Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Hutspot este o mancare daneza traditionala din cartofi, morcovi si ceapa, fierte si pasate.
Puneti conopida intr-o oala si lasati-o 10 min in apa cu sare, ca sa iasa eventualii viermisori. Continuarea o gasiti in cartea Condimente si plante aromatice (Ed. House of Guides, 2011).
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Taiati cartofii cubulete. Puteti sa-i decojiti inainte sau nu, cum preferati. Curatati morcovul si taiati-l in rondele groase. Puneti legumele, uleiul, sarea si p
"Fripte la cuptor, rosiile isi vor intensifica aroma. Reteta aceasta contine, intr-adevar, o capatana intreaga de usturoi - o, minunat, in special la o prima intalnire amoroasa! - pregatit in acest mo
Cartofii se curata de coaja, se spala bine la jet de apa rece. Intr-un vas se pune apa la fiert. Cand apa clocoteste, se introduc cartofii curatati si spalati. Se lasa sa fiarba cca 20 min, iar in ult
Serviti cu sos de iaurt grecesc, hamburgerii capata brusc un alt gust. Puteti completa cu felii de rosie si salata verde, iar jumatatile de chifle le puteti pune inainte in toaster. De asemenea, carne
Yassa este o mancare africana condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui sau peste. Yassa de pui, preparata cu ceapa si lamaie, este una din cele mai populare specialitati din vest
Legumele pe care le folositi sunt in functie de sezon: toamna puteti folosi ciuperci, praz, conopida. In timpul iernii puteti folosi dovleac, morcov, telina, pastarnac.
Spanacul se spala bine, se scurge si i se inlatura coditele. Intr-un vas se pune uleiul la incins si se inabusa usor cateva minute ceapa verde tocata marunt. Se adauga apoi spanacul si se continua sa
Cuisine minceur este o carte cu retete pentru slabit (in limba franceza), editata de Hachette. Cartea include informatii pentru o alimentatie sanatoasa, imagini sugestive si pasii de urmat pentru a ga
Se prepara mai intai sosul tartar. Castraveciorii se taie cat mai fin si se scurg bine, dupa care se amesteca cu maioneza. Se incorporeaza smantana si se adauga ceapa verde tocata fin. Se pipereaza du
Cele doua ingrediente de baza ale acestei salate sunt intr-un amestec reusit, ce creeaza un echilibru perfect intre ele, lintea - o leguminoasa si nautul - un feculent. Salata poate fi servita la cina
Iata ce ne invata Chris Knight, producatorul emisiunii "License to Grill" (in Romania: Petreceri la gratar), in cartea sa "Gratarul perfect": Sucul de portocale si tequila nu sunt numai pentru a prepa
Reteta face parte din bucataria suedeza si contine legume si carne in egala masura. Este usor de preparat si nu necesita multa experienta in bucatarie.
Pudding-ul este desertul englezesc care, prin definitie, se prepara usor si are o multitudine de variante, pe cat de simple, pe atat de savuroase. Este desertul cel mai popular al perioadei de la sfar
Legumele se pregatesc astfel: dovlecelul se curata de coaja (facultativ), vanata de asemenea, ambele se taie in cubulete. Ardeiul gras se coace, se curata de pielita, i se inlatura cotorul si semintel
Borsul este un preparat traditional rusesc, avand ca ingrediente principale carnea si sfecla rosie si care se serveste in cele mai multe cazuri cu smantana.
Intr-un castron se prepara sosul pentru marinarea carnii astfel: se pune sake, sosul de soia, se amesteca cu zaharul brun si piperul proaspat macinat. Ficateii si pieptul de pui se taie in cuburi de 2
In cazul in care folositi scoici proaspete pentru prepararea acestei retete de supa, acestea se pun intr-un vas cu apa (cat sa le acopere) si 1 lingura de sare. Se lasa in apa rece timp de 2- 3 ore pe
Aceasta reteta va prezinta o mancare tipic bavareza, Bamberger Krautbraten, specifica verii. Desi pare greu de digerat carnea de porc asa cum prevede reteta originala, aceasta poate fi inlocuita cu ca
Ideale pentru o gustare intre micul dejun si pranz, ouale Benedict exista in tot felul de variante, dar la baza raman chifle cu unt, sunca si oua ochiuri, servite cu sos olandez (Hollandaise).
Clam Chowder este o reteta traditionala americana de supa cremoasa de scoici cu smantana, cartofi, ceapa, telina si morcovi. Otetul rosu ii da un plus de aroma chiar inainte de a servi supa.
Tipic italieneasca, pizza ne-a cucerit prin simplitate, dar mai ales prin savoare. Cand nu avem inspiratie, putem prepara o pizza cu ceea ce gasim in frigider si in camara noastra. Va fi nespus de del
Reteta de spaghete cu scoici este una din cele mai des intalnite retete din meniul restaurantelor cu bucatarie italiana. Exista insa varietati multiple ale acestei retete. Mai jos va oferim una din ac
Bucataria turceasca este plina de mirodenii, arome, este cea care beneficiaza de minunatele influente determinate de intalnirea drumurilor europene si asiatice, de imbinarea traditiilor culinare ale e
Toate mesele traditionale turcesti incep cu preparate faimoase si cu un pahar de "raki" (bautura alcoolica cu aroma de chimen). Printre preparate se gasesc salate de castraveti cu iaurt, icre de taram
Carnea de porc se amesteca bine cu afumatura tocata. Se fierb ouale tari, se decojesc si se lasa sa se raceasca. Carnea tocata de porc amestecata cu afumatura se imparte in sase parti egale. Fiecare o
In bucataria englezeasca traditionala, carnea, fie ca este de vaca, pui sau de peste, se fierbe in apa cu legume sau se folosesc cuburile concentrate de legume. Usor de realizat si economic, acest fel
Pieptul de curcan mexican are un mod asemanator de preparare ca cel din bucataria europeana. Particularitatea consta in folosirea unei mari diversitati de condimente, plante aromatice si chili.
Cand pregatim cina sau pranzul, ne gandim ce valoare calorica poate avea felul de mancare pe care ni-l dorim la masa. Pentru ca vara e in toi, gandul ne duce la pastrarea siluetei, asadar va invitam s
Amestecati bucatile de carne de vita cu sosul de soia, ghimbir si usturoi intr-un vas si lasati sa se patrunda. Spalati bine broccoli-ul si taiati-l in buchetele, iar coditele in felii de 0,5 cm grosi
Add the bok choy stems, cover, and cook for 2 minutes. Add the bok choy leaves and peas and toss gently. Add the Cantonese Light Sauce and increase heat to high. When it starts to bubble, add the chic
Incalziti wok-ul la foc mediu. Adaugati 1 lingura de ulei si invartiti wok-ul pentru a-l unge uniform. Adaugati pastaile si amestecati pe foc pana se inmoaie, aprox 5-6 minute. Apoi, puneti-le deopart
Usor si rapid de preparat, usor digerabil, pestele este o varianta agreabila pentru o cina pregatita chiar si in cursul saptamanii, cand suntem mai obositi si ocupati.
Pentru inceput, se pun in vas feliile de lamaie taiate fin. Se presara peste ele putina sare, chimenul pisat si cimbrul. Dispuneti uniform peste feliile de lamaie fin taiate pulpele transate in 4 buca
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob