193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Gogosele cu mere
Doriti sa preparati urgent un desert? Nu doriti sa va complicati existenta cu retete de prajituri sau creme sofisticate? Cineva s-a anuntat ca trece pe la voi si nu aveti la indemana prea multe ingred
Retete culinare Dulciuri - Prajitura din clatite cu crema de lamaie
Poate parea banala, dar aceasta prajitura este deosebita prin finetea cremei pe care o contine. Este usor de preparat si veti castiga timp, pe care il veti petrece impreuna cu cei dragi. Savurati-o cu
Retete culinare Dulciuri - Kiwi caramelizate
Intre decembrie si aprilie este sezonul acestor fructe pline de vitamine ce ne aduc cu generozitate un gust exotic si soare in miez de iarna europeana. Cu prospetimea sa, cu o bogatie nespusa de vitam
Retete culinare Dulciuri - Briose cu ciocolata si zmeura
Combinatia este un deliciu rafinat si un amestec de pasiune si prospetime, stiindu-se faptul ca ciocolata da senzatia de placere. Deasemenea ciocolata cu concentratie de la 60% cacao are o valoare nut
Retete culinare Dulciuri - Orez cu lapte si sos de visine
Chiar si cei mai putin nostalgici adora un anume desert sau fel de mancare al copilariei lor. Orezul cu lapte este unul din dulcele ce poate deveni preferat al piticutilor nostri. Iar cei mari isi pot
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu ceapa verde si anchois
Intotdeauna ne dorim sa pregatim ceva bun, ce se prepara rapid, sa aibe un gust special si sa nu fie ceea ce am mai mancat pana acum, pastrand totusi anumite elemente cunoscute si apreciate de noi. Or
Retete culinare Dulciuri - Crepe Suzette
Povestea acestor crepe Suzette este deja bine cunoscuta. El este un desert frantuzesc tocmai potrivit pentru o seara intre indragostiti, plin de arome suave si finete. Clatitele sunt usor de preparat,
Retete culinare Dulciuri - Gogosele pentru umplut
In varianta sarata sau dulce, aceste gogosele sunt usor de realizat, cu ingrediente pe care le aveti cu siguranta in camara. Ceea ce le va face sa fie apreciate va fi varietatea de umpluturi, in funct
Retete culinare Dulciuri - Frunze crocante
Frunzele sunt producatoarele noastre de oxigen si de aceea pot fi folosite in fitoterapie. Ele pot fi ‘’transformate’’ in minunate si miraculoase medicamente naturale prin infuzii si decocturi
Retete culinare Dulciuri - Tiramisu exotic
Un tiramisu simplu, usor de realizat, foarte apreciat pentru ca se poate realiza rapid. Daca primiti un telefon si cativa prieteni se anunta in ultimul moment, iata solutia: acest tiramisu exotic va v
Retete culinare Dulciuri - Clatite cu petale de trandafiri
O legenda din vremuri stravechi spune ca printesele, inaintea nuntii, savurau cu mare placere clatite cu petale de roze. Aceste clatite erau considerate a fi ultima lor masa ca fecioare si ar fi avut
Retete culinare Dulciuri - Spuma cu apa de flori de portocal
Minunantele sticlute cu apa de flori de portocal sunt adevarate potiuni miraculoase sau elixire pretioase. Le gasim in buticurile naturiste sau pe net in shop-urile online. Din cand in cand desfacem d
Retete culinare Dulciuri - Dulceata aromata din ceapa galbena
Aceasta dulceata de ceapa va ‘’revigora’’ orice tip de carne fiarta, va da savoare catorva felii de jambon de Aost sau minunatelor felii de Prosciutto italian. Se prepara simplu, nu este nimic
Retete culinare Dulciuri - Crema cu menta
O crema parfumata, foarte usor de preparat si care poate incheia un pranz sau o cina cam incarcate. Este foarte lejera si precis va va da o senzatie de desert racoritor si parfumat.
Retete culinare Dulciuri - Clatite cu camembert si mere
Intr-un castron se amesteca bine faina, sarea, 1 lingurita de zahar si ouale. Se adauga laptele si cidrul, se omogenizeaza si compozitia se lasa deoparte 30 min. Clatitele se prajesc dupa procedeul ob
Retete culinare Dulciuri - Robotei de ciocolata cu lichior
Pasati cu mixerul fructele, strecurati-le si indepartati astfel partea cu seminte. Gelatina se pune intr-un vas cu apa rece pentru 10 min. Ciocolata taiata bucatele mici se topeste la bain-marie. Intr
Retete culinare Dulciuri - Budinca de cartofi cu ardei gras
Spalati ardeii, apoi puneti-i in apa clocotita pentru 1 min. Scurgeti-i si apoi indepartati-le pielita, semintele si cotorul. Pentru indepartarea pielitei puteti sa-i coaceti in loc de a-i opari. Se t
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si capata o culoare sidefie. Se adauga untul moale si se bate in continuare pana ce compozitia are un aspect omogen. La aceasta compozitie
Retete culinare Dulciuri - Compot aromat cu mere
Stafidele se taie in doua, smochinele se taie in 4 sau 6, si se introduc la hidradat in sucul de mere. Se lasa in asteptare. In acest timp, merele se curata de coaja, li se indeparteaza partea cu semi
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu lamaie
Se curata coaja celor doua lamai, se taie fin si se lasa deoparte. Sucul lor se va folosi la prepararea glazurei. Cuptorul se incalzeste la 180º C. Cu ajutorul unui mixer se bate energic zaharul cu u
Retete culinare Dulciuri - Clatite pufoase
Untul se topeste pe flacara redusa. Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se pun impreuna faina, zaharul, praful de copt si aromele. Se face un locas in mijlocul acestora si se a
Retete culinare Dulciuri - Prajiturele cu lamaie
Se amesteca intr-un castron untul cu zaharul. Se adauga pe rand oul, sucul de lamaie, coaja de lamaie si faina cernuta in care am amestecat drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in
Retete culinare Dulciuri - Mini bavareze cu afine
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Intr-un vas se pun la fiert afinele (sau alte fructe), zaharul si apa. Se fierb impreuna 5 min. si se mixeaza. Se scurge surplusul de apa de la gelatina si se
Retete culinare Dulciuri - Veverita
Procurandu-va aceasta forma simpatica de prajitura, veti face o surpriza placuta, dar si savuroasa celor mici. Cu totii stim ca ei sunt mari amatori de ciocolata, dar pentru ca ii iubim, ii si proteja
Retete culinare Dulciuri - Prajiturele
Untul se topeste la foc mic. Se da deoparte ca sa se raceasca. Intr-un castron se amesteca zaharul, pudra de migdale si faina. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in amestecul de faina, za
Retete culinare Dulciuri - Prajitura Ursulet
Intr-un vas se freaca spuma untul moale, la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Se adauga oul batut ca la omleta, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se pune si faina cernuta amestecata cu
Retete culinare Dulciuri - Briose cu pere si pepite de ciocolata
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se amesteca zaharul cu oul pana ce compozitia capata un aspect albicios. Se
Retete culinare Dulciuri - Diamante mari
Gelatina se pune la dizolvat, in putina apa rece. Apa si zaharul se pun intr-un vas la fiert, impreuna cu maizena. Se fierb impreuna 5 minute si se amesteca continuu ca sa se mai raceasca. Se amesteca
Retete culinare Dulciuri - Mini tarte cu praz, parmezan si curry
Iata o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Pe langa aceasta leguma se adauga o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foarte des folosit in bu
Retete culinare Dulciuri - Panacotta cu ciocolata neagra
Gelatina se dizolva in apa rece. Se pun pe foc smantana de patiserie, zaharul si esenta de vanilie fara sa fiarba. Se da acest vas deoparte. Gelatina se scurge de apa si se amesteca cu compozitia cald
Retete culinare Dulciuri - Blanc-manger cu interior de ciocolata
Originile acestui desert delicious se pierd in negura vremurilor. Aparitia lui este asociata cu introducerea in Europa de catre arabi a orezului si a migdalelor. O prima reteta a blanc-manger-ului a f
Retete culinare Dulciuri - Mini Pandoro
Amestecati toate ingredientele si numai la sfarsit adaugati drojdia de bere. Lasati amestecul timp de 15 min la temperatura mediului ambiant (23°C). Apoi puneti compozitia intr-un vas pe care il acop
Retete culinare Dulciuri - Briose cu ciocolata
1. Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amestecati ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati-le bine cu o lingura. 3. Intr-un alt vas amestecati ing
Retete culinare Dulciuri - Briose bulgarasi
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand incepeti sa pregatiti aluatul aprindeti si cuptorul, pentru ca intre timp sa se incalzeasca. Intr-un recipient (preferabil din inox) se
Retete culinare Dulciuri - Tort de capsuni cu blat de ciocolata si crema de branza
Incingem cuptorul la foc mediu. Separam ouale. Batem galbenusurile, 30g zahar si coaja de lamaie la baie de aburi. Cernem si adaugam faina, praful de copt si cacao si incorporam in galbenusuri. Adauga
Retete culinare Dulciuri - Mic Pandoro pentru Craciun
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se cerne faina si amidonul si se adauga usor compozitiei rezultate. Se adauga apoi romul. Albusurile s
Retete culinare Dulciuri - Biscuiti dulci pentru Craciun
Intr-un bol se zdrobesc fin migdalele, alunele de padure si jumatate din cantitatea de zahar tos (se pot si toca, fie prin masina speciala de tocat nuci, fie se pot marunti cu ajutorul unui chopper).
Retete culinare Dulciuri - Briose cu fulgi de migdale
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile, cu putina sare, se bat spuma, apoi se adauga zaharul si esenta de rom si se bat din nou pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit s
Retete culinare Dulciuri - Briose cu portocale
Se bat ouale cu zaharul pana acesta din urma se dizolva, se adauga uleiul putin cate putin. Adaugam coaja rasa, zeama de portocala, vanilia, apoi iaurtul. Incorporam treptat faina amestecata cu praful
Retete culinare Dulciuri - Briose cu nuci, mere si scortisoara
Mai intai de toate, ne asiguram ca avem la indemana toate ingredientele. Spalam si curatam merele, le taiem cubulete apoi le punem intr-o cratita, la foc mic, cu putin zahar presarat deasupra (1 lingu
Retete culinare Dulciuri - Inele cu cirese
Pentru ca ador cirese in orice fel de retete, am testat recent aceasta reteta de inele cu cirese si mi-a iesit un desert simplu, dar de efect.
Retete culinare Dulciuri - Pana cotta cu para caramel
Pentru acele ocazii cand vrei sa te rasfeti cu un desert foarte rafinat, iti propun pana cotta cu para caramel.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura Margareta / Aperitiv Margareta
In adolescenta cautam margaretele pentru a gasi raspunsul la intrebarea “Ma iubeste? Nu ma iubeste?” Cu aceasta forma “Margareta”, cu certitudine cei dragi va vor raspunde afirmativ. “Dulce
Retete culinare Dulciuri - Tort trandafir cu trei arome
Untul se tine la temperatura camerei. Dupa ce devine moale se poate lucra usor. Acesta se amesteca cu zaharul brun si cu ouale batute cu un praf de sare. Se adauga siropul de artar si laptele si se am
Retete culinare Dulciuri - Crema de iaut cu mandarine
Curatam mandarinele, le taiem in bucati de marime potrivita si presaram deasupra zaharul vanilat. Separat, batem iaurtul cu mierea pana obtinem o crema omogena. Adaugam bucatile de mandarine si cereal
Retete culinare Dulciuri - Tort de cafea
In prima etapa se prepara cafeaua concentrata si apoi se raceste. Smantana de patiserie se bate cu mixerul. Se pastreaza in frigider in timp ce se prepara compozitia. Galbenusurile se freaca cu zaharu
Retete culinare Dulciuri - Cozonacei cu nuca
Sunt simpli de realizat, economici si foarte gustosi. Chiar si cele mai tinere gospodine se pot incumeta sa-i pregateasca. Nu necesita multa experienta. In cazul in care nu puteti sa framantati si dis
Retete culinare Dulciuri - Crema cu fructe
Vazusem intr-un episod din emisiunea lui Jamie Oliver cand el pregatea acest desert de crema cu fructe pentru un picnic cu prietenii. Nu am mai stat mult pe ganduri si am notat reteta undeva pentru a
Retete culinare Dulciuri - Chec bicolor
Daca vrei un dulce care sa mearga de minune cu o canita de ceai sau cacao cu lapte, atunci checul bicolor este una dintre cele mai potrivite alegeri.
Retete culinare Dulciuri - Spuma de capsuni
Batem albusurile spuma, apoi incorporam zaharul si batem spuma bine, pana devine lucioasa. Adaugam frisca si incorporam usor piureul de capsuni, astfel incat sa formeze cateva spirale rosii. Asezam cu



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro