Arhiva coolinaria
Serviti un aperitiv frantuzesc delicios, cu parmezan, bacon si patrunjel. Umpluturi recomandate: fulgi de ton cu ou fiert si maioneza / somon afumat cu crema de branza si marar.
Indicatiile sunt date pentru a obtine oua albastre si violet, cu ajutorul verzei rosii. Nuanta difera in functie de cat de mult lasati ouale in apa colorata de varza. Pentru rosu inchis, folositi coaj
Ideala de servit cu numeroase preparate indiene, thailandeze si chinezesti, dulceata de ardei iute cu usturoi si ghimbir se face foarte usor!
Serviti acest dressing cremos si sanatos cu salata verde si castraveti.
Daca nu gasiti arpagic chinezesc (usturoi oriental) proaspat, puteti apela cu incredere la cel romanesc si il completati, eventual, cu putina pudra de usturoi.
Nimic nu se compara cu un sos de rosii consistent si aromat, preparat in casa. Il puteti servi cu pizza, paste sau pe paine prajita.
Combinatia dintre bacon, sirop de artar si sare grunjoasa este de neegalat! Serviti acesti biscuiti savurosi cat sunt calzi inca.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii de fel principal de post, sau 6 portii de garnitura.
Serviti acest deliciu de primavara ultra-rapid pe felii de castravete, bruschete sau corabioare de ardei gras.
Cantitatile date sunt pentru o portie mare de fel principal sau 2 portii obisnuite de garnitura.
Incercati o garnitura fara gluten, care poate fi si masa principala de post, fiind suficient de satioasa si nutritiva.
Tofu este inlocuitorul ideal in perioada Postului, iar aceasta reteta delicioasa se prepara in numai 35-40 de minute.
O gustare delicioasa de preparat acasa, ideala de servit la un film impreuna cu familia.
Serviti aceasta salata de somon intinsa pe paine sau cu garnitura de salata verde.
Sofranul si usturoiul sunt doua renumite ingrediente afrodiziace, ideale pentru a condimenta o garnitura usoara de Ziua Indragostitilor.
Crocante si putin dulcege, aceste inele de ceapa merg de minune cu un sos de iaurt cu ananas si putina zeama de lamaie sau portocala.
Cantitatile date sunt pentru 12 mini-tarte delicioase cu ceapa caramelizata si branza Brie. Puteti inlocui Brie cu Camembert, daca va place mai mult.
Usor de preparat, elegante si foarte gustoase, aceste aperitive se preteaza pentru orice masa festiva.
Focaccia de casa este alternativa sanatoasa si gustoasa a painii din comert.
Reteta de zabic este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".
Preparati o delicioasa pasta de masline cu sos de rosii si serviti rapid bruschete aperitiv.
Aduceti aroma Greciei in bucatarie gatind cartofii cu multa zeama de lamaie si oregano.
Reteta este thailandeza, iar cantitatile date sunt pentru 2 persoane. Daca nu aveti la indemana sos de peste, puteti inlocui cu sos de soia sau Worcestershire.
Fiind invelite in bacon, aceste curmale umplute cu branza sunt un aperitiv deosebit, care imbina perfect gustul dulce cu cel sarat.
Acest aperitiv inedit isi are originea in St. Louis, Missouri (SUA), folosind aceeasi tehnica intrebuintata in Sicilia pentru deserturile de Craciun.
Acest sos este ideal de servit cu o portie de aripioare. Din ingredientele de mai jos, rezulta aproximativ 350 ml de sos.
Acesti colacei sunt preparati in perioada Sarbatorilor de iarna si se ofera colindatorilor de Craciun si Anul Nou. Campania de comunicare "Cultura si tainele painii" este derulata de agentia Russenart
Reteta traditionala thailandeza de omleta este cu sos de peste, dar fulgii de ardei din aceasta varianta pun mai bine in valoare gustul sarat al sosului de soia.
Gata in 15 minute, este un mic dejun sanatos, de servit cu o ceasca de cafea sau un croissant proaspat.
Sos usor picant pentru aproape orice mancare cu peste si fructe de mare. Incercati-l cu somon posat, ton tras la tigaie sau creveti sotati.
Spre desoebire de sosul pesto clasic, pistou se prepara fara seminte de pin si este des folosit in Franta, in special in regiunea Provence.
Un aperitiv rapid si delicios, pentru a mai varia meniul meselor festive in familie.
Conform Calendarului Crestin Ortodox, Sfantul Nicolae (numit şi Sannicoara in Transilvania) este sarbatorit in fiecare an pe 6 decembrie ca o buna vestire a Craciunului. Desi preluate din traditia pr
Reteta originala este cu Brie, dar puteti la fel de bine folosi Camembert. Va rezulta o tarta care poate servi 3-4 persoane ca fel principal sau 6 ca aperitiv.
Aceasta reteta este folosita in Oltenia si a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!", derulata de agentia de relatii publice R
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Apelati la scortisoara si nucsoara pentru a recrea atmosfera de sarbatori.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci