Arhiva coolinaria
O reteta rapida si delicioasa, care merita incercata!
Reteta veche pentru Coconeti sau Bighiluse era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei "Descopera tradit
Frigaruile preferate vor avea un gust mult mai bun daca marinati carnea 1-2 ore in acest amestec.
Aceasta salata originara din Serbia se prepara in 20 de minute si se serveste alaturi de friptura preferata.
Cantitatile date sunt suficiente pentru 4 sandvisuri delicioase.
Folositi acest sos pentru a da o savoare deosebita pastelor. Optional, puteti rade deasupra putin parmezan si macinati cativa fulgi de ardei iute (chili).
O salata inedita: crocanta, dulce si picanta in acelasi timp!
Fie ca doriti sa serviti un preparat vegetarian rece (salata de legume sau sandvis vegetarian) sau optati pentru o salata cu piept de pui la gratar, acest sos este completarea ideala!
Puteti folosi mai putina ceapa, in functie de cum preferati salata, iar otetul din vin rosu poate fi inlocuit cu succes cu alte tipuri de otet.
Acest sandvis cu omleta este specific Malaeziei si se poate prepara atat cu carne tocata, cat si cu resturi de friptura.
O salata sanatoasa si condimentata, fara gluten, pe baza de varza rosie, patrunjel, ardei iute, ghimbir si morcov, asezonata cu extract de stevie, zeama de lime si ulei de masline.
Reteta armonizeaza perfect aromele si culorile si te imbie sa te rasfeti cu o salata echilibrata, alaturi de gratarul preferat al verii!
In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august in calendarul bisericesc ortodox), serviti aceste turtite calde cu putina miere. Daca nu stiati deja, mierea este un aliment de post.
Reteta este pentru 2 portii generoase de salata, iar cantitatile date pot fi ajustate dupa gust.
Un sos sanatos, fara gluten, care se prepara extrem de usor si care imbina perfect dulceata cu aroma de ghimbir, ceea ce-l face condimentul ideal pentru intreaga familie!
Reteta veche pentru Mamaliga bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei Descopera traditii
Ingredientele sunt pentru 3-4 portii si, desi se servesc cu miere sau sirop de artar, ideal ar fi sa insoteasca niste felii de bacon prajite.
Incercati acest sos cremos cu legume preparate la aburi sau sotate, cartofi copti, sandvisuri cu friptura sau hot-dog, paste...
Aceasta salata trebuie pregatita cu o zi inainte, iar atunci cand este servita poate fi presarata cu nuci pecan tocate sau seminte de floarea-soarelui, in plus fata de cele incluse in reteta.
Reteta veche din Crisana pentru Piparaica (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadru
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline