Arhiva coolinaria
Acest sos indian, oarecum asemanator cu grecescul tzatziki, este antidotul ideal pentru mancarurile picante. Numele original este "raitha".
Acest sos este ideal ca garnitura pentru mancarurile cu peste la cuptor, alaturi de felii de lamaie.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti 2 tavi pentru briose si lasati-le deoparte. Combinati primele 5 ingrediente (uscate) intr-un castron mare. Intr-un bol separat, amestecati ouale cu l
Otetul balsamic echilibreaza dulceata data de zahar, iar cimbrul proaspat ii da o nota de profunzime. Astfel, dulceata de ceapa devine garnitura ideala pentru o friptura de rata, dar o puteti servi cu
Puneti mazarea congelata intr-un castron rezistent la temperaturi inalte. Acoperiti cu apa clocotita si lasati asa 2-3 minute sa se dezghete si sa devina verde aprins. Scurgeti mazarea si absorbiti ap
Pentru reusita acestei salate, aveti nevoie de conserve de ton in ulei de foarte buna calitate, preferabil chiar in ulei de masline. Sub nici o forma sa nu folositi conserve de ton in apa sau sos toma
Serviti un chec aperitiv rapid, care imprumuta din rafinamentul frantuzesc. Cantitatile sunt pentru 6 persoane.
Amestecati toate ingredientele, mai putin feliile de paine si uleiul de masline. Turnati putin ulei pe felii si coaceti la 175 grade Celsius aprox. 6 minute, sau pana se rumenesc. Puneti pe fiecare fe
Aceste triunghiuri de foitaj savuroase pot fi pregatite in avans si se pastreaza la rece pana va hotarati sa le coaceti, pentru a le servi proaspete. Se potrivesc de minune cu tzatziki.
Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci, iar daca sunt sarate, nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat cu ciuperci sau carne, cum se intalneste cel mai des in restaurante. Incercati varianta fresh d
Zeama de lamaie completeaza perfect gustul dulceag al verzei, dar o puteti inlocui si cu sos de soia, daca preferati condimentele asiatice. De asemenea, inlocuiti uleiul de masline cu ulei de susan.
Reteta clasica de sos, avand la baza un amestec de galbenus si unt, se intalneste in diverse retete delicioase si nu ne ia mult sa-i invatam maiestria.
O reteta sanatoasa si rapida, in care adaptati cantitatile ingredientelor in functie de gusturi.
Amestecati in blender toate ingredientele, gustati si mai adaugati ce ingredient vi se pare ca nu e suficient. De exemplu, daca vinegreta e prea intepatoare, mai adaugati ulei; daca e prea slaba, mai
Ciupercile champignon si rosiile cherry sunt ingrediente clasice pentru aperitive. Ce-ar fi daca le-am umple ca pe surorile lor mai mari - rosiile clasice si ciupercile portobello?
Taiati codita buchetelelor de broccoli astfel incat sa incapa in forma de briose ca un copacel, dar sa ramana putin spatiu deasupra. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbeti o oala cu apa
In loc de morcovi, puteti folosi si dovlecei, dar ar trebui adaugata la reteta si putina menta uscata.
O idee de pranz rapid de luat la pachet. Dintr-o conserva de fasole si una de ton, preparati acasa in 2 minute o salata delicioasa, pe care o tineti la rece pana a doua zi.
Puneti fulgii de migdale intr-o tigaie mica, la foc scazut spre mediu, amestecand din cand in cand, pana devin aurii si aromati. Dureaza cateva minute pana ca migdalele sa-si schimbe culoarea, dar oda
Carnea de crab capata un gust excelent inmuiata in acest sos picant, fie ca se consuma sub forma de rulouri specifice bucatariei asiatice, sau ca atare, proaspat scoasa din carapace.
Reteta traditionala ceha, galustele cu branza de vaci au fost adaptate cu usurinta la bucataria mai multor tari europene si se pot servi atat ca garnitura pentru felul principal, cat si ca desert, imp
Foarte popular in bucataria chinezeasca, sosul de prune este un condiment dulce-acrisor servit la pachetele de primavara, rulouri de ou, taitei si pui. Reteta de baza se poate adapta cu piersici, anan
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si prajiti pana se inmoaie, dar fara sa prinda culoare. Adaugati usturoiul zdrobit si ficateii de pui taiati in
Sandvisul Reuben clasic contine carne de vita din conserva, svaiter, varza murata si dressing rusesc, intre felii de paine de secara prajite. Exista, totusi, mai multe variante ale acestui sandvis, cu
O salata pe care o puteti servi la cina, pentru a compensa mancarurile grele de Sarbatori. Veti fi surprins de cat de bine se potriveste grepfrutul cu maslinele si miezul de nuca usor prajit.
O salata usoara, cu o aroma deosebita, care imbina gustul cremos al branzei cu dulcele-picant al dressing-ului. Maslinele negre, boabele de fasole si porumbul completeaza perfect amestecul de salata v
In 5-6 minute, preparati o salata delicioasa si usoara. Gustul bogat al parmezanului se imbina perfect cu prospetimea verzei de Bruxelles si gustul acrisor al vinegretei, iar migdalele prajite dau acc
Scurgeti fasolea din conserva si clatiti-o usor in apa rece. Intr-un castron suficient de mare, combinati toate ingredientele (cu exceptia feliilor de paine) si amestecati bine. Puneti pe fiecare feli
Mult mai sanatoase decat ochiurile facute in tigaie cu ulei, ouale la cuptor (traditional sau cu microunde), sunt o solutie rapida pentru micul dejun.
O salata inedita care combina sfecla rosie cu avocado, ceapa verde si alune. Dintr-o portie de fel principal rezulta 2 portii de garnitura.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline