Arhiva coolinaria
Acest sos este ideal de servit cu o portie de aripioare. Din ingredientele de mai jos, rezulta aproximativ 350 ml de sos.
Acesti colacei sunt preparati in perioada Sarbatorilor de iarna si se ofera colindatorilor de Craciun si Anul Nou. Campania de comunicare "Cultura si tainele painii" este derulata de agentia Russenart
Reteta traditionala thailandeza de omleta este cu sos de peste, dar fulgii de ardei din aceasta varianta pun mai bine in valoare gustul sarat al sosului de soia.
Gata in 15 minute, este un mic dejun sanatos, de servit cu o ceasca de cafea sau un croissant proaspat.
Sos usor picant pentru aproape orice mancare cu peste si fructe de mare. Incercati-l cu somon posat, ton tras la tigaie sau creveti sotati.
Spre desoebire de sosul pesto clasic, pistou se prepara fara seminte de pin si este des folosit in Franta, in special in regiunea Provence.
Un aperitiv rapid si delicios, pentru a mai varia meniul meselor festive in familie.
Conform Calendarului Crestin Ortodox, Sfantul Nicolae (numit şi Sannicoara in Transilvania) este sarbatorit in fiecare an pe 6 decembrie ca o buna vestire a Craciunului. Desi preluate din traditia pr
Reteta originala este cu Brie, dar puteti la fel de bine folosi Camembert. Va rezulta o tarta care poate servi 3-4 persoane ca fel principal sau 6 ca aperitiv.
Aceasta reteta este folosita in Oltenia si a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!", derulata de agentia de relatii publice R
Un aperitiv deosebit, gata imediat, de servit cald sau rece.
Nu doar pateul din ficatei de pui se poate prepara in mod sanatos acasa, ci si cel de porc.
Preparati oua umplute picante si decorati-le cu paianjeni din masline negre.
Timpul de fierbere este dat pentru mazare proaspata, dar mancarea este la fel de gustoasa si cu mazare congelata.
Crocante si pufoase, aceste crochete de cartofi sunt cunoscute in Chile sub denumirea de "papas duquesas", fiind o combinatie intre piure si cartofi prajiti.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii generoase de salata.
Serviti acest sos dulce-acrisor cu friptura de curcan - puteti completa si cu cateva cuisoare zdrobite, daca va place aroma.
Friptura la cuptor este mult mai gustoasa daca o marinati in acest amestec!
Uleiul de masline preferat capata o savoare deosebita daca ii adaugati putin usturoi si cateva fire de rozmarin.
Cantitatile date sunt pentru 12 briose aperitiv cu spanac, branza feta si ardei capia copti.
O reteta rapida si delicioasa, care merita incercata!
Reteta veche pentru Coconeti sau Bighiluse era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei "Descopera tradit
Frigaruile preferate vor avea un gust mult mai bun daca marinati carnea 1-2 ore in acest amestec.
Aceasta salata originara din Serbia se prepara in 20 de minute si se serveste alaturi de friptura preferata.
Cantitatile date sunt suficiente pentru 4 sandvisuri delicioase.
Folositi acest sos pentru a da o savoare deosebita pastelor. Optional, puteti rade deasupra putin parmezan si macinati cativa fulgi de ardei iute (chili).
O salata inedita: crocanta, dulce si picanta in acelasi timp!
Fie ca doriti sa serviti un preparat vegetarian rece (salata de legume sau sandvis vegetarian) sau optati pentru o salata cu piept de pui la gratar, acest sos este completarea ideala!
Puteti folosi mai putina ceapa, in functie de cum preferati salata, iar otetul din vin rosu poate fi inlocuit cu succes cu alte tipuri de otet.
Acest sandvis cu omleta este specific Malaeziei si se poate prepara atat cu carne tocata, cat si cu resturi de friptura.
O salata sanatoasa si condimentata, fara gluten, pe baza de varza rosie, patrunjel, ardei iute, ghimbir si morcov, asezonata cu extract de stevie, zeama de lime si ulei de masline.
Reteta armonizeaza perfect aromele si culorile si te imbie sa te rasfeti cu o salata echilibrata, alaturi de gratarul preferat al verii!
In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august in calendarul bisericesc ortodox), serviti aceste turtite calde cu putina miere. Daca nu stiati deja, mierea este un aliment de post.
Reteta este pentru 2 portii generoase de salata, iar cantitatile date pot fi ajustate dupa gust.
Un sos sanatos, fara gluten, care se prepara extrem de usor si care imbina perfect dulceata cu aroma de ghimbir, ceea ce-l face condimentul ideal pentru intreaga familie!
Reteta veche pentru Mamaliga bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei Descopera traditii
Ingredientele sunt pentru 3-4 portii si, desi se servesc cu miere sau sirop de artar, ideal ar fi sa insoteasca niste felii de bacon prajite.
Incercati acest sos cremos cu legume preparate la aburi sau sotate, cartofi copti, sandvisuri cu friptura sau hot-dog, paste...
Aceasta salata trebuie pregatita cu o zi inainte, iar atunci cand este servita poate fi presarata cu nuci pecan tocate sau seminte de floarea-soarelui, in plus fata de cele incluse in reteta.
Reteta veche din Crisana pentru Piparaica (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadru
Reteta originala a acestui dressing poarta denumirea "Green Goddess" si contine ansoa, inlocuite aici cu capere.
Pancetta este o sunca italieneasca neafumata, ideala pentru aperitive inedite, ca cel de fata.
Germania este paradisul salatelor de cartofi, fie ele reci sau calde, iar in cele ce urmeaza va prezentam o reteta originara din Nurnberg (Bavaria).
O reteta sanatoasa, delicioasa si cu adevarat inedita, pe care o preparati imediat si o serviti cu salata verde preferata! Daca nu doriti sa folosi stevia ca indulcitor, o puteti inlocui cu o lingura
Variati aceasta garnitura adaugand o conserva de naut sau capere si masline. Daca optati pentru menta proaspata, o transformati intr-o veritabila salata racoritoare de vara. In plus, cu putin iaurt, o
Sezonul cireselor ne imbie la prajituri si salate de fructe, dar le putem integra cu usurinta si in salate pentru friptura si alte preparate principale.
Sos traditional argentinian, chimichurri este servit cu fripturi la gratar si este gata in numai 5 minute! Trebuie, totusi, lasat la rece macar 2 ore inainte de servire, pentru ca aromele sa se combin
Salata de castraveti este si mai racoritoare servita cu sos de iaurt, dar nu neglijati nici aceasta reteta cu smantana si galbenusuri fierte.
Sfecla rosie, prazul si dressing-ul de arahide pot fi preparate si tinute separat la frigider maxim 2 zile inainte de prepararea salatei. Dressing-ul are tendinta sa se ingroase, asa ca il puteti dilu
Serviti aceasta tarta la cina, alaturi de salata preferata si un pahar de vin alb sec. Poate fi portionata si ca aperitiv.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci