Arhiva coolinaria
O garnitura simpla pentru friptura la cuptor.
Reteta face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Balmos
Mancare traditionala irlandeza cu numele de Colcannon, acest piure de cartofi este amestecat cu varza si praz, tocate marunt. Se serveste de Halloween.
Mic dejun sau gustare, ouale "en cocotte" sunt sanatoase si delicioase, inspirate din bucataria franceza.
O gustare picanta cu influente mexicane: seminte de dovleac cu chili si usturoi.
Acest chifle daneze traditionale se pot servi la micul dejun, taiate in 2 si unse cu unt.
O garnitura simpla si usor de preparat, gata in cateva minute.
Acest sos picant se prepara cu o zi inainte de a-l servi si se tine la rece. Merge foarte bine cu branza si mezeluri.
Acest unt aromat de casa merge grozav cu paste si rosii, porumb la gratar, dovlecei la tigaie...
O garnitura picanta inspirata din bucataria mexicana, pentru care nu e nevoie ca porumbul sa fie in sezon.
Denumirea sosului vine de la reteta de pui "bang bang" pe care o insoteste. In loc de pasta de susan se poate folosi unt de arahide.
Insoteste perfect pestele prajit, dar se poate servi cu succes si alaturi de carne de porc sau de rata.
Reteta originala poarta semnatura armeanului Arto der Haroutunian in cartea Bucataria nord-africana.
Aceste chifle prajite sunt ideale ca gustare la drum lung, dar pot fi la fel de bine servite cu unt la micul dejun, sau alaturi de friptura si peste.
O reteta portugheza simpla care are la baza fasolea fava, garnitura excelenta pentru carne sau peste.
Chimichurri este un sos si o marinata pentru gratar din America Latina, predominant Argentina.
Sosul folosit in mod traditional pentru homarul Thermidor se poate la fel de bine servi cu legume sau paste.
Faina de ovaz folosit in aceasta reteta se poate obtine foarte usor acasa, maruntind fulgi de ovaz in robotul de bucatarie.
Sosul Adobo isi are originea in bucataria filipineza si se poate folosi atat pentru carne de pui, cat si de porc.
Reteta indiana de garnitura de conopida, foarte gustoasa si in varianta cu broccoli.
Reteta "Boi pe moare" face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost p
Acest tip de aluat este foarte popular in tari precum Iran, Pakistan, Armenia, Azerbaijan si Georgia. In imagine, aluatul este taiat in fasii si presarat cu diferite seminte si condimente: susan, mac,
Reteta marocana de ceapa condimentata, ideala ca garnitura pentru peste, dar foarte buna si ca fel principal alaturi de o salata.
O reteta greceasca simpla, ideala pentru micul dejun sau o gustare intre mese.
Reteta traditionala turceasca, similara cu pilaful indian.
Ideal pentru fripturi si legume deopotriva, acest sos merge totusi cel mai bine cu carne de pui.
Servite ca aperitiv, aceste rosii cherry murate se prepara cu 2 zile inainte, urmand o reteta greceasca.
Acest dressing putin neobisnuit merge de minune cu salatele de fasole, salatele verzi si majoritatea legumelor.
Un aperitiv absolut delicios si cu un aspect demn de cei mai de seama invitati.
Untul aromat in casa se prepara usor si este un adaos pretios in orice reteta. De exemplu, acest unt cu ansoa merge de minune alaturi de friptura la gratar sau peste. Puteti adauga si patrunjel tocat
Un aperitiv fin si deosebit pentru mese festive, potrivit pentru orice sezon.
O salata spaniola racoritoare si foarte usor de preparat.
Garnitura libaneza picanta, constand in bucati de cartofi prajite cu usturoi, ardei iute si frunze de coriandru.
O salata rapida si gustoasa, pe care o puteti prepara oricand, cu improvizatiile culinare de rigoare.
O combinatie inedita de legume pentru o garnitura simpla si gustoasa, de preferat servita rece sau la temperatura camerei.
Un mic dejun popular in Libia, Alger si Tunisia, care este o varianta ceva mai picanta a ochiurilor romanesti.
Reteta moldoveneasca "Salata de fasole verde" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brand
Aceasta salata de caracatita se serveste cu paine prajita sau crutoane. La fel de bine, se poate prepara cu sepie. Trebuie doar sa aveti grija sa nu gatiti prea mult caracatita sau sepia, ca sa nu dev
Aceste mini-tarte se pot servi caldute, dar sunt foarte bune si reci, perfecte pentru picnic, de exemplu.
Acest orez spaniol (sau mexican) se poate servi si rece, pe post de salata de orez. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Ideal ca sos de gratar, servit rece, acest sos originar din Kenya poate contine, dupa gust, si un castravete curatat si tocat marunt.
Madlenele pot fi si aperitive, nu doar desert, iar combinatia clasica de branza cu rosii deshidratate nu are cum sa dea gres.
O varianta simpla de mic dejun cu ou ochi si paine prajita in unt, cu o prezentare putin altfel.
Acest sos dulce-acrisor este foarte simplu de facut si merge de minune cu friptura de vita.
Puteti prepara mozzarella pane sub forma de betisoare sau cubulete cu latura de 2-3 cm. Cu ajutorul friteuzei, este un aperitiv rapid si gustos. Cantitatile date sunt pentru 1-2 persoane, asa ca putet
Sosul care se serveste de obicei cu cartofii pai este facut din ketchup si maioneza. Ce-ar fi daca i-am adauga si putin otet de la muraturi si un praf de usturoi pudra?
Reteta olteneasca "Prajitura cu lapte acru" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul
Aceasta salata bulgareasca traditionala este foarte populara in toata regiunea Balcanilor si Europa Centrala. Retete similare se gasesc in bucataria greceasca, turca si sarba.
Serviti acest sos de ciuperci cu mamaliga prajita sau pe post de garnitura pentru friptura.
Acest sos dulce-acrisor-picant este de sezon si completeaza perfect mancarurile pe baza de carne de porc sau rata.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Apelati la retete mai exotice si ingrediente de succes pe care nu vi le permiteti de obice.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci