Arhiva coolinaria
Amestecati intr-un vas de lut: ketchup, zahar brun, otet (sau vin), sos de soia, mustar si usturoi. Acoperiti si gatiti la foc tare timp de 1 ora, amestecand din cand in cand. Taiati crenvustii in fel
Preparat traditional romanesc, mamaliga poate imprumuta din aromele toamnei daca o pregatim cu dovleac si ceapa. Pentru ca merge de minune cu branza, ii adaugam in compozitie cascaval (sau orice alta
Ideal pentru paste de tot felul, acest sos cremos se poate face foarte usor si rapid, iar pentru a reduce numarul caloriilor, puteti folosi lapte si crema de branza degresate.
Incingeti uleiul intr-o oala mare, adanca, la foc mediu. Pregatiti aluatul din faina, zahar, lapte, sare si putin praf de copt. Inmuiati pe rand inelele de ceapa in aluatul de clatite preparat, apoi i
Incingeti uleiul intr-o oala cu fund gros, la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovii si lasati 10 min pe foc, pana cand ceapa este transparenta si incepe sa devina putin aurie. Adaugati usturoiul si ma
Intr-un castron, amestecati usor castravetii taiati felii, ceapa rosie, ridichile si frunzele de menta cu putin otet alb si ulei de masline, adaugand sare si piper dupa gust. Chiar inainte de a servi
Asemanatoare langosilor, aceste turtite bulgaresti se servesc de obicei la micul dejun cu branza, miere sau gem, insotite de ayran (iaurt cu apa si sare). La fel de bine, le puteti incerca si cu sirop
Sosul sau piureul de mere se pastreaza bine peste iarna si insoteste perfect o friptura de porc sau o portie de cartofi prajiti. De retinut, totusi, ca francezii il folosesc exclusiv pe post de desert
Un mic dejun rapid si usor, foarte practic atunci cand nu aveti timp sa gatiti sau sa spalati vase dupa. Tot ce va trebuie este o cana pe care sa o puteti pune la microunde.
Vinegreta este un amestec de uleiuri si otet, aromat cu diverse ierburi si condimente, dar si alte ingrediente, de la caz la caz. Se foloseste de obicei pentru asezonarea salatelor, dar se poate servi
In "Alfabetul mancarii sanatoase si... gustoase" (Ed. Trei, 2011), Dan-Silviu Boerescu ne imbie cu nu mai putin de 473 de retete pe care merita sa le incercati si voi.
Garnitura zilei vine din "Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucataria Moderna" si are la baza ciupercile, un aliment considerat in Egiptul Antic ca fiind exclusiv pentru faraoni.
In cartea "Condimente si plante aromatice", dintre cele 85 de retete pentru toate gusturile si bugetele, ne-a facut cu ochiul acest delicios Guacamole al Patriciei Pop.
Reteta veche a bucatariei franceze, aceasta se bazeaza pe carne de pasare sau de peste, in aspic. Reteta se poate asemui cu puiul umplut, deosebirea constand in procedeul de fierbere a carnii: aceasta
Aceasta reteta traditionala impleteste in mod special gustul fin al somonului cu buchetul intens de arome al busuiocului, care acum este in plin sezon. Antreul va avea atat gustul, cat si aspectul pla
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul