Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Aluat Se face aluatul si se imparte in 3 foi care se coc pe dosul tavii, unsa in prealabil cu ulei. Crema Intr-un castron se sparge un ou intreg. Se amesteca cu 2 linguri de faina si se subtiaza cu o
Se combina ingredientele pentru aluatul de clatite cu scortisoara, merele si extractul de vanilie. Se amesteca aproximativ 2 minute pana toate componentele sunt integrate. Se toarna acest amestec intr
Aluatul rezultat se imparte in 4 foi. Pe prima foaie se pune rahat taiat in felii subtiri. Cele 7 albuse se bat spuma impreuna cu zaharul si se amesteca si cu nuca macinata. Cu aceasta se unge cea de-
Blatul se intinde putin mai mare decat formatul A4, iar peste el se intinde crema. Se ruleaza si se lasa la frigider cateva ore. Se serveste rece, taiata felii.
Galbenusurile de la cele 4 oua se freaca impreuna cu zaharul, utilizind mixerul. Dupa ce zaharul s-a topit se adauga crema mascarpone si se amesteca in continuare pana se obtine consistenta friscai. A
Intr-un castron se toarna faina, si peste se sparg cele 2 oua. Se adauga apoi sarea (un varf de cutit), zaharul (2 lingurite) si paharul de lapte. Se amesteca bine pana nu mai sunt cocoloase de faina.
Daca avem spanac proaspat se curata, spala si toaca. Spanacul congelat se decongeleaza. Cascavalul se rade, iar branza telemea se faramiteaza. Se prajeste ceapa, pana se inmoaie in ulei, apoi se adaug
Se dizolva drojdia in laptele incalzit in prealabil. Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Se freaca spuma doua galbenusuri cu 100g zahar si sarea. Se adauga laptele cu
Intr-un vas adanc se toarna laptele, si apoi se adauga untul, o lingurita cu varf de sare si se lasa la fiert. Cand da in clocot se adauga si malaiul, amestecand in continuu pentu a nu se forma cocolo
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi treptat se adauga cate o lingurita de albus batut spuma si cate o lingura de faina. Amestecam usor
Primele 5 ingrediente se bat cu mixerul intr-un castron in bain-marie, iar cind amestecul s-a intarit, acesta se bate in continuare deasupra unui vas cu apa rece, pina se raceste complet. Smantana se
Margarina si zaharul pudra se bat spuma într-un vas de portelan. Compozitia obtinuta se pune pe o planseta si se adauga nucile sau alunele macinate si faina. Se framânta totul foarte bine. Spoi se �
Un desert perfect pentru aceasta vara: parfait-ul de alune. Sofisticat si delicios, inghetata si prajitura in acelasi timp, este desertul ce va va racori zilele toride de vara!
Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu aproximativ 30% din cantitatea de zahar pana se fac spuma tare. Se toarna peste restul de zahar, si se amesteca usor. Daca doriti, se adauga incet si caca
Fructele se curata bine de frunze si se spala lasate sub jet puternic de apa intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine. Albusurile, zaharul si fructele se bat bine, pana spuma realizata este tar
Omogenizati laptele de cocos intr-un mixer, turnandu-l si amestecandu-l pentru aproximativ 15 secunde. Daca aveti si nuca de cocos feliutele, adaugati-le inainte de amestecat, si folositi mixerul pent
Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pina cind se topeste zaharul. Se amesteca totul impreuna cu scortisoara si extractul de vanilie. Se toarn
Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta (in care dizolvam sarea) si ulei pana cand obtii o coca potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine elastica si potrivit de moale, o s
Se curata de coaja cartofii si se taie cubulete. Se lasa la fiert. Apoi se paseaza cu furculita, pana se obtine o pasta asemanatoare piureului, care se amesteca cu faina si cu o lingura de zahar. Coca
Branza de vaci, grisul, oul, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron mare. Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in
Dovleacul se toaca marunt. Se amesteca cu zahar si cu putina scortisoara dupa gust. Se intinde aluatul. Pe jumatate din suprafata sa se aseaza umplutura de dovleac, si apoi se ruleaza. Se unge suprafa
Arde zaharul si stinge-l cu cel putin 2 cani de apa. Lasi pe foc pana se topeste tot zaharul ars si apoi il dai la rece. Dupa ce s-a racit, adaugi scortisoara, praf de copt, ulei, iar la urma faina. C
Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se capata o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, se rotunjeste si se turteste i
Se pun toate ingredientele intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam la viteza mare in jur de 3 minute. Dupa care compozitia se baga la cuptor si se lasa in jur de o ora la copt. In timp ce blatu
albenusurile se freaca cu zaharul, apoi adaugindu-se pe rand sarea, aromele si branza. Se amesteca pana se obtine o textura cremoasa. Separat se face un aluat de cozonac. Se lasa sa creasca suficient.
Incepem cu setul de blat de tort (ce contine 3 blaturi), cumparat din comert. MENTIONEZ: uitati-va bine pe data de expirare de pe spate si cumparati setul care este cat mai departe de data expirarii,
Contrar parerii generale, retele dietetice nu sunt mai putin gustoase decat cele normale. Iti trebuie doar putina inspiratie si poti crea feluri de mancare delicioase si usoare, de care iti garantam c
Banana se decojeste si se taie in bucatele mici. Se toarna peste indulcitorul. Se paseaza banana, fie cu un robot de bucatarie, fie cu lingura. Se adauga cafeaua, si se amesteca bine. Cafeaua se poate
Se amesteca ricotta cu zaharul sau indulcitorul. Apoi totul se amesteca impreuna cu aroma dorita (vanilie, cafea sau cacao). Se decoreaza fie cu fructe confiate, coaja de lamaie rasa sau bucatele de c
Se cojesc perele si se pun intr-o craticioara cu vin impreuna cu apa si zaharul. Se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce au fiert, perele se scot si se pun pe o farfurie. Vinul cu ap
Inghetata de cafea se topeste, pana cand se transforma intr-o crema groasa, calduta. Se toarna intr-un pahar de inghetata. Din cele 2 cupe de inghetata de vanilie se face o cupa mai mare, la mijloc fi
1. Apa cu zaharul se incalzesc si se dau in clocot. Fierbeti pana cand zaharul se topeste, apoi raciti. 2. Spalati bine fructele de mango, si apoi curatati-le, extragand cu ajutorul unei linguri cat m
1. Fierbeti 1 litru de apa in care adaugati scortisoara, zaharul si zeama de la lamaie. 2. Dupa ce a dat in clocot luati oala de pe foc si adaugati fulgii de nuca de cocos. Amestecati bine si lasati s
1. Intr-o cratita, adauga rubarba taiata si 3/4 cana de zahar. Acopera si coace la temperatura scazuta pana cand rubarba incepe sa isi lase sucul (aprox 5 minute). 2. Descopera cratita, si lasa in con
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata