Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Exista multe retete de supa minestrone in Italia, dar pentru a obtine o supa minestrone cu adevarat reusita legumele trebuie fierte la foc foarte mic, iar ingredientele trebuie sa fie proaspete.
In timpul saptamanii imi doresc sa petrec cat mai putin timp in bucatarie posibil, dar in acelasi timp vreau sa mancam si sanatos. Cea mai simpla modalitate de a-ti implini cele doua dorinte este sa a
Se indeparteaza soriciul exterior bucatii de sunculita. Se taie in cuburi mici. Se clocoteste putina apa si se pun pentru 10 min in aceasta apa pentru a le desara si a lua putin in volum. Le scoateti
Daca va doriti o reteta de fructe de mare simpla si delicioasa, incercati calamarii pane cu mujdei. Pentru a experimenta gustul calamarilor va sugerez sa faceti mai multe sosuri (de lamaie si verdetur
Imi permit sa iti prezint o combinatie cel putin bizara din punctul de vedere al unor persoane, dar inedita din punctul meu de vedere- sardine in crusta de alune cu caise.
Cu specific irlandez, acest file de peste cu bere te poate salva in momentele in care nu ai deloc inspiratie culinara.
O alegere foarte usoara si sanatoasa pentru masa de la pranz sunt frigaruile de oaie cu legume.
Pentru o reteta de friptura de porc nu este nevoie de niciun fel de introducere. Dar daca este vorba de o friptura de porc rece cu sos alb, atunci trebuie sa va marturisesc ca aceasta reteta este una
Imi permit sa iti ofer o reteta de supa de avocado- cremoasa, delicioasa si plina de vitamine.
Aceste rulouri de pui cu morcovi noi vor fi preferatele celor mici pentru ca sunt colorate si au un gust deosebit, oferit de morcovii dulci.
Pentru ca fructele de mare nu mai sunt considerate o delicatesa (daca ar fi sa ne raportam la pretul lor), m-am decis sa testez si eu o reteta cat mai simpla in care sa le folosesc. Aceasta reteta de
Unul din sosurile mele preferate pentru paste este cel verde, facut din multe ierburi cat mai prospete si mai parfumate. Aceste paste cu sos verde sunt foarte satioase si parfumate.
In zilele in care nu ai timp prea mult de gatit, pregateste aceste rulouri de macrou.
Pentru ca vara este bine sa mancam foarte multe mancaruri usoare si sa bem multe lichide. Eu nu fac exceptie de la regula, asadar in fiecare saptamana borsul este nelipsit din meniu. De data aceasta v
Va marturisesc din start ca nu sunt cea mai mare amatoare cand este vorba despre mancatul crevetilor. Totusi am zis sa le mai dau o sansa inainte de a renunta sa ii mai gatesc vreodata incercand acest
De cand am decoperit cuscus-ul a devenit mancarea cea mai la indemana in momentul cand nu am deloc chef sa gatesc. De aceasta data imi permit sa va recomand o reteta de cuscus cu morcovi noi, dulci si
Pentru ca imi place foarte mult sa experimentez in bucatarie, am descoperit ca leusteanul se potriveste foarte bine la orice, nu doar la bors. Din aceasta serie va prezint pieptul de pui cu leustean.
Spalati si scurgeti rucola. O mare parte din ea taiati-o mai mare cu cutitul si puneti-o in asteptare. Ceapa se curata, se spala si apoi se taie marunt. Intr-un vas puneti sa se incinga uleiul peste c
Pe locul doi in clasamentul supelor noastre preferate, devansata doar de cea de rosii, este supa de legume cu galuste.
Nu-i asa ca de multe ori v-ati gandit ca ar fi mai sanatos sa va preparati chiar voi taitei de casa fara a pune in ei conservati sau alte minuni chimice? In cazul in care rapunsul este afirmativ, iata
Curatati ceapa si apoi taiati-o. Puneti-o intr-un vas peste care turnati vinul si un litru de apa pe care le fierbeti. Fierberea poate sa dureze o ora sau chiar mai mult deoarece trebuie ca tot lichid
Puiul umplut cu mere este o combinatie armonioasa intre dulce si sarat, intre crocant si savuros, ideal pentru o masa mai speciala.
- Se transeaza cu atentie pastravii in fileuri pentru a se obtine 4 bucati egale - Fiecare fileu de peste se unge cu lapte si apoi se presara pe ambele parti cu faina de ovaz - Se pun fileurile intr-o
Aceasta placinta cu carne de miel este de inspiratie cretana si este potrivita drept gustare pe drumul cu trenul spre mare de exemplu.
Imi permit sa iti prezint varianta estivala a obisnuitului gulas de pui, dar de data aceasta cu iaurt. Acest gulas de pui cu iaurt este foarte racoros si este numai potrivit pentru o zi caniculara de
Ceapa se toaca marunt si se inabusa intr-o lingura de ulei. Ciupercile curatate, spalate, scurse si tocate marunt se adauga peste ceapa inabusita. Se continua fierberea pana ce apa de la ciuperci a sc
Supa mea preferata in timpul verii, mai ales in sezonul rosiilor de gradina mari si carnoase, este supa de rosii. Racoroasa, usoara si hranitoare, supa de rosii iti deschide apetitul pentru mancare.
Se pune apa la fiert cu sare, intr-o oala cu capacitatea de 3 l. Curatati si pisati grauntele de usturoi. Taiati florile de dovlecel in lungul lor. Zdrobiti intre degetele dvs floarea de arpagic Spagh
Preparati sosul de busuioc astfel : intr-o tigaie fara ulei, rumeniti semintele de pin dupa care le amestecati cu busuiocul, cu parmezanul si cu uleiul de masline pana ce obtineti o pasta omogena. Pas
Spalati spanacul in mai multe ape, spalati prazul si taiati-l in rondele. Puneti prazul in cosul perforat pentru fiert la vapori, adugati deasupra frunzele de spanac, apoi bucatile de peste insiruite
Amestecati zmeura cu siropul de agava. Puneti smantana intr-un vas. Taiati batonul de vanilie pe lungime, indepartati-i semintele cu un cutitas si puneti-l apoi totul in smantana. Curatati de coaja gh
Fierbeti 5 oua tari. Indepartati-le coaja si puneti-le de-o parte. Puneti prapurele in apa rece. Separat puneti miezul de paine in lapte. Curatati si taiati usturoiul. Pisati cimbrul. Spalati, uscati
1. Puneti orezul in apa clocotita si sarata si lasati sa se fiarba intre 18 si 20 min pana ce bobul de orez este bine fiert. 2. Preparati sosul de rosii. Amestecati ingredientele si si apoi strecurati
Spalati tomatele, stergeti-le si apoi mixatile. Strecurati sucul obtinut si puneti-l intr-un vas (in care se vor adauga mai tarziu si pastele, deci el trebuie sa fie mai mare ca dimensiune), la fiert
Puneti lintea la fiert in apa rece, cca 25 min. La jumatatea timpului de fierbere, sarati. Dupa ce lintea a fiert, se scurge si se lasa in asteptare in timp ce pregatim restul legumelor. Ceapa verde s
1. Spalati fasolea boabe. Puneti-le intr-o oala, acoperiti-o cu apa rece si puneti-o apoi la fiert. Lasati-o sa clocoteacsca la foc mic, cu capac, timp de 20 min. 2. Curatati ceapa si taiati-o. 3. Pre
Se inabusa usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, se adauga tomatele, cimbrul si cele ‘’4 condimente’’, la foc mediu. Se sareaza si se pipereaza. Zdrobiti apoi usor tomatele si lasati-le s
Cartofii se pun la fiert cca 20 min. Se incearca cu o furculita pentru a se vedea daca sunt bine fierti. Intre timp pregatiti carnea tocata inabusind-o pe flacara aragazului timp de 15-20 min (asa ca
Pentru cei care doresc sa incerce o friptura facuta dupa o reteta din bucataria romanesca a secolelor trecute
In luna august incepe sezonul de bame. Folosind aceste legume putem prepara un fel de mancare cu origini tropicale.Reteta de mancare de bame cu sos de rosii este o reteta veche, simpla, la noi in zona
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob