Arhiva coolinaria
Incercati si acest fondue traditional elvetian, din branza Emmental si Gruyere, completat cu usturoi, nucsoara, piper, vin alb sec si brandy de cirese amare.
Dati o aroma orientala garniturii clasice de fasole verde cu ajutorul sosului de soia si al semintelor de susan.
Acesti mici cartofi umpluti cu branza sunt garnitura ideala pentru peste.
Incorporati usturoiul intr-un mod discret la Masa de Revelion, aromand cu el crutoane.
Obtineti 2 foi subtiri de aluat de biscuiti de aprox. 18 x 18 cm.
Acest sos foarte picant este popular in Libia, Tunisia si Algeria, iar cantitatile date sunt pentru un borcan mare. Aveti grija ca bucataria sa fie bine aerisita cand procesati ardeii iuti si purtati
Cand sunteti in criza de timp, amestecati salata verde cu oua fierte, rosii, masline si stafide si aveti gata o masa usoara de pranz.
Puteti prepara acest ulei de casa si cu untura, caz in care folositi 450 grame de untura (in loc de 500 ml ulei).
Gata in numai 20 de minute, aceasta delicioasa garnitura serveste 6-8 persoane.
Daca nu aveti ghimbir marinat, puteti folosi si ghimbir proaspat ras.
Descoperiti completarea perfecta a pastelor preferate, testand retete cat mai variate pentru sosuri de casa.
Un dressing cremos de mustar face minuni la cuptor! Cartofii capata o crusta crocanta si aromata.
Daca iti doresti o gustare calda si rapid de pregatit seara dupa o zi lunga, Gabriela Simion si Koliba iti propun o reteta simpla si reinventata a traditionalei placinte cu branza!
Dn ingredientele date rezulta o cantitate semnificativa de sos, dar se pastreaza foarte bine la congelator si il puteti folosi atat ca garnitura pentru fripturi, cat si in pilaf.
Aceasta paine de casa este extrem de usor de facut si merge de minune prajita si unsa cu unt.
Dati un nou gust micului dejun, completand crema de branza cu smochine fierte in otet balsamic.
O cina usoara, gata in mai putin de 30 de minute, care se poate servi si ca aperitiv.
Serviti acest condiment aparte cu burgerii de casa preferati sau friptura la gratar.
Serviti ca gustare sau aperitiv bruschete de casa in stil grecesc.
Serviti acest sos cu salata preferata sau cu chipsuri tortilla.
Acest sos se potriveste de minune cu preparatele din crustacee si legume crude. Indicatiile sunt pentru un tel automat cu pahar dozator.
Aceasta reteta indiana se adreseaza iubitorilor de usturoi care vor sa incerce si ceva inedit.
O salata festiva potrivita pentru orice ocazie! Cantitatile date sunt pentru o portie.
Aveti chef de o gustare sanatoasa si inedita? Ce ziceti de migdale condimentate?
Pentru aceasta reteta sunt de preferat strugurii fara seminte, rosii sau negri.
Reteta traditionala poloneza pentru garnitura de cartofi cu smantana.
Daca nu aveti la indemana zahar pudra, zdrobiti putin zahar tos intr-un mojar sau intre 2 linguri.
Serviti aceasta salata alaturi de placinte aperitiv. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Cantitatile date sunt pentru marinat 450 gr muschi de porc, taiat cubulete, pentru frigaruile grecesti souvlaki.
Obtineti o garnitura inedita pentru friptura preferata!
Daca nu sunteti fan gorgonzola si preferati o branza fara mucegai, apelati cu incredere la branza feta.
Compotul de caise va ajuta sa preparati acest aperitiv deosebit in orice sezon!
Apelati la un aperitiv usor atunci cand sunteti in criza de timp!
Umpleti puiul la cuptor cu acest amestec de ierburi aromate si seminte de pin.
Ideal pentru preparate din peste, cartofi noi si salata verde. Se poate pastra 2 luni la rece.
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de salata, pentru o cina usoara.
Puteti incerca aceasta reteta si cu branzeturi mai exotice, precum Camembert sau Roquefort.
Puteti prepara si raci mamaliga cu o zi inainte, dar taiati-o in bastonase si rumeniti-o la cuptor cu putin timp inainte de servire.
Recomandare pentru aperitiv: barcute de ardei capia umplute cu branza, invelite in bacon si date la cuptor.
Puteti completa acest sos cremos cu ierburile preferate, usturoi, telina... si il puteti folosi ca baza pentru alte sosuri.
Serviti aceasta delicioasa paine italiana ca atare sau insotita de o salata.
Dupa ce savurati miezul dulce al pepenelui rosu, nu aruncati coaja, ci transformati-o intr-un sos dulce-picant de inspiratie indiana (chutney), cu care sa va acompaniati mancarurile!
In numai 20 de minute, obtineti o gustare delicioasa... Se serveste fierbinte!
Serviti friptura si pestele alaturi de o garnitura de morcovi cu ceapa si mere!
Puteti completa acest sos picant cu castraveti sau varza alba tocata, dupa preferinte.
Cantitatile date sunt pentru 2 portii delicioase de salata, numai buna pe canicula lunii august.
Daca v-ati plictisit de maslinele pe care le gasiti in comert, le puteti marina acasa cu propriul amestec de condimente.
Acest sos preparat in casa este ideal pentru o garnitura de legume, in special pe baza de varza sau morcovi.
Oricand aveti nevoie de un aperitiv rapid, apelati cu incredere la mozzarella, rosii cherry si busuioc.
Daca nu aveti timp sa fierbeti nautul cu dafin si ceapa, puteti folosi si naut din conserva, dar se mai pierde din gust.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci