Arhiva coolinaria
Puteti completa aceasta reteta simpla de varza la tigaie cu zeama de lamaie, seminte de pin sau miez de nuca. Daca vreti sa folositi mai putin ulei, puteti prepara inainte varza la aburi (aprox. 10 mi
Aduceti la fierbere o oala cu apa si adaugati ciupercile, pe care le lasati la fiert 10 minute, dupa care le scurgeti si le tocati. Puneti unt si ulei intr-o tigaie, si sotati 20 de secunde usturoiul
Adaugati toate ingredientele in robotul de bucatarie. Daca nu aveti pasta de susan, inlocuiti-o cu inca 15 ml de ulei de masline. Folositi functia "Pulse" pana cand amestecul ajunge la consistenta dor
Puneti gratarul cuptorului cat mai sus si preincalziti la 175 grade Celsius. Puneti feliile de bagheta intr-o tava intinsa si ungeti-le cu ulei pe ambele parti. Asezonati cu sare si piper, apoi coacet
Un sos picant si destul de consistent, ideal de servit cu paine, chipsuri sau biscuiti sarati.
Aveti gata in 30 de minute o salata usor astringenta de la branza Roquefort, cu gust dulce fructat de pere si crocanta datorita nucilor pecan. In plus, vinegreta cu mustar este completarea perfecta!
Smochinele proaspete se gasesc destul de greu si la preturi mari, dar merita atunci cand e vorba de un aperitiv pentru o masa speciala.
Curatati morcovii si taiati-i julienne. Intr-un castron suficient de mare, amestecati morcovii cu stafidele. Separat, amestecati bine uleiul, mierea, zeama de lamaie, sarea si nucsoara. Turnati sosul
Cantitatile pentru ingrediente nu sunt date, intrucat difera nu numai in functie de numarul de persoane, ci mai ales de apetit si preferintele culinare.
Intr-o oala, incalziti 250 ml apa. Adaugati sarea si frunza de dafin si amestecati pana se dizolva sarea. Luati de pe foc si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce se raceste, adaugati otetu
Intr-un castron mediu, puneti crevetii, surimi, ceapa rosie, tulpinile de telina, maioneza, sucul de lamaie si varful de piper. Amestecati pana se combina intre ele. Dati la rece aprox. 20 de minute.
In forme din silicon pentru briose sau in forme antiaderente pentru mini-chec, acest aperitiv rapid va face deliciul invitatilor.
Intr-o oala micuta, cu capac, puneti conopida si usturoiul in supa de pui cu sare. Fierbeti aprox. 10 minute, pana se inmoaie foarte bine conopida. Pasati ingredientele fierte impreuna cu smantana si
Se curata ciuperca, se asezoneaza palaria cu sare si se soteaza 6-8 minute in putin ulei de masline, intorcand-o pe cealalta parte la jumatatea timpului. Se prepara sosul guacamole din avocado zdrobit
Se spala prunele si se taie in jumatati. Se pun intr-un borcan suficient de mare, impreuna cu zaharul tos si se tin peste noapte in frigider. A doua zi, se adauga whisky si se inchide bine borcanul. D
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul