Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Daca nu aveti merisoare proaspete, puteti folosi stafide, miez de nuca sau, de ce nu, ambele...
Aceasta omleta dulce se inrudeste intrucatva cu clatitele americane pufoase. O puteti servi stropita cu putin lapte condensat indulcit si scortisoara.
Servit cu fructe proaspete, acest iaurt copt este absolut delicios. Aveti nevoie de o pastaie de vanilie, iaurt, smantana, lapte condensat si 6 vase ceramice mici (ramekin).
Puteti inlocui nucile cu alune de padure, fistic, nuci pecan sau chiar fulgi de cocos. Pentru o nota fructata, apelati la gem de portocale sau puneti cateva bucatele de pere insiropate pe fundul tarte
Reteta pentru aceasta placinta cu branza este folosita in Oltenia si a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".
Gemul facut in casa are o savoare aparte si este foarte sanatos. Incercati si aceasta reteta cu portocale rosii si lamaie, pentru un desert aparte.
Reteta mediteraneana pentru aceasta prajitura cu ricotta, nuca si miere a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni.
Puteti completa reteta si cu putina esenta de migdale, iar feliile de tarta le puteti servi cu inghetata de scortisoara.
Reteta este pentru 20 de mini-checuri, dar puteti folosi si forme de briose sau tavi de cozonac. Trebuie doar sa ajustati timpul de coacere.
Placinta de Ovidenie se prepara in Moldova, fiind un tip de placintele de post, consumate ca fel principal (placinta cu varza) sau ca desert (placinta cu dovleac). Placintele de Ovidenie sunt pregatit
Desert sanatos: biscuiti de casa fara gluten!
Reteta cubaneza pentru budinca de paine, un desert festiv, dar nu si costisitor. De servit cu o ceasca de cafea alaturi.
Un desert cu o aroma deosebita, care o sa va transforme in ochii invitatilor intr-un super-bucatar!
Reteta este desavarsita cu nuci macadamia, dar le puteti inlocui fara problema cu nuci obisnuite.
Ruda a celebrei creme de lamaie, folosita in atatea si atatea deserturi, crema de portocale da o nota aparte prajiturilor de casa.
Serviti acest strudel austriac ca aperitiv, sau ca parte a unui fel principal vegetarian. Puteti adauga in compozitie si putina ceapa prajita.
Reteta mediteraneana "Panna Cotta cu fructe de padure" a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan
Briosele albe sunt visul oricarui cofetar decorator, pentru ca toate culorile de glazura si decoratiuni de zahar arata foarte bine. Pentru un Craciun ca-n povesti, ornati aceste briose cu crema alba p
Biscuitii de casa isi fac loc si pe masa de Halloween in forme "infricosatoare" obtinute cu ajutorul acestui set de decupatoare.
De Halloween, serviti biscuiti de casa infricosatori, sub forma unor degete insangerate, cu unghii din migdale.
Placut condimentata, aceasta budinca de paine cu dovleac este completata perfect de sosul de vanilie cu whiskey.
Colacii de Samedru se dau de pomana impreuna cu fructe si coliva de Samedru.
Aceste briose parfumate sunt ideale ca desert, mic dejun sau gustare langa o cana de ceai.
Traditionala placinta aromata cu dovleac poate fi inlocuita cu mini-tarte, mai elegante si mai usor de servit.
Clasicele bezele se pot aroma cu cafea si devin apoi cosulete cu crema de ciocolata.
O gustare rapida si sanatoasa, foarte potrivita si pentru micul dejun!
Cand gasiti smochine proaspete, nu ezitati sa le incercati si puneti deoparte si un borcan de dulceata. E absolut delicioasa!
Crusta crocanta si umplutura proaspata fac din aceasta tarta desertul perfect pentru weekend.
Cantitatile sunt pentru 2 portii de desert, iar siropul aromat in care se tin strugurii poate fi folosit apoi pentru insiroparea unui blat.
Desavarseste-ti reteta preferata de briose, servindu-le ca pe un mini-tort Linzer! Ai nevoie de gem si cateva forme mici de decupat.
Reteta germana "Mar in foietaj" a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.
Desert de toamna inedit, fara lactoza si fara gluten! Cantitatile date sunt pentru 8 briose.
Puteti inlocui gutuile cu pere in acest delicios desert de toamna. Ingredientele date sunt pentru 4 portii.
Serviti un desert de casa indragit de toata lumea, mai ales in aceste zile racoroase de toamna.
Migdalele pot fi inlocuite cu miez de nuca si completate cu seminte de floarea-soarelui, dupa gust. De asemenea, puteti inlocui para cu mar ras si chiar banana zdrobita. Oricare din aceste ingrediente
Prajitura preferata este acum imbunatatita cu bombonele colorate!
Aceasta prajitura nu necesita vreun fel de glazura, iar daca o preferati mai moale si mai aromata, puteti adauga vin alb dulce in aluat.
Reteta veche pentru "Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova" era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campan
Desertul preferat are acum o aroma noua: deliciosul sirop de artar!
Un desert usor si delicios, potrivit pentru finalul mesei de pranz, dar si de servit invitatilor la o masa festiva.
Folositi o tava joasa pentru copt, iar dupa ce este gata prajitura, taiati-o in patrate si serviti-o calduta, cu putina smantana deasupra.
Un desert racoritor pe final de vara! Alte combinatii pe care sa le incercati: mandarine cu busuioc si ananas cu zmeura.
Leche frita (lapte fript) este un desert foarte popular in Spania, specific partii de nord. Desi sunt numeroase variante ale acestei retete, toate au ca ingrediente principale: lapte, faina, zahar si
In Grecia antica, aceste mici gogosi erau servite castigatorilor de la Olimpiada. Exista multe alte variante ale acestui preparat, atat in zona mediteraneana, cat si in Orientul Mijlociu si sudul Asie
Cu un mic aparat de inghetata, preparati in casa deserturi delicioase, racoritoare, mult mai sanatoase decat cele din comert.
Se prepara o negresa cu multa ciocolata si nuci pecan tocate, mai subtire decat ati gati-o de obicei, si se amesteca cu inghetata de vanilie (cumparata sau preparata in casa). Serviti cu siropul prefe
Desert de vara foarte popular, originar din nordul Germaniei, Bola de Berlim (sau Berliner) este o varianta portugheza a gogosilor nemtesti, mai mare decat ele si cu o umplutura pe baza de galbenusuri
Fructele moi, asa cum sunt pepenii galbeni si mango, pastreaza multa zeama in fibre, chiar si dupa ce sunt procesate in storcator. Astfel, si sucul si pulpa sunt absolut delicioase, si puteti servi di
Bomboanele de ciocolata se pot prepara si in casa, iar avantajul este ca, desi in comert sunt disponibile foarte multe sortimente, acasa chiar le puteti umple cu ce doriti.
Pentru reusita acestei retete, va recomandam sa folositi o forma de silicon pentru tarta sau o forma rotunda de copt cu balamale si fund detasabil (diametru aprox. 23 cm).
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta