Arhiva coolinaria
Rulada de peste cu fructe de mare este un aperitiv savuros si sanatos, ideal pentru orice iubitor de peste sau fructe de mare.
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta, incearca aceasta reteta de aperitiv cu legume si salau.
In urma cu cativa ani pregateam aceste clatite umplute foarte des, pentru ca pur simplu erau delicioase. In ultimul timp am uitat complet de ele, pana cand am zarit la televizor o emisiune unde erau p
Imi permit sa iti prezint un aperitiv deosebit de aspectuos si interesant care, pe cat de complicat ar parea, nu necesista decat 35 de minute din timpul tau – muschi de porc impletit.
De orgine greceasa, salata Horiatiki este un deliciu in timpul verii.
In cazul in care te-ai saturat de sarmale, ardei, dovlecei sau rosii umplute, poti varia meniul incercand aceste gulii umplute.
Pentru o zi caniculara, cand numai de stat in bucatarie deasupra aragazului sau cuptorului nu este vremea, aceasta salata acrisoara de vara e ideala.
Aceasta paine cu feta si marar este excelenta consumata fie simpla, fie alaturi de salate sau alte gustari.
Fiecare bucatar are reteta lui proprie de cartofi taranesti careia i-a adus diverse imbunatatiri de-a lungul vremii. Totusi reteta de baza, pe care imi permit sa v-o prezint acum, nu contine decat tre
Spalam vinetele, le taiem in doua pe lungime si le dam intr-un clocot in apa cu putina sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. Cu o lingura le scoatem miezul si le lasam deoparte. Separat, tocam mi
Salata de fasole noua este o mancare excelenta pentru post, fiind foarte hranitoare si satioasa.
Zilele trecute am zarit in magazin niste borcanase tare interesate cu branza marinata aromata cu diverse condimente. Cand am citit eticheta m-am speriat de ingredientele artificiale pe care le contine
Salata cu pere, ardei si cascaval si parmezan este usor de preparat si satioasa. Nu ai nevoie decat de 30 de minute pentru a o pregati.
Ce este mai potrivit acum la inceput de vara decat o salata racoroasa de castraveti, asezonata din plin cu iaurt?
Decupati partea superioara a fiecarei tomate cherry in asa fel incat sa para a fi o palarie. Cu ajutorul unei lingurite mici goliti-le continutul. Sarati-le si piperati-le in interior. Taiati fisticul
Taiati tofu-ul in cuburi. Inabusiti-l intr-o tigaie cu uleiul de masline, usturoiul tocat, ceapa si ghimbirul proaspat (ras pe razatoare) timp de 4 min, apoi adaugati sosul de soia si siropul de agava
Introduceti foile de gelatina intr-un bol cu apa rece pentru a le inmuia. Supa de legume se pune la fiert la foc iute pana ce scade la jumatate. Dupa ce o dati de-o parte, adaugati gelatina scursa si
Amestecati toate ingredientele si obtineti un compus fluid si omogen. Compozitia o puneti in parti egale, in formele din silicon ‘’margarete’’. Coaceti-le in cuptor timp de 15-20 min la temper
Maslinele verzi fara samburi se taie in rondele. Jambonul se taie in cuburi. Faina se amesteca cu ouale la care se aduaga laptele si uleiul. Se amesteca bine. In aceasta compozitie se adauga jambonul,
Fierbeti la vapori buchetelele de conopida timp de 15 min. Pasati-le cu ajutorul presei de facut piure. Lasati-le sa se racoreasca. Incalziti in prealabil cuptorul la 180° C. Amestecati intr-un bol d
O reteta care are la baza dovlecei, care se realizeaza rapid, care nu necesita multa experienta culinara iar rezultatul este un aliment plin de savoare
In cazul in care te-ai cam plictisit de salata de rosii, ceapa si castraveti si vrei sa mai variezi meniul, iti recomand aceasta salata cu verdeturi si urda.
Se bat intr-un bol ouale impreuna cu uleiul, laptele sarea si piperul. Intr-o forma de terina din silicon se pune faina in forma de musuroi cu drojdia de bere, iar la mijloc se toarna amestecul din ou
Omogenizati galbenusurile cu iaurtul, adaugati putin cate putin uleiul amestecand continuu si presarati faina, branza si celelalte ingrediente. Se mai adauga sarea si piperul negru macinat. Albusurile
Delicioase legume de iarna, sunt preferate de gurmanzi pentru gustul lor usor amar. Va invitam sa preparati si sa consumati o salata delicioasa, care va va aduce un mare aport de magneziu in timpul ie
Rosiile se spala, se sterg si se taie fie in felli, fie in cubulete mai mari. Usturoiul se zdrobeste ca pentru mujdei si se adauga peste rosii. Se adauga frunzele de busuioc pe care le taiem cu foarfe
Avocado se alege sa fie copt, dar nu innegrit la coaja. Culoarea lui trebuie sa fie de un verde inchis si cu aspect lucios, fara pete negricioase. In cazul in care nu-l gasim prea copt, amanam ziua in
Taiati prazul in rondele fine si sotati-l in tigaie aprox. 15 minute. Peste prazul inabusit adaugati prosciutto care a fost in prealabil fript si taiat in patratele de 1x1 cm. Intr-un bol, bateti oual
Foarte usor de preparat, ouale, prin bogatia lor in calciu si fier sunt totodata un izvor pretios de proteine.
Cartoful, aceasta legume banala este nelipsita din alimentatia noastra. Fiert in apa sau la aburi ea ne ajuta la detoxifierea organismului datorita bogatiei lui in potasiu.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline