Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Pentru a da pastelor o textura aparte si pentru a nu apela si aici la branzeturile clasice, se pot presara pe deasupra firimituri de paine prajita, amestecate cu o conserva de sardine in ulei, marunti
Fierbeti apa intr-o oala suficient de mare. Adaugati sare si apoi pastele. Fierbeti cateva minute, amestecand din cand in cand. Scurgeti pastele si pastrati 60 ml din apa in care au fiert. Intre timp,
Ungeti aluatul de pizza cu ulei de masline si presarati pe deasupra sare de mare (sau alta sare grunjoasa) si un amestec de ierburi aromatice (de ex: rozmarin, busuioc, oregano...). Taiati maslinele r
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu spre tare. Adaugati usturoi, ceapa, crenvursti taiati bucatele si ardei gras. Asezonati cu sare si piper. Tineti pe foc pana cand se inmoaie ceapa si
Gravlax este o mancare nordica, preparata din somon marinat intr-un amestec de sare, zahar, marar si piper alb.
Reteta traditionala cubaneza, orezul cu fasole rosie se poate gati in multe variante, cea prezentata aici fiind cea originala, vegetariana, care poarta numele de Congri. Ingredientele sunt pentru 2 po
Pregatirea umpluturii: Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga ficateii de pui si se prajesc pana cand nu mai iese sange din ei atunci cand se inteapa cu un cutit. Se scot ficateii si se lasa sa se
In 25 de minute, pregatiti o salata de toamna delicioasa pentru 4 persoane. Ingredientele principale sunt: morcovi, portocale, masline si... ceapa.
O supa usoara, plina de savoare, care se gateste rapid, mai ales daca folositi ravioli cu branza semipreparat si spanac inghetat. Puteti completa supa dupa bunul plac, de exemplu cu ceapa.
Amestecati zeama de portocala, mierea, mustarul si otetul. Marinati in aceasta vinegreta cel putin 30 de minute prazul gatit la aburi, impreuna cu ceapa si maslinele. Adaugati cubuletele de portocala
"Minunate la prepararea pestelui sunt lamaia si dafinul, care vor imbogati cu aromele lor gustul pestelui. Ca insotitor gustos al acestei mancari aromate, puteti coace impreuna cu pestele 4 crengute d
Aceasta metoda mediteraneana de marinare (Escabeche) functioneaza grozav pentru pestii albastri (sardine, ansoa, peste-spada etc.) si preparatul tine in frigider o saptamana intreaga. Puteti prepara i
Curcanul la cuptor este piesa de rezistenta a unei mese festive in sezonul rece. Desi suna pompos, nu este atat de greu de preparat, iar platoul pe care se serveste curcanul poate fi ornat foarte usor
Aceasta reteta este o metoda excelenta de a profita de gustul delicios al merelor coapte fara atata deranj si timp necesar pentru o placinta cu mere.
Taiati pieptul de pui cubulete si lasati deoparte. Amestecati bine toate ingredientele (cu exceptia puiului si a susanului) intr-un castron suficient de mare. Adaugati cubuletele de pui in castron si
Taiati lamaia si o portocala in jumatati, iar pe cea de-a doua portocala o cojiti doar. Portocala cojita o dati prin razatoare intr-un castron, pentru a obtine pulpa, iar din jumatatile celeilalte por
Intr-o oala mare, la foc mediu, gatiti 5 minute ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei, cu sare si piper. Condimentele trebuie sa se inmoaie, dar nu sa se arda. Adaugati apa (1,5 L), mazarea si ore
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Rupeti conopida in buchetele mici, taiati maslinele in jumatati si tocati usturoiul, dar nu prea fin. Scurgeti conserva de naut si clatiti boabele in apa re
Sotati crevetii (obisnuiti sau imperiali) intr-o tigaie cu ulei, usturoi si ardei iute tocat marunt. Presarati putina sare, dupa gust. Stropiti cu rom si pudrati cu boia de ardei, tot dupa gust. Servi
Amestecati foarte bine intr-un castron tonul, somonul si uleiul. Puteti folosi si robotul de bucatarie, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa si omogena. Apoi, adaugati praful de copt si pudra
Maestrul bucatar Jakob Hausmann a gatit pentru Baby Boom o reteta culinara delicioasa pentru intreaga familie: ardei umpluti cu carne de curcan, la cuptor.
Mai intai, scurgeti foarte bine bucata de tofu: inveliti-o in servete de hartie si asezati ceva greu deasupra pentru a forta stoarcerea. Repetati procedeul de ori de cate ori este nevoie, pentru a ind
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas mic, amestecati sarea, nucsoara si scortisoara. Puneti cotletele de porc pe un fund de lemn si condimentati pe ambele parti cu acest amestec. To
Bliniile sunt mini-clatite pufoase specifice bucatariei rusesti, dar aceasta varianta coreeana foloseste in loc de aluat cartofi, completati de morcovi si dovlecei (zucchini). Partea cea mai frumoasa
Dulce-acrisor, acest preparat se inspira putin din bucataria chinezeasca si se preteaza foarte bine pentru serile de toamna.
Intr-o punga de plastic puneti faina, sare, oregano si piper cu lamaie. Adaugati si scoicile, inchideti punga si amestecati bine ingredientele dianuntru. Scoateti scoicile din punga si asezati-le pe o
Acest sos dulce-acrisor, dupa o reteta italiana clasica, imbina otetul balsamic cu zaharul, dand un plus de savoare mancarurilor pe baza de peste.
Inrudite cu mai celebrele oua Benedict, ouale Florentine inlocuiesc cu spanac feliile de sunca, pentru un mic dejun apetisant si ceva mai sanatos.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Dovleceii se spala, se scurg, dupa care se rad pe razatoarea mare. Se presara un praf de sare si se lasa deoparte 20 min. Se storc foarte bine pentru a inlatu
Pentru o cina rapida si sanatoasa, apelati la orez integral si o conserva de ton in suc propriu.
Aceste chiftelute simple si rapide pot fi servite alaturi de reteta preferata de cartofi si salata, intr-o seara racoroasa de toamna.
Taiati dovleacul pe jumatate, curatati-l de seminte si puneti-l in cuptor la 200 grade Celsius, timp de 30-35 min. Intre timp, sotati in putin unt prazul si usturoiul pana se inmoaie si amestecati-le
Pisati usturoiul cu putina sare. Incingeti uleiul la foc mediu si sotati cateva minute dovleacul taiat julienne. Adaugati usturoiul si apoi paprika. Luati de pe foc dupa 1 minut si amestecati cu nautu
Coaceti cartofii o ora la 200 grade Celsius, scoateti-i din cuptor si cresteti temperatura la 230 de grade. Taiati cartofii in jumatate pe lungime si scobiti-i de miez. Intr-un castron, faceti un piur
Condimentati faina cu sare, piper, paprika si faina de mustar. Dati feliile subtiri de ficat prin faina. Incingeti o tigaie la foc mediu si adaugati o lingura de untura. Sotati ceapa pana devine trans
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob