Arhiva coolinaria
Zeama de lamaie completeaza perfect gustul dulceag al verzei, dar o puteti inlocui si cu sos de soia, daca preferati condimentele asiatice. De asemenea, inlocuiti uleiul de masline cu ulei de susan.
Reteta clasica de sos, avand la baza un amestec de galbenus si unt, se intalneste in diverse retete delicioase si nu ne ia mult sa-i invatam maiestria.
O reteta sanatoasa si rapida, in care adaptati cantitatile ingredientelor in functie de gusturi.
Amestecati in blender toate ingredientele, gustati si mai adaugati ce ingredient vi se pare ca nu e suficient. De exemplu, daca vinegreta e prea intepatoare, mai adaugati ulei; daca e prea slaba, mai
Ciupercile champignon si rosiile cherry sunt ingrediente clasice pentru aperitive. Ce-ar fi daca le-am umple ca pe surorile lor mai mari - rosiile clasice si ciupercile portobello?
Taiati codita buchetelelor de broccoli astfel incat sa incapa in forma de briose ca un copacel, dar sa ramana putin spatiu deasupra. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbeti o oala cu apa
In loc de morcovi, puteti folosi si dovlecei, dar ar trebui adaugata la reteta si putina menta uscata.
O idee de pranz rapid de luat la pachet. Dintr-o conserva de fasole si una de ton, preparati acasa in 2 minute o salata delicioasa, pe care o tineti la rece pana a doua zi.
Puneti fulgii de migdale intr-o tigaie mica, la foc scazut spre mediu, amestecand din cand in cand, pana devin aurii si aromati. Dureaza cateva minute pana ca migdalele sa-si schimbe culoarea, dar oda
Carnea de crab capata un gust excelent inmuiata in acest sos picant, fie ca se consuma sub forma de rulouri specifice bucatariei asiatice, sau ca atare, proaspat scoasa din carapace.
Reteta traditionala ceha, galustele cu branza de vaci au fost adaptate cu usurinta la bucataria mai multor tari europene si se pot servi atat ca garnitura pentru felul principal, cat si ca desert, imp
Foarte popular in bucataria chinezeasca, sosul de prune este un condiment dulce-acrisor servit la pachetele de primavara, rulouri de ou, taitei si pui. Reteta de baza se poate adapta cu piersici, anan
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si prajiti pana se inmoaie, dar fara sa prinda culoare. Adaugati usturoiul zdrobit si ficateii de pui taiati in
Sandvisul Reuben clasic contine carne de vita din conserva, svaiter, varza murata si dressing rusesc, intre felii de paine de secara prajite. Exista, totusi, mai multe variante ale acestui sandvis, cu
O salata pe care o puteti servi la cina, pentru a compensa mancarurile grele de Sarbatori. Veti fi surprins de cat de bine se potriveste grepfrutul cu maslinele si miezul de nuca usor prajit.
O salata usoara, cu o aroma deosebita, care imbina gustul cremos al branzei cu dulcele-picant al dressing-ului. Maslinele negre, boabele de fasole si porumbul completeaza perfect amestecul de salata v
In 5-6 minute, preparati o salata delicioasa si usoara. Gustul bogat al parmezanului se imbina perfect cu prospetimea verzei de Bruxelles si gustul acrisor al vinegretei, iar migdalele prajite dau acc
Scurgeti fasolea din conserva si clatiti-o usor in apa rece. Intr-un castron suficient de mare, combinati toate ingredientele (cu exceptia feliilor de paine) si amestecati bine. Puneti pe fiecare feli
Mult mai sanatoase decat ochiurile facute in tigaie cu ulei, ouale la cuptor (traditional sau cu microunde), sunt o solutie rapida pentru micul dejun.
O salata inedita care combina sfecla rosie cu avocado, ceapa verde si alune. Dintr-o portie de fel principal rezulta 2 portii de garnitura.
Se scoate aluatul din congelator si se lasa la decongelat (o noapte in frigider, sau circa 2 ore la temperatura camerei; in nici un caz nu se va decongela la microunde sau alta metoda). In functie de
Fara prea multa bataie de cap, preparati niste aperitive delicioase si, mai ales, foarte aspectuoase, de mare efect pe o masa festiva.
Invitatii la masa festiva vor descoperi o surpriza placuta in aceste briose aperitiv: cate un ou de prepelita delicios!
Se alterneaza ingredientele pe frigarui, dupa care acestea se infig intr-un suport special de prezentare, pentru un plus de efect.
Salata Caprese este foarte cunoscuta si are multi fani, dar ce-ar fi daca am servi aceleasi ingrediente pe frigarui, ca aperitive? Am putea chiar sa le numim... salata pe bat!
Completarea piurelui de cartofi cu alte legume fierte este o metoda excelenta de a-i adauga mai multe vitamine si a-i da un gust aparte.
Pentru o consistenta mai cremoasa a umpluturii, puteti pune ingredientele in blender sau robotul de bucatarie, folosind functia Pulse.
Aceste pungute originale se pot adapta in functie de gusturi, imaginatie si ingredientele pe care le aveti la dispozitie. Importante sunt foile de clatite in care puneti umplutura preferata.
Prezentarea impecabila a aperitivelor pentru mese festive se poate face cu ajutorul formelor din inox. Forma clasica este cea rotunda, dar se pot folosi cu succes si forme fanteziste, in functie de pr
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Taiati perele in jumatati si cate un capacel de pe dosul fiecarei jumatati, ca sa nu se rastoarne in tava. Stropiti perele cu zeama de lamaie, ca sa nu se i
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti in el ceapa si usturoiul pana se inmoaie si devin aurii. Adaugati boabele de fasole cu tot cu zeama din conserva, precum si pasta de tomate si condimentele. A
In Japonia, acest fel de mancare poarta denumirea Shoyu tamago si se poate servi atat fierbinte, cat si rece, alaturi de o portie de orez.
Salata de toamna gustoasa si satioasa, completata cu sos de smantana si gata in mai putin de o ora.
Rapid si usor, pentru acest sandvis va puteti folosi cu succes de paste ramase de la un alt fel de mancare.
Branzeturile frantuzesti se consuma frecvent cu mere sau nuci, asadar nu va fi nici o surpriza daca aceasta salata de toamna va avea succes printre invitatii Dvs.!
Puteti completa aceasta reteta simpla de varza la tigaie cu zeama de lamaie, seminte de pin sau miez de nuca. Daca vreti sa folositi mai putin ulei, puteti prepara inainte varza la aburi (aprox. 10 mi
Aduceti la fierbere o oala cu apa si adaugati ciupercile, pe care le lasati la fiert 10 minute, dupa care le scurgeti si le tocati. Puneti unt si ulei intr-o tigaie, si sotati 20 de secunde usturoiul
Adaugati toate ingredientele in robotul de bucatarie. Daca nu aveti pasta de susan, inlocuiti-o cu inca 15 ml de ulei de masline. Folositi functia "Pulse" pana cand amestecul ajunge la consistenta dor
Puneti gratarul cuptorului cat mai sus si preincalziti la 175 grade Celsius. Puneti feliile de bagheta intr-o tava intinsa si ungeti-le cu ulei pe ambele parti. Asezonati cu sare si piper, apoi coacet
Un sos picant si destul de consistent, ideal de servit cu paine, chipsuri sau biscuiti sarati.
Aveti gata in 30 de minute o salata usor astringenta de la branza Roquefort, cu gust dulce fructat de pere si crocanta datorita nucilor pecan. In plus, vinegreta cu mustar este completarea perfecta!
Smochinele proaspete se gasesc destul de greu si la preturi mari, dar merita atunci cand e vorba de un aperitiv pentru o masa speciala.
Curatati morcovii si taiati-i julienne. Intr-un castron suficient de mare, amestecati morcovii cu stafidele. Separat, amestecati bine uleiul, mierea, zeama de lamaie, sarea si nucsoara. Turnati sosul
Cantitatile pentru ingrediente nu sunt date, intrucat difera nu numai in functie de numarul de persoane, ci mai ales de apetit si preferintele culinare.
Intr-o oala, incalziti 250 ml apa. Adaugati sarea si frunza de dafin si amestecati pana se dizolva sarea. Luati de pe foc si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce se raceste, adaugati otetu
Intr-un castron mediu, puneti crevetii, surimi, ceapa rosie, tulpinile de telina, maioneza, sucul de lamaie si varful de piper. Amestecati pana se combina intre ele. Dati la rece aprox. 20 de minute.
In forme din silicon pentru briose sau in forme antiaderente pentru mini-chec, acest aperitiv rapid va face deliciul invitatilor.
Intr-o oala micuta, cu capac, puneti conopida si usturoiul in supa de pui cu sare. Fierbeti aprox. 10 minute, pana se inmoaie foarte bine conopida. Pasati ingredientele fierte impreuna cu smantana si
Se curata ciuperca, se asezoneaza palaria cu sare si se soteaza 6-8 minute in putin ulei de masline, intorcand-o pe cealalta parte la jumatatea timpului. Se prepara sosul guacamole din avocado zdrobit
Se spala prunele si se taie in jumatati. Se pun intr-un borcan suficient de mare, impreuna cu zaharul tos si se tin peste noapte in frigider. A doua zi, se adauga whisky si se inchide bine borcanul. D
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru deserturi apelati si la papaia, pepene galben, struguri brumati sau migdale servite cat mai simplu.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci