiert, dupa care se i
1. Se spala bine puiul dezghetat (daca a fost congelat in prealabil). Se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, cimbru) dupa gust. Puiul se aseaza intr-o tava rezistenta la foc, si apoi se unge
Se fierb pastele bine intr-o oala mare, cu apa din belsug. Separat, se amesteca sosul de rosii cu maslinele taiate feliute subtiri, capere si condimente dupa gust. Se pune la incalzit, si apoi se ames
Se fierbe orezul salbatic, lasandu-l pe foc putin mai mult decat un orez decorticat normal (orezul integral, nedecorticat este mai tare, necesitind astfel un timp de fierbere mai mare). Separat se spa
Varza murata, cepele, telina, ardeii, morcovii se taie marunt si se pun in oala de supa, ce contine 1/5 litri apa. Se lasa la foc mic timp de 15 minute. Dupa care se adauga mararul si patrunjelul, toc
Maruntaiele se fierb bine. Apoi se taie in bucati marunte, sau pentru un aspect mai fin se dau prin masina de tocat. Se taie patrunjelul in bucati mici. Se caleste putina ceapa, peste care se toarna m
Te invit la o degustare inedita pe care nu o poti savura decât în aceasta perioada a anului. Usor de preparat, la îndemâna oricui, supa de mazare îti va purta papilele gustative pe culmile placer
Ciupercile se curata cu grija, si apoi se spala bine, lasate sub jetul de apa puternic. In fiecare ciuperca intoarsa se pune un cubulet de unt, si se condimenteaza bine, atat cu sare si piper, cat si
Carnea spalata bine se pune la fiert; dupa ce se curata de spuma se adauga morcovul, ceapa, telina, toate curatate si taiate in cuburi. Separat se prepara galustele din 2 oua care se bat cu un pic de
Carnea pentru frigarui, aleasa astfel incat sa aiba si portiuni de grasime, se spala si se taie cubulete. Rosiile, ardeii si ceapa sa spala bine si se taie. Rosiile se taie in felii rotunde, subtiri.
Se curata ceapa (si se taie marunt) si usturoiul, care se taie in felii subtiri. Se pun impreuna in tigaie, in care e pus in prealabil untul, si se lasa la rumenit. Se adauga faina, apa si smantana in
Legumele taiate marunt se fierb in apa timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie bine. Supa astfel obtinuta se amesteca impreuna cu o cantitate egala de pasta de rosii. Se mai lasa 15 minute sa s
Pentru clatite Se amesteca faina, laptele, oul si un varf de sare, dupa care se adauga si patrunjelul tocat. Dupa ce totul se transforma intr-o pasta omogena, se prajesc 4 clatite subtiri. Dupa ce cla
1. Curata pieptul de grasime, si taie-l felii cu un cutit ascutit. 2. Incinge o tigaie, si prajeste feliile de piept de rata pe fiecare parte cate 4-5 minute. 3. Lasa pieptul prajit intr-o farfurie sa
1. Taiati carnea de vita in cubulete. La fel si ceapa verde. 2. Intr-o oala incingeti uleiul, dupa care turnati usturoiul, ceapa maruntita, alcoolul si sosul de soia. Condimentati cu sare si piper dup
1. Intr-o tigaie se pre-incinge uleiul, in care se adauga paprika din belsug. 2. Carnea se pune la prajit in ulei, si se intoarce pe o parte si pe alta din cand in cand pentru a se rumeni uniform. 3.
1. Se taie "capacul" ardeiul grasi cu ajutorul unui cutit; se clatesc prin interior si se curata de seminte. Se spala orezul ; Ceapa, spalata si curatata, se taie marunt. 2. Se pune ceapa in ulei fier
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta