Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
Asa-i ca ti-am facut pofta? Porumbul este unul din alimentele preferate de romani pe timp de vara, si este consumat fie fiert, fie pe gratar, condimentat din belsug cu multa sare.
Pentru ca vara este sezonul in care nu consumam asa multe mancaruri grase, iti prezint o reteta care se incadreaza perfect in acest sezon. Iti voi marturisi ca nu este inventie proprie, ci am imprumut
Daca pieptul de pui intra in topul preferintelor tale culinare, atunci trebuie sa iti notezi reteta pe care ti-o propun. Pieptul de pui in sos béchamel se pregateste foarte usor, dar este demential d
Daca ti-e pofta de ceva usor, delicios, dar foarte simplu de pregatit, iti recomand sa incerci cartofii copti cu usturoi si sparanghel.
Carnea de vita e unul din ingredientele traditionale in Turcia. Inainte de a fi gatita, carnea trece traditional printr-un proces indelungat de preparare, lasata la uscat la soare, afumata, condimenta
Desi un fel de mancare aparent consistent si greoi muschiul de vita in sos de vin este recunoscut pentru calitatile sale afrodisiace stimulate corespunzator si de un vin de masa pe masura, servit la t
1 Se amesteca in oala de supa 1 cana de apa, zaharul si piureul de fructe exotice si se fierbe pana la clocot; 2 se indeparteaza oala si se lasa la racit; apoi se da la frigider timp de 1 ora; 3 cu ce
1 Ceapa taiata fin se rumeneste in grasime pana ce devine transparenta 2 Se adauga papricasul si se pune si puiul la prajit timp de cateva minute, la foc mare, pana ce se rumeneste carnea 3 Se adauga
1 Se taie marunt ceapa si se rumeneste in 2 linguri de grasime 2 Se adauga papricasul, cubuletele de carne de vita, sare dupa gust, ardeiul gras si rosia, putina apa si se lasa sa fiarba sub capac pan
Foie gras 1 Se iau 500 de grame de ficat gras de gasca sau de rata, se spala cu atentie pentru a nu se desface si se pune ficatul cu o seara inainte intr-un recipient din inox cu ulei de masline, sare
Prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 10 minute pana se rumeneste. Punem carnea intr-o sita si o lasam la scurs. In craticioara in care s-a prajit au ramas cev
Daca vrei sa mananci ceva usor si iti place fasolea, iti recomand urmatoarea reteta de fasole nemteasca.
Cand esti lipsita de energie este indicat sa optezi pentru o portie de proteine. De aceea iti recomand sa incerci aceasta supa crema de praz.
Pentru a profita de beneficiile legumelor de sezon si a ne vitaminiza va propun o supa crema de dovlecei cu crutoane. Este foarte sanatoasa, deopotriva pentru cei mici si pentru cei mari.
Aceasta supa de rosii cu cartofi ne-o pregatea mama acasa atunci cand era sezonul rosiilor de gradina. Era asa de buna rece, caci afara era canicula. Gustul care a rezultat supei mele a fost exact ca
Te invit la un desert delicios, usor de preparat, minunat pentru a completa cu succes masa de pranz dar putand constitui si o gustare satioasa: budinca de paste la cuptor.
Mod de preparare umplutura: 11 Se fierbe varza 15 minute apoi se scurge bine, se lasa la racit si se inparteaza cu atentie restul de apa, punandu-se la scurs; se toaca marunt; 2 Se prajeste ceapa taia
Destul de asemanatori cu coltunasii romanesti pierogii se gatesc cu relativa usurinta fiind un fel de mancare consistent preparat din aluat nedospit si ingrediente diverse ca varza murata sau carnea t
Supa de castraveti poate drege efectele unei nopti de betie, fiind deosebit de stimulatoare si revigoranta.
1 Se combina intr-o oala cu capac laptele de nuca de cocos, apa, zaharul, sarea si piperul; 2 se amesteca pana ce se dizolva zaharul; 3 se pune pe foc, se adauga orezul si se fierbe pana la clocot; 4
La fel ca si ciorba de burta supa Zurek este un fel culinar menit sa dreaga efectele unei nopti de chef cu nabadai fiind preparata simplu si rapid.
Toate acestea se amesteca dupa care luati cate o cantitate de compozitie in palmele umede si le dati forma de mingiute. Puneti ceapa la calit, adaugati 3 litri de apa si lasati sa fiarba la foc mare.
Taiati painea in felii de grosime medie si puneti-le in tava de la cuptor asa incat sa ocupe toata suprafata ei. Puneti deasupra feliilor de paine carnatii taiati in felii subtiri, feliile de salam ta
Pentru ca sunt o mare fana carnii de pui, caut mereu noi metode de a o prepara, folosind uneori ingrediente cat mai neasteptate. In acest sens iti impartatesc noua mea descoperire: ciocanele de pui cu
Carnea de pui are marele avantaj de a putea fi preparata rapid, dar este si recomandata de mai toti nutritionistii. Insa la un moment dat nu stii ce sa faci sa ii imbunatatesti gustul. Iti recomand sa
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline