Arhiva coolinaria
Amestecati intr-un vas de lut: ketchup, zahar brun, otet (sau vin), sos de soia, mustar si usturoi. Acoperiti si gatiti la foc tare timp de 1 ora, amestecand din cand in cand. Taiati crenvustii in fel
Preparat traditional romanesc, mamaliga poate imprumuta din aromele toamnei daca o pregatim cu dovleac si ceapa. Pentru ca merge de minune cu branza, ii adaugam in compozitie cascaval (sau orice alta
Ideal pentru paste de tot felul, acest sos cremos se poate face foarte usor si rapid, iar pentru a reduce numarul caloriilor, puteti folosi lapte si crema de branza degresate.
Incingeti uleiul intr-o oala mare, adanca, la foc mediu. Pregatiti aluatul din faina, zahar, lapte, sare si putin praf de copt. Inmuiati pe rand inelele de ceapa in aluatul de clatite preparat, apoi i
Incingeti uleiul intr-o oala cu fund gros, la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovii si lasati 10 min pe foc, pana cand ceapa este transparenta si incepe sa devina putin aurie. Adaugati usturoiul si ma
Intr-un castron, amestecati usor castravetii taiati felii, ceapa rosie, ridichile si frunzele de menta cu putin otet alb si ulei de masline, adaugand sare si piper dupa gust. Chiar inainte de a servi
Asemanatoare langosilor, aceste turtite bulgaresti se servesc de obicei la micul dejun cu branza, miere sau gem, insotite de ayran (iaurt cu apa si sare). La fel de bine, le puteti incerca si cu sirop
Sosul sau piureul de mere se pastreaza bine peste iarna si insoteste perfect o friptura de porc sau o portie de cartofi prajiti. De retinut, totusi, ca francezii il folosesc exclusiv pe post de desert
Un mic dejun rapid si usor, foarte practic atunci cand nu aveti timp sa gatiti sau sa spalati vase dupa. Tot ce va trebuie este o cana pe care sa o puteti pune la microunde.
Vinegreta este un amestec de uleiuri si otet, aromat cu diverse ierburi si condimente, dar si alte ingrediente, de la caz la caz. Se foloseste de obicei pentru asezonarea salatelor, dar se poate servi
In "Alfabetul mancarii sanatoase si... gustoase" (Ed. Trei, 2011), Dan-Silviu Boerescu ne imbie cu nu mai putin de 473 de retete pe care merita sa le incercati si voi.
Garnitura zilei vine din "Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucataria Moderna" si are la baza ciupercile, un aliment considerat in Egiptul Antic ca fiind exclusiv pentru faraoni.
In cartea "Condimente si plante aromatice", dintre cele 85 de retete pentru toate gusturile si bugetele, ne-a facut cu ochiul acest delicios Guacamole al Patriciei Pop.
Reteta veche a bucatariei franceze, aceasta se bazeaza pe carne de pasare sau de peste, in aspic. Reteta se poate asemui cu puiul umplut, deosebirea constand in procedeul de fierbere a carnii: aceasta
Aceasta reteta traditionala impleteste in mod special gustul fin al somonului cu buchetul intens de arome al busuiocului, care acum este in plin sezon. Antreul va avea atat gustul, cat si aspectul pla
Acest aperitiv sanatos poate fi inceputul unei cine reusite. Cu gust deosebit, pestele marinat insoteste mango si este completat de aroma inconfundabila a mararului si de iutimea ardeiului. Reteta pe
Reteta traditionala ruseasca, bliniile sunt cel mai indragit si mai cunoscut preparat al lor, alaturi de placinta cu varza, cu nenumarate variante, pornind de la amestecuri simple pana la preparate ma
Salata de cartofi (Kartoffelsalat) este una din salatele cele mai des intalnite pe mesele nemtilor, si nu numai ale lor, pretutindeni in lume. Este o salata buna, sanatoasa, care se gaseste gata facut
Salata Waldorf este o gustare usoara, care in mod traditional se face cu mere proaspete, telina si miez intreg de nuca pe pat de salata verde. Originara din New York, de la sfarsitul secolului XIX, se
Se spala castravetii, se taie coaja din loc in loc, pe lungime, cu ajutorul unui dispozitiv de curatat legumele. Se prepara frisca amestecand-o cu mixerul bine, pana ce devine consistenta si ramane pe
Continutul conservelor de porumb dulce si de fasole boabe se pune intr-o sita, la strecurat. Se clateste cu putina apa rece, dupa care se lasa din nou sa se scurga foarte bine. Se pune amestecul apoi
Preparati popcornul la microunde, conform indicatiilor de pe punguta. Apoi, intr-un recipient rezistent la microunde, lasati sa se topeasca 1 minut untul impreuna cu coaja de lamaie si patrunjelul toc
Acest aperitiv usor are un aport de aproximativ 100 de calorii per portie (adica pentru fiecare rosie umpluta).
Servit cu paine prajita sau tortilla, acest sos de branza cu usturoi se prepara imediat si da savoare gustarii de seara.
Ultra-light, ultra-rapid si foarte usor de realizat. Ingredientele se pot schimba dupa preferinta, ceea ce nu va schimba ideea de a manca sanatos si fara multe calorii. Se poate servi ca aperitiv pent
Pestele este un aliment ce se prepara repede, cu un gust deosebit de bun si care devine savuros cand este acompaniat de arome fine. Reteta de somon cu lamaie este simplu de preparat. Savoarea este dat
Cand ne este foame, nu avem elanul sa ne lansam in prepararea unui fel sofisticat de mancare. Dorim sa mancam ceva care sa ne potoleasca foamea, dar sa fie gustos si sa nu ne rapesca prea mult timp cu
Puneti toate ingredientele in recipientul blenderului sau al aparatului de smoothie, cu exceptia frunzelor de busuioc. Amestecati bine. Adaugati frunzele de busuioc la final si mai amestecati pana ce
Pepenii se taie in doua si li se indeparteaza semintele. Castravetii se spala, se curata de coaja si apoi se taie pe lungime, in asa fel incat sa rezulte niste lamele fine. Aceste lamele se presara cu
Acest sos de coacaze se poate servi cu friptura din orice tip de carne fiarta sau fripta. Se poate prepara in cantitate mai mare si se poate pastra fie in borcanele inchise ermetic, fie in congelator,
Ciupercile sunt o sursa nutritiva importanta, fiind bogate in vitamine si minerale ce stimuleaza sistemul imunitar.
Este un aperitiv reusit ca forma si ca gust, mai ales daca pentru copt se foloseste o forma din silicon speciala care va da un aspect deosebit de apetisant unui chec cu legume si branza. Preparandu-l
Un aperitiv interesant prin combinatia speciala de vinete cu branza ricotta. Plantele aromatice vor da o nota de aperitiv meridional combinat cu savoarea feliilor de vanata fripte la gratar.
Un aperitiv mediteranean, pe care il intalnim cu predilectie in bucatariile din zona Balcanilor, dar si in Franta, unde poarta denumirea de "caviar de vinete", precum si in Siria sau Armenia. Pentru n
Acest aperitiv este usor de preparat , delicios, poate fi surpriza pe care doriti sa o faceti celor dragi intr-o zi obisnuita, fara a va pregati ca pentru o masa festiva. Inventiv, gustos si surprinza
Delicat si sanatos, alb, verde sau violet, de la sfarsitul lunii aprilie pana in iunie, sparanghelul - aceasta leguma benefica - ne poate bucura cu bogatia ei de savori si minerale.
Spanacul proaspat se spala la jet de apa rece. Se indeparteaza coditele fibroase si se opareste mai putin de 1 min in apa clocotita. Dupa ce a fost oparit, se pune la scurs si apoi se toaca marunt cu
Aceasta reteta poate fi folosita pentru prepararea unei garnituri ce va insoti un peste preferat – de exemplu dorada - sau ca fel de mancare principal, daca doriti sa mancati ceva lejer dar foarte g
Un aperitiv usor de preparat si de mare efect pe masa. Aveti nevoie de un compot de caise, branza cu mucegai si fistic.
O reteta de aperitiv cald ce poate fi preparat in orice anotimp datorita ingredientelor ce se pot gasi in camara noastra in orice sezon.
Salata cu frunze verzi, usor amarui se combina intr-un mod fericit cu aceasta branza Brie ce are textura fina, moale, preparata din lapte de vaca. Servita cu crutoane si piept de pui, poate fi o alter
Ceaiul verde, bogat in antioxidanti, dar si cu o capacitate sporita de contracarare a colseterolului din alimente, va completa in mod fericit aceasta reteta simpla de oua jumari.
O salata de vara clasica, asezonata cu sos de iaurt si verdeturi. Nici patrunjelul, nici mararul nu sunt de ignorat, intrucat au un continut mare de vitamina C, cu proprietati antioxidante.
Sfecla se fierbe intr-o oala la foc redus timp de 15 min. Acestea trebuie sa fie semi fierte. Dupa acest interval de timp, se scurge apa, sfecla se curata de coaja si fiecare sfecla este taiata in fel
Ca garnitura pentru un gratar, cartofii noi sunt o optiune careia cu greu putem sa-i rezistam. In cazul in care vremea frumoasa a sosit, dar cartofii noi nu se gasesc inca la piata, nu renuntati! Adap
Este o salata mixta compusa din legume si mozzarella, la care adaugam oul bogat in proteine. Combinatia este delicioasa si datorita sosului vinegreta, care vine sa completeze cu aromele lui acest mix
Salata clasica de boeuf, doar ca se foloseste piept de pui, pentru a fi mai usoara. Decorul este optional, dar de mare efect.
Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane apa curata. Se pun in apa cu otet si sare timp de 30 minute pentru a iesi eventualele mirosuri. Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa in c
Legumele se fierb in apa cu putina sare. Se toaca in cubulete mici si se amesteca pentru a se uniformiza. Ouale se fierb in coaja timp de 8-10 min. se curata de coaja. Se taie fiecare ou in jumatate.
Ca aperitiv cald, aceste crochete din oua pot insoti o salata delicioasa de sezon.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline