Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie sau ustensile de bucatarie sofisticate, apelati la aceasta reteta usoara si rapida!
O idee grozava pentru o cina usoara, care are avantajul ca se poate servi si rece.
Daca v-ati saturat de retetele de post clasice, incercati si aceasta mancare de sparanghel.
Reteta este inspirata din bucataria Marthei Stewart si se poate prepara cu orice fel de peste alb.
In postul Sfintei Marii, incercati aceasta reteta de ardei umpluti cu mazare si ceapa - fara orez!
Aceasta reteta de chiftelute permite foarte bine congelarea, asa ca puteti face o cantitate mai mare. Serviti cu paste cu unt, sos de rosii si parmezan ras. In loc de carne de vita, puteti folosi carn
Acest fel de mancare este inspirat din bucataria mexicana si se serveste cu orez simplu, presarat cu ceapa verde, patrunjel si ou fiert maruntit.
Mancare traditionala in Paraguay, aceasta reteta este o combinatie intre supa si tocanita, se prepara cu carne tocata si se serveste cu parmezan ras.
Aceasta supa libaneza contine, pe langa rosii, orez si ceapa calita in unt. Se serveste cu scortisoara.
Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda sa lasati carnea la marinat 2 zile(!), asadar trebuie sa planificati din timp acest fel de mancare.
Canicula si porumbul proaspat din piete ne imbie la o supa rece delicioasa! Serviti-o cu bucatele de avocado, pepene galben si/sau morcov ras.
Preparati in casa sosul de rosii pentru paste! Va veti bucura de consistenta si gustul sau, fara prea mult efort.
Serviti aceasta friptura cu garnitura de orez cu legume sau piure. Daca preferati sa o serviti rece, incorporati-o intr-o salata.
Serviti acest fel principal, popular in Mauritius, cu garnitura de orez simplu sau linte.
O supa nemteasca gustoasa si usor de preparat, ideala cand nu aveti prea mult timp la dispozitie.
Albusurile sunt batute usor cu sare grunjoasa si acopera apoi pestele, care se va coace perfect in crusta. Reteta de baza este cu cimbru, dar puteti umple pestii cu ce doriti, de exemplu: felii de ros
Aceasta reteta frantuzeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).
Friptura Diana a fost foarte populara in anii 50 si se prepara cu carne de vita. Astazi, varianta preferata este cea cu piept de pui.
Muschiul de porc usturoiat este acompaniat perfect de acest sos inedit de rosii si piersici cu ceapa si cimbru.
Daca doriti o supa racoritoare de sezon, incercati si aceasta varianta poloneza de gazpacho.
Serviti cu garnitura de legume la cuptor si stropiti cu zeama de lamaie. La fel de bine, puteti prepara si file de somon.
Serviti aceasta supa rustica delicioasa rupand in ea capacul de aluat, cat este inca fierbinte.
Reteta frantuzeasca "Piept de rata in sos de portocale" a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (v
Servita rece, aceasta supa crema isi accentueaza gustul racoritor dat de zeama de portocala.
Omleta turceasca (Menemen) este o omleta picanta cu legume, in general rosii, ceapa si ardei iuti. Este o reteta ideala pentru un mic dejun tarziu de week-end.
Spre deosebire de modul in care se prepara gulasul unguresc, in Cehia sosul se ingroasa cu faina. Serviti cu garnitura de piure si salata verde.
Aceasta reteta ceheasca a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, sector 1, Bucuresti. Va recomandam sa potrivi
Puteti inlocui alunele de padure cu migdale. Cantitatile date sunt pentru 2 portii.
Preparati pastele preferate si completati-le cu batog sau cod afumat si sos de ciupercute cu branza cheddar.
Schimbati aroma clasica a supei crema de broccoli cu ardei iute si portocala, presarand la final cativa fulgi de migdale prajiti.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata