Arhiva coolinaria
Banala salata orientala de cartofi, cunoscuta tuturor romanilor, este surprinzator o mancare specific israeliana, de aici probabil venind si adjectivul "orientala".
Este un fel culinar de-a dreptul erotic, care poate crea dependenta. Aromele sunt foarte bogate, contradictorii si incitante. Este obligatoriu ca inainte de a mesteca fiecare particica din acest meniu
1 Se spala bine cartofii in coaja lor, apoi se pun la fiert si se decojesc mai tarziu cu atentie pentru a nu-i sfarama. Atentie, nu fierbeti cartofii prea mult ci doar suficient cat sa se preteze praj
1 Punem mai intai iaurtul intr-un bol de gatit. Usturoiul trebuie maruntit fin si apoi se presara uniform pe toata suprafata iaurtului. 2 Se ia castravetele, se spala si se indeparteaza coaja, apoi se
1 Se spala bine crevetii si se pun intr-o oala de dimensiuni medii cu putina sare si se fierb nu foarte mult deoarece riscati sa ii distrugeti daca ii tineti mai mult de cateva minute la fiert. Apoi s
Atunci cand nu avem inspiratie in bucatarie, cea mai la indemana solutie raman cartofii, insotiti de putina carne. Daca si prietenii vostri se multumesc cu acest tip de mancare, atunci va recomand o a
Probabil stii si tu cat de “sanatoase” sunt pateurile din comert. Cele de post nu se abat nici ele de la aceasta regula. De aceea iti recomand pentru sanatatea ta si a familiei tale pateul de dovl
Iti propun o salata rapida si gustoasa – salata de chipsuri, pe care o poti servi ca si aperitiv la o masa festiva.
Aceasta reteta de paste cu vinete am invatat-o de la tatal meu, care la randul sau a preluat-o de la un prieten de al sau din Sicilia. Desi in mod traditional se face cu ricotta salata (o branza local
Iti propun o salata foarte satioasa, perfecta pentru vara, dar care are foarte putine calorii: salata de orez. Pentru un aspect mai placut iti recomand sa o servesti pe frunze de salata sau de andiva.
Se rumeneste mai intai ceapa in jumatate din cantitatea de unt, intr-o tigaie larga, la foc foarte mic. Cand ceapa a dvenit transparenta putem adauga si orezul amestecand mereu cu spatula de lemn pana
Se taie sunca sau kaizerul cubulete si se rumeneste usor in tigaia cu ulei incins. Ouale se bat laolalta cu laptele, sarea si piperul si se toarna cu grija peste sunca rumenita avandu-se grija sa se r
Pentru salata Caesar se amesteca intr-un bol usturoiul, ansoa si sarea pana ce devin o pasta omogena. Se adauga apoi sucul de lamaie si sosul Worcestershire. Oul, doar oparit (nu fiert ci pus in apa f
Orezul este foarte apreciat in familia noastra. Iar acest orez in stil Indian poate fi servit ca atare sau ca si garnitura. Si partea cea mai frumoasa este ca e gata in 15 minute.
Va recomand o reteta de aperitiv cu legume care poate fi servit atat la micul dejun sau cina, foarte gustos si foarte usor de pregatit.
Va propun o gustare usoara, pentru starnirea poftei de mancare inainte de cina.
1 Spalati bine salata, frunza cu frunza si taiati fiecare frunza in patru 2 Puneti salata taiata in bolul de salata si presarati peste ea sarea si zaharul 3 Prajiti sunca afumata pana ce da grasimea a
1 Se curata asparagusul de capetele tari 2 Se pune apa cu sare intr-o oala larga si se trage un clocot 3 Asparagusul se opareste timp de un minut in apa clocotita si imediat apoi se pune in apa foarte
Rosiile umplute cu sufleu de branza sunt potrivite atat pentru diverse ocazii, cat si zile obisnuite. Pot fi servite fie ca si aperitiv, fie ca si o garnitura.
Daca esti o amatoare de clatite, atunci te sfatuiesc sa incerci clatitele chinezesti, facute din codite de ceapa verde. Le poti manca simple ca si gustare sau alaturi de un sos preferat de tine.
Pentru ca vine caldura molesitoare si ai dori sa petreci cat mai putin timp in bucatarie langa aragaz, iti prezint o reteta rapida, saraca in grasimi si foarte usor de facut: salata de cartofi cu sos
Gulia este deosebit de populara in China si tarile occidentale, dar datorita aromei sale dulci-picante si a calitatilor terapeutice este tot mai apreciata si la noi in tara. In cazul in care esti curi
Daca nu ai chef de petrecut foarte mult timp in bucatarie iti propun o reteta foarte rapida si gustoasa de oua milaneze. E o reteta foarte simpla si accesibila oricui.
Permiteti-mi sa va prezint o reteta cu care tatal meu ne-a cucerit la masa de Paste: salata de ciuperci pleurotus cu maioneza. ?i-o recomand si tie in momentul in care vrei sa adaugi ceva inedit si fo
Nu ai timp de tocanita, nu ai timp sa faci bors, cu atat mai putin sa stai o ora pe langa cuptor pana este gata puiul la sticla. Iar daca nu ai nici chef de gatit sau nici nu vrei sa ai aceasta nu te
Am savurat aceasta minunatie de rulada cu branza la un prieten si am ramas profund impresionata. E asa pufoasa foia de rulada, cand o manaci zici ca e spuma. Este nemaipomenita, dar si foarte simplu d
Taiati marunt ardeii, ceapa si hamsiile, puneti-le intr-un bol in care adaugati ulei, oregon sare si piper dupa gust. Adaugati peste compozitie nautul si amestecati salata.
Se ia banana, se taie in jumatate si apoi in lung se iau cele doua felii rezultate si se pun in ulei incins pana se prajesc bine. Dupa ce s-au prajit bine se scot din ulei si intre cele doua felii de
Taiati rosiile si capatana de ceapa in felii, asezati feliile de rosii intr-un platou acoperite cu cateva cerculete de felii de ceapa, turnati pe deasupra un pic de ulei si presarati cu sare si puneti
Se curata cele doua cepe si se taie marunt, apoi se pun intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc bine. Se scurg pastaile din borcan si se pun peste ceapa rumenita. Intr-un bol se pun 4 linguri de
Cine spune ca in forma de guguluf se pot face doar deserturi? In cele ce urmeaza iti voi prezenta o retetea aperitiv de guguluf cu legume de primavara. Tin sa mentionez ca o vor aprecia si copii moftu
Iti propun o reteta inedita, simpla si de mare efect: carnaciori de bere in aluat. Sunt foarte potriviti ca si aperitiv pentru o petrecere, iar daca ii ornati si cu masline, cu siguranta nu vor trece
Am cautat cateva alternative pentru a prepara o salata de primavara. Una din ele este cea pe care urmeaza sa v-o propun.
Iti propun o reteta de scrob, imbunatatita si intr-un mod foarte elegant de prezentare: scrob pe canapea.
M-am gandit pentru sa va propun o salata de iunie cu oua. Dietetica, si in acelasi timp sufficient de consistent pentru a te satura.
Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se innegreste coaja si plesneste. Se curata de coaja, muind mereu degetele in apa rece. Nu se lasa nici o firimitura de coaja pe vanata. Dupa ce au fost cu
Se taie cubulete toate legumele si pieptul de pui dupa ce acestea au fost bine fierte. Se pun intr-un bol si se amesteca bine cu maioneza. Maioneza se prepara: puneti 3 oua la fiert dupa care luati ga
Se curata ceapa, cartofii si usturoiul si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu painea muiata. Compozitia rezultata se amesteca impreuna cu carnea tocata, peste care se adauga cele doua oua, o
Se spala si se curata toate zarzavaturile. Se pun apoi la fiert impreuna cu o lingurita de ulei si una de sare. Dupa ce au fiert, zarzavaturile se scurg si se toaca pana se obtine o pasta ca de piure,
Este un sos delicios care poate fi folosit la gratare, pui prajit, tortilla, etc.
Este o reteta foarte simpla si usor de preparat plina de ingrediente sanatoase, favorabile digestiei si cu un gust de-a dreptul savuros. Caviarul, prin valentele sale afrodisiace, va deschide perspect
Daca esti in pana de idei si ai vrea sa renunti la tradtionalul mic dejun compus din oua ochiuri si sunca prajita, imi permit sa iti vin in ajutor cu o reteta inedita de oua Flamingo.
Pentru zilele din timpul postului cand sunt dezlegarile la peste, va propun o salata de fasole cu ton.
Iti propun o reteta cat de poate de simpla si economica. Este buna de pus in practica in momentul cand ai mamaliga ramasa in plus.
Iata o reteta usoara care poate fi folosita ca aperitiv sau garnitura. Se prepara extrem de usor si poate fi adaptata dupa preferinte.
La fiecare ocazie speciala checul aperitiv cu surprize este nelipsit din meniul mamei mele. Este foarte simplu de pregatit si poate fi consumat atat cald, cat si rece.
Unul dintre aperitivele care imi aminteste de copilarie, este cel de alivenci. Am mai mancat alivenci si in alte zone din tara, dar nicaieri nu sunt mai bune si mai crocante, decat la mama acasa, in M
Aceasta salata cu peste afumat poate fi folosita ca si aperitiv la o masa festiva si are un gust excelent.
Painea este, fara indoiala, alimentul pe care il consumam aproape zilnic, indiferent de meniu sau de ocazie. insa, din cauza ritmului accelerat al vietii, traditia de a pregati painea in casa a dispar
Probabil stii cat de pline de E-uri sunt chipsurile din comert si, totusi e greu sa renunti la ele cand ai pofta de ceva de rontait. Iata ca vin in ajutorul tau cu o reteta de chipsuri de cartofi fara
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline