Arhiva coolinaria
O garnitura de orez de inspiratie indiana, foarte simpla, dar cu o aroma deosebita data de chimen si coriandru proaspat.
Un sos extrem de rapid si delicios pentru mancarurile cu peste.
Acest sos de rosii italian se serveste cu paste, pizza, orez sau fructe de mare si se poate pregati in mai multe variante, unele din ele cu capere, masline si diverse condimente.
Serviti fierbinte, cu nucsoara rasa. Optional, puteti sa mai radeti putina branza deasupra si sa gratinati.
O frunza de salvie per crevete nu este asa mult cum pare. Aceste proportii duc la un aperitiv absolut delicios, mai ales daca crevetii sunt mari. Ideal ar fi, totusi, sa folositi langustine.
Puteti servi aceasta salata de legume ca fel principal sau garnitura pentru o mancare pe baza de peste.
Sosul tartar este un sos alb pe baza de maioneza, cremos, dar cu o consistenta neomogena. Se foloseste deseori pentru a condimenta mancarurile pe baza de peste si fructe de mare.
Salata se poate face cu ardei copti, ardei pe gratar sau pe flacara directa a aragazului (30 de secunde pe fiecare parte). Se poate servi cu friptura rece si mezeluri, dar merge de minune si simpla, c
Garnitura frantuzeasca clasica ce consta in straturi din rondele de cartofi gatite in unt topit. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Reteta de rulada de carne tocata cu spanac a fost primita de la Geanina. Va invitam sa ne trimiteti si voi retetele preferate. Sigur aveti preparate cu care va este drag sa va laudati!
Taiati felii de paine de 1-2 cm grosime. Prajiti usor painea pe ambele parti. Feliati rosiile si asezati pe feliile de paine. Feliati mozzarella si asezati peste rosie. Tocati marunt busuiocul si pres
Serviti acesti biscuiti calzi, unsi cu unt. Pentru ca nu se pastreaza foarte bine, congelati ce va ramane. Incercati si alte tipuri de branza si completati cu ierburi proaspete, dupa gust: salvie, arp
Reteta germana de garnitura, ideala pentru peste si friptura de orice fel.
Pentru Masa de Paste, incercati o reteta de oua umplute picante, pentru a da o nota originala aperitivelor festive.
Sosul de menta este ideal pentru friptura de miel. In plus, puteti marina in el carnea de miel, daca ii mai adaugati ulei de masline si piper.
Bucatele de sunca si mazare in aluat pufos de patiserie pentru o gustare delicioasa. Puteti servi cu salata.
Oua rosii colorate complet natural, dar care nu se ciocnesc, fiind deja cojite cand se pun la murat. Sucul de sfecla rosie necesar vopsirii oualor se obtine din aprox. 500 grame de sfecla proaspata.
O mamaliga pufoasa si consistenta, pe care o puteti servi cu brio la micul dejun, mai ales daca o portionati dinainte intr-o tava de briose.
In aceasta reteta de post, puteti adauga orice legume doriti, atata timp cat pastrati diversitatea culorilor pentru un aspect imbietor. Puteti folosi chiar si stafide...
O salata de castraveti racoritoare si interesanta, in stil oriental.
Servit rece sau cald, acest sos rapid si usor insoteste foarte bine carnea grasa (porc, rata, macrou), dar poate fi servit si ca desert, cu biscuiti sau crema de vanilie.
Reteta vegetariana spaniola pentru clasica salata de vinete cu ardei copti. Este un aperitiv delicios, la care puteti adauga si alte legume la gratar, in special rosii sau ceapa! De asemenea, puteti a
Reteta "Malai copt" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita d
Aceasta salata de legume italiana este de post si se poate servi cu orice fel de conserva de fasole, linte sau naut.
Reteta armeneasca de oua posate in sos de rosii. Poate fi servita ca gustare, ca parte dintr-un fel principal sau la micul dejun. Puteti adauga ce condimente si ierburi doriti, inclusiv usturoi.
Serviti acest piure grecesc (skordalia) cu legume la tigaie sau mici aperitive. In loc de otet puteti folosi zeama de lamaie, iar in loc de paine, un cartof fiert.
Reteta mexicana de salsa, ideala de servit cu chipsuri tortilla
Reteta originala de cartofi Hasselback nu include usturoi, in schimb cartofii se presara cu firimituri. Serviti cu salata si cascaval ras.
Intr-un sfert de ora, aveti o salata racoritoare, sanatoasa si satioasa, care se serveste rece.
Cu acest unt usturoiat puteti umple carnea de pui la cuptor sau il puteti topi peste legume fierbinti, pentru un plus de gust.
O garnitura simpla, ca un hummus fara usturoi, la care se adauga si boabe intregi de naut fiert, mai mult pentru prezentare.
Aceasta salata este gata in 10 minute! Puteti folosi fara probleme ulei de masline si otet din vin in locul uleiului de avocado si al otetului de mere.
O salata latino-americana putin neobisnuita, dar rapida si usoara, in care baza sunt conservele de ton si ananas. Se serveste pe un pat de salata verde.
Reteta traditionala de guacamole se adapteaza in luna Martisorului cu ajutorul rosiilor. De aceasta data, se serveste ca garnitura datorita bucatilor mari, in loc de sos, cum este de obicei.
Puneti orezul pe o farfurie si presarati toate legumele pe el. Pregatiti un dressing cu uleiul, otetul, usturoiul si sarea si turnati peste salata. Foto: Cookipedia
Popcornul este o gustare simpla, de servit seara la un film. Ce-ar fi daca l-am pregati si aroma acasa, dupa bunul plac?
Puteti folosi supa de legume in loc de apa si puteti completa salata cu rosii si verdeturi, dupa gust.
Daca nu va prea innebuniti dupa verdeturi, atunci aceasta salata este perfecta! In cantitati mici, se poate servi ca aperitiv.
Primavara vine in farfurie cu o salata usoara de rosii cu parmezan, ceapa rosie si busuioc.
Desi se gasesc multe sortimente de masline la supermarket, nimic nu se compara cu maslinele marinate in casa, dupa reteta preferata.
Acest sos indian, oarecum asemanator cu grecescul tzatziki, este antidotul ideal pentru mancarurile picante. Numele original este "raitha".
Acest sos este ideal ca garnitura pentru mancarurile cu peste la cuptor, alaturi de felii de lamaie.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti 2 tavi pentru briose si lasati-le deoparte. Combinati primele 5 ingrediente (uscate) intr-un castron mare. Intr-un bol separat, amestecati ouale cu l
Otetul balsamic echilibreaza dulceata data de zahar, iar cimbrul proaspat ii da o nota de profunzime. Astfel, dulceata de ceapa devine garnitura ideala pentru o friptura de rata, dar o puteti servi cu
Puneti mazarea congelata intr-un castron rezistent la temperaturi inalte. Acoperiti cu apa clocotita si lasati asa 2-3 minute sa se dezghete si sa devina verde aprins. Scurgeti mazarea si absorbiti ap
Pentru reusita acestei salate, aveti nevoie de conserve de ton in ulei de foarte buna calitate, preferabil chiar in ulei de masline. Sub nici o forma sa nu folositi conserve de ton in apa sau sos toma
Serviti un chec aperitiv rapid, care imprumuta din rafinamentul frantuzesc. Cantitatile sunt pentru 6 persoane.
Amestecati toate ingredientele, mai putin feliile de paine si uleiul de masline. Turnati putin ulei pe felii si coaceti la 175 grade Celsius aprox. 6 minute, sau pana se rumenesc. Puneti pe fiecare fe
Aceste triunghiuri de foitaj savuroase pot fi pregatite in avans si se pastreaza la rece pana va hotarati sa le coaceti, pentru a le servi proaspete. Se potrivesc de minune cu tzatziki.
Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci, iar daca sunt sarate, nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat cu ciuperci sau carne, cum se intalneste cel mai des in restaurante. Incercati varianta fresh d
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci