Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
E sanatos sa mancam legume, stiu. Cu toate astea nu ma dau in vant dupa meniurile de tip ghiveci, dar am gustat de curand o combinatie care m-a cucerit si era inevitabil sa nu ti-o impartasesc si tie.
Zilele trecute am gasit niste dovlecei mici si proaspeti in piata. I-am cumparat fara a avea in minte o reteta precisa pentru ei. Ajunsa acasa, dupa ce am consultat frigiderul si mancaciosul sef, am d
Chiftelele sunt nelipsite la noi in familie printre aperitivele servite la o masa festiva. Dar daca vrei sa faci ceva cu adevarat deosebit iti recomand chiftelele ochioase.
Daca iti place hot-dogul, dar stii ca in prezentarea clasica nu este bun pentru silueta, iti propun o reteta pe cat de ciudata, pe atat de inedita: hot-dog de dovlecei.
Conopida cu pesmet se numara printre primele retete pregatite de mine la inceputul experimentelor in bucatarie. Poate de aceea imi si place atat de mult.
Castravetii sunt printre cele mai racoritoare legume, asta pentru ca au un continut de 97% apa. Chiar daca nu sunt foarte bogati in vitamine , contin multe saruri minerale alcaline (iod, fosfor si pot
Zacusca este mancarea mea preferata in zilele de post si nu numai. Din pacate nu dispun de atat de mult timp liber incat sa o prepar in cantitati industriale sa imi ajunga si pentru la iarna. De aceea
1 Luati taratele, puneti-le intr-o panza alba de bucatarie si spalati-le bine sub jet de apa rece. Lasati-le apoi la scurs. 2 Intr-o oala mica topiti untul in uleiul de masline la foc mediu. Puneti ai
1 Caracatita se spala cu atentie in mai multe ape si se portioneaza nu prea mic pentru a ramane suficient de consistenta la final. Apoi se da la clocot intr-o oala incapatoare 2 Intre timp se taie cep
Este o supa cu arome placute, subtila si plina de savoare. Gustul usor picant te atata si te incita.
Denumirea s-ar putea să te sperie, pentru că termenul de zacuscă implică o acţiune elaborată şi destul de grea care presupune prezenţa unui ceaun mare şi a unei temperaturi extreme. Nu este c
Daca doresti o mancare care sa nu te faca sa te simti ca un balon care nu se mai poate inalta din cauza greutatii atunci acest fel de mancare te va face sa te simti usoara, plina de energie si fara gr
Pentru ca vara nu ne place sa stam prea mult in bucatarie in fata aragazului aprins, va recomand o tocanita de pui cu sos de oregano care se face foarte repede si este bogata in legume proaspete.
Din seria retetelor “ce mancam la cina in timpul saptamanii dupa sosirea de la birou” iti recomand pieptul de pui in sos cu verdeata. Este o reteta foarte rapida si usor de preparat, chiar si de p
Iti prezint una dintre cele mai rapide si mai gustoase retete incercate de mine pana in acest moment – aripioare lipicoase. Mereu sunt felicitata de musafiri dupa ce se infrupta din aripioare si nic
Pentru ca aveam pe fructiera cateva piersici care incepeau sa se strice, am improvizat un nou fel de mancare. Pieptul de pui cu piersici care a rezultat este extrem de gustos!
Din seria mancarurilor de care putem profita vara, iti propun vinetele prajite cu usturoi. Sunt ideale de mancat mai ales in timpul postului. Nu va voi oferi cantitatile exacte, caci fiecare isi face
Sunt o mare amatoare a vinetelor, dar niciodata nu am incercat sa fac altceva cu ele in afara de salata sau musaca. De data asta m-am abatut de la regula si am pregatit vinetele gratinate cu cascaval.
Iti prezint un alt fel de prezentare la reteta de ostropel de pui pe care o stim cu totii. Daca iti doresti ceva aromat si delicios pentru felul doi, iti recomand sa incerci aceasta reteta de pui cu m
Supa rece de rosii este specifica regiunii spaniole Andaluzia si este preparata din legume proaspete si servita rece. In spaniola i se spune gazpacho si ea poate fi servita cu adaos de legume tocate,
Se ia mai intai pestele, se razuiesc solzii, dar nu foarte adanc, se curata de intestine si se spala foarte bine, inlaturandu-se apoi capul si coada. Daca aveti timp puteti apoi dezosa pestele, dar cu
Imi place foarte mult pizza, dar nu prea agreez etapa intinsului blatului in tava. Asa ca daca vreti sa evitati aceasta etapa va propun o noua prezentare – briosele pizza.
Se toaca marunt zarzavaturile dupa ce in prealabil au fost spalate bine si se pun la fiert in apa cu sare. Vine apoi randul pestelui sa fie curatat, spalat si portionat in felii nu prea mici. Dupa ce
Avand ca sursa de inspiratie felul de mancare specific frantuzesc ratatouille, mi-am permis sa improvizez un tian cu legume, care a iesit la fel de delicios, dar parca mult mai aspectuos si mai colora
Se prepara o mamaliguta la ceaun, asa cum stim ca trebuie procedat de obicei. Se ia apoi o tava de copt de dimensiuni medii, care se unge cu unt. Se aseaza in tava alternativ un rand de mamaliga si un
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline