Arhiva coolinaria
Ideal ca sos de gratar, servit rece, acest sos originar din Kenya poate contine, dupa gust, si un castravete curatat si tocat marunt.
Madlenele pot fi si aperitive, nu doar desert, iar combinatia clasica de branza cu rosii deshidratate nu are cum sa dea gres.
O varianta simpla de mic dejun cu ou ochi si paine prajita in unt, cu o prezentare putin altfel.
Acest sos dulce-acrisor este foarte simplu de facut si merge de minune cu friptura de vita.
Puteti prepara mozzarella pane sub forma de betisoare sau cubulete cu latura de 2-3 cm. Cu ajutorul friteuzei, este un aperitiv rapid si gustos. Cantitatile date sunt pentru 1-2 persoane, asa ca putet
Sosul care se serveste de obicei cu cartofii pai este facut din ketchup si maioneza. Ce-ar fi daca i-am adauga si putin otet de la muraturi si un praf de usturoi pudra?
Reteta olteneasca "Prajitura cu lapte acru" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul
Aceasta salata bulgareasca traditionala este foarte populara in toata regiunea Balcanilor si Europa Centrala. Retete similare se gasesc in bucataria greceasca, turca si sarba.
Serviti acest sos de ciuperci cu mamaliga prajita sau pe post de garnitura pentru friptura.
Acest sos dulce-acrisor-picant este de sezon si completeaza perfect mancarurile pe baza de carne de porc sau rata.
O garnitura de orez de inspiratie indiana, foarte simpla, dar cu o aroma deosebita data de chimen si coriandru proaspat.
Un sos extrem de rapid si delicios pentru mancarurile cu peste.
Acest sos de rosii italian se serveste cu paste, pizza, orez sau fructe de mare si se poate pregati in mai multe variante, unele din ele cu capere, masline si diverse condimente.
Serviti fierbinte, cu nucsoara rasa. Optional, puteti sa mai radeti putina branza deasupra si sa gratinati.
O frunza de salvie per crevete nu este asa mult cum pare. Aceste proportii duc la un aperitiv absolut delicios, mai ales daca crevetii sunt mari. Ideal ar fi, totusi, sa folositi langustine.
Puteti servi aceasta salata de legume ca fel principal sau garnitura pentru o mancare pe baza de peste.
Sosul tartar este un sos alb pe baza de maioneza, cremos, dar cu o consistenta neomogena. Se foloseste deseori pentru a condimenta mancarurile pe baza de peste si fructe de mare.
Salata se poate face cu ardei copti, ardei pe gratar sau pe flacara directa a aragazului (30 de secunde pe fiecare parte). Se poate servi cu friptura rece si mezeluri, dar merge de minune si simpla, c
Garnitura frantuzeasca clasica ce consta in straturi din rondele de cartofi gatite in unt topit. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Reteta de rulada de carne tocata cu spanac a fost primita de la Geanina. Va invitam sa ne trimiteti si voi retetele preferate. Sigur aveti preparate cu care va este drag sa va laudati!
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline