Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Untul de arahide da un gust usor dulceag acestui burger. Il puteti folosi cu incredere si in alte sandvisuri cu carne, daca va place combinatia de dulce, sarat si picant.
Reteta italiana "Tagliatelle con vitelo" a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Se
Reteta traditionala cubaneza care a servit drept inspiratie foloseste pentru marinata numai otet, fara vin alb. Alegeti proportiile de vin si otet dupa gust, dar retineti ca in total sa folositi 250 m
Preparati in avans marinata pentru pui si va bucurati de pulpe la gratar condimentate, ideale de servit alaturi de o garnitura sau o salata usoara, cum ar fi rucola cu zeama de lamaie si ulei de masli
Reteta italiana "Platou din fructe de mare cu biban" a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai,
In reteta clasica italiana, puiul este prajit si dat apoi la cuptor cu branza si sos de rosii. Astazi, am ales o varianta mai sanatoasa, in care pieptul de pui este direct copt.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii de fel principal, de servit cu sparanghel sau garnitura preferata de legume.
Serviti acest fel de mancare zdrobind rosiile umplute peste paste, transformandu-le intr-un sos consistent si delicios.
In Peninsula Scandinava aceste chiftelute se servesc in mod traditional cu gem de merisoare, care poate fi inlocuit cu gem de coacaze rosii, dar puteti omite fara probleme acest detaliu.
Serviti acesti creveti aromati cu garnitura de legume preferata si veti avea parte de o cina usoara si delicioasa!
Cantitatile date sunt pentru 28-30 de chiftelute gustoase, in care se foloseste un amestec de carne de pui cu carne de porc si putin bacon.
Reteta este inspirata de Jamie Oliver, puiul la cuptor fiind aromat cu salvie si lamaie din belsug.
In reteta originala se foloseste tilapia, care se poate inlocui cu succes cu biban sau platica, dar puteti apela cu incredere la orice tip de peste alb.
Aceasta varianta de tocana ungureasca este fara cartofi sau galuste. Serviti pe pat de orez sau taitei cu ou.
Serviti o portie hranitoare de supa, ideala in orice sezon! Pentru a diminua numarul caloriilor, puteti opta pentru lapte degresat.
Aceasta reteta de tocana este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".
Serviti pieptul de pui marinat pe pat de orez brun fiert in supa de pui.
Reteta de gulas ardelenesc a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Pentru varianta de supa crema, se zdrobesc cartofii piure inainte de a adauga smantana si cascavalul ras.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, iar prepararea nu dureaza mai mult de o ora, cu tot cu etapa de curatare a pestilor.
De Revelion, e recomandat sa servim preparate mai lejere, ca sa ne revenim dupa mancarurile grele de Craciun. Pastram, totusi, culorile traditionale si preparam un piept de pui cu cirese si varza crea
Galustele Matzo sunt traditionale evreiesti, iar aceasta reteta este atat kosher, cat si fara gluten!
O supa bogata si cremoasa, ideala pentru serile reci de iarna. Cantitatile date sunt pentru 8-10 portii.
Pentru o masa ceva mai dietetica, inlocuiti smantana cu iaurtul. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Reteta de rosii umplute cu carne de pasare este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti
Aceasta reteta romaneasca a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Acest aperitiv se prepara in mod traditional cu carne de vitel, dar pestele este un inlocuitor foarte sanatos si usor. Serviti cu paste si un pahar de vin alb.
Reteta romaneasca "Saramura boiereasca de crap" a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
O reteta ce imbina rafinamentul culinar frantuzesc cu exotismul mancarurilor marocane.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata