Arhiva coolinaria
Se prepara salata de vinete in mod normal, cu ulei de masline. Se taie un capac la grepfruit. Se curata in interior. Salata de vinete se amesteca cu ceapa verde taiata bucati, ardei gras, putin ardei
Se spala bine rosiile, li se taie "capacul" si se videaza complet. Apoi se condimenteaza (sare, piper etc) interiorul si se pun la cuptor (200 grade) pentru aproximativ 3 minute. Se scot rosiile din c
Se taie rosia in felii rotunde. Se decupeaza in prima felie codita si se lasa o gaura rotunda. Se taie mozarella in felii rotunde. Se aseaza alternat o felie de rosie, apoi una de mozarella. Intre 2 f
Intr-un vas mare amestecati cu mixerul zaharul cu margarina. Bateti ouale, banana si dovleacul; amestecati bine. Intr-un bol de dimensiune medie combinati faina, praful de copt, sarea si alunele. Adau
Mamaliga, mancare traditionala pentru romani, poate fi servita si simpla, dar si in diverse combinatii, cu branza, cartofi sau ciuperci. Branza adaugata poate fi fie dulce, fie sarata (telemea). Se ad
Preferate de vegetarieni, de femeile care tin la silueta, dar si de gurmanzi care le pot asocia ca garnitura cu orice tip de friptura, legumele gratinate sunt savuroase si usor de preparat.
Iata o mâncare delicoasa si sanatoasa, pe baza de orez, brânza si iaurt, care poate fi folosita cu succes în caz de dieta.
Prietenul meu face cea mai delicioasa ompleta din lume si asta pentru ca o prepara cu multa dragoste si inoveaza mereu pentru a crea de fiecare data ceva inedit. Îti voi dezvalui si tie una dintre ce
Se clateste bine salata (sau rucola) si se taie in bucati mici. Rosiile se taie cubulete, la fel si branza gorgonzola. Se amesteca bine. Salata se asezoneaza cu ulei de masline si cu zeama de lamaie (
Se curata cele doua cepe si se taie marut, apoi se pun intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc bine. Se scurg pastaile din borcan si se pun peste ceapa rumenita. Intr-un bol se pun 4 linguri de s
Aduceti ciupercile, vinul, rozmarinul, usturoiul si apa in punctul de fierbere; reduceti caldura si lasati inca 10 minute. Adaugati ceapa verde si mai lasati pe foc pana cand apa se reduce cu o treime
Spalati si curatati de coaja castravetele. Taiati-l in bucati mici. Sfaramati usturoiul. Topiti untul. Intr-un bol mare amestecati iaurtul, usturoiul, castravetele bucati, otetul si sarea. Adaugati un
Taiati bucati ceapa, rosiile, ardeiul, salata si castravetele. Puneti vinetele intr-un platou la cuptor si coaceti-le la foc mic aproximativ 40 de minute. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se rac
Decupati capacele rosiilor si vidati interiorul intr-un bol. Intr-o caserola, la foc mediu, auriti ceapa in ulei. Adaugati carnea taiata, foile de dafin, pulpa rosiilor, sare si piper dupa gust, si am
Taiati 4 bucati de folie de aluminiu, suficient de mari cat sa infasoare o felie de branza. Plasati in centrul fiecarei folii cate una din cele 4 felii (feliile nu trebuie sa fie foarte groase, aproxi
Vinetele se spala si se pun la copt pe o tabla speciala. Se lasa sa se raceasca. Vinetele curatate de coaja se bat apoi bine, punandu-se intr-un castron. Se toarna deasupra uleiul, si se adauga condim
E sezonul salatelor, al zarzavaturilor, al tuturor minunilor pe care natura ni le ofera în dar creându-ne noi posibilitati tot mai apetisante de a mânca sanatos ferindu-ne în acelasi timp de dusma
Se fierbe pieptul de pui si se taie cubulete. Pentru a prepara ceapa ai nevoie de o masura (marimea masurii depinde de cantitatea pe care doresti sa o prepari, în cazul de fata o cescuta de cafea est
Cumpara creveti de marimi mici, deoarece acestia nu vor mai trebui curatati de cochilie intrucat nu au ajuns la varsta la care aceasta se formeaza si te vor scuti de multa munca. Pune apa la fiert, du
Se taie dovleacul in cubulete de aproximativ 1-2 cm. Similar si branza feta. Baconul afumat se taie feliute. Se amesteca cele 3, urmarind proportia: dovleac:bacon:branza - 3:2:1.
Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se inegreste coaja si plesneste. Se curata de coaja, muind mereu degetele in apa rece. Nu se lasa nici o firmitura de coaja de vinata. Dupa ce au fost cura
Se curata si se spala bine cateva ciuperci mari, albe. Se taie in felii subtiri ciupercile si sunca, se inabusa cu putin unt si verdeata, sare si piper, pana cand toata zeama a scazut. Cand s-a incins
Se ung feliile de paine cu pasta de masline din belsug. Se ornamenteaza cu felii de masline si jumatati de rosii cherry. Acest snack este perfect drept aperitiv inainte de un fel de paste. Avand ca in
Intr-un castron se sparg ouale. Separat branza camembert se taie in bucatele marunte. Patrunjelul se spala bine si se marunteste. La fel si ceapa (care se adauga dupa gust). Toate ingredientele se inc
Rosiile spalate in prealabil se taie in cubulete mici, cu aproximativ 1 cm latura. Patrunjelul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca uleiul de masline cu patrunjelul si cu condimentele, si apoi
Se curata ceapa, cartofii si usturoiul si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu painea imuiata. Compozitia rezultata se amesteca impreuna cu carnea tocata, peste care se adauga cele doua oua,
Am pus cartofi, morcovi si frunzele de telina , cele de dafin, piperul boabe si putina sare, intr-o oala cu apa si vin cand erau aproape fierte am adaugat si pestele. L-am fiert circa 5-7 minute dupa
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul