Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Dulciurile traditionale pentru masa de Paste sunt prajituri pe baza de branza de vaci. Fie ca vorbim de pasca cu branza dulce si stafide, fie ca vorbim despre o placinta cu branza dulce, nici o sarbat
Crema de zahar ars, crema caramel sau prajitura rasturnata sunt diferite forme ale unui dulce clasic pe care fiecare familie in mod sigur l-a preparat si pe care l-am savura cu totii fara incetare. Es
Pentru un mic dejun dulce, briosele sunt cele mai tentante. Reteta aceasta este foarte simpla, desi diferita de ceea ce poate am gasit prin cartile de bucate. Ineditul este dat de folosirea a trei tip
Surprindeti intreaga familie, pregatind gofre savuroase acasa. Sunt foarte usor de preparat intr-un aparat pentru gofre si pot fi servite cu ce sos dulce doriti.
Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde si se amesteca cu anasonul taiat fin in prealabil. Compozitia rezultata se toarna in forma Silikomart si se niveleaza pentru a se elimina eventualele bule
Ciocolata se topeste. Se unge forma din silicon cu un prim strat de ciocolata si se lasa sa se raceasca. Se unge apoi cu un al doilea strat. Intre timp, se pregateste umplutura pentru bomboane. Se tai
Laptele se clocoteste impreuna cu pasta de fistic. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce compozitia se deschide la culoare. Laptele fierbinte se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se pune
Biscuitii se rup cu mana in bucati mici. Untul, tinut la temperatura camerei, se freaca pana ce devine moale. Se incorporeaza cu biscuitii. Pentru copt avem nevoie de o forma de tort cu fund detasabil
Atentie: Foile de gelatina trebuie umezite in apa rece si scurse bine. Siropul de zahar se face din 100 ml apa si 135 gr zahar puse impreuna la fiert pentru 4 min. La racirea siropului se adauga 1/2 f
Aluatul se pune in forma de tarta. Intr-un vas se topesc caramelele cu 80 ml smantana lichida. Se lasa sa se mai racoreasca si apoi acestea se toarna peste foaia de aluat. Merele se curata de coaja si
Turta dulce se taie in cuburi. Mierea se pune la foc impreuna cu zaharul si se fierbe cca 10 min dupa care se adauga sucul de portocale. Atentie! Acestea nu trebuie sa se transforme in zahar ars, deci
Un desert apetisant, usor de preparat, pus in evidenta de forma din silicon ca o margareta.
Inghetata se poate face din orice fel de fructe, dar foarte bine coapte (piersici, caise, pepene galben sau rosu), dupa preferinta, care se mixeaza in blender pentru a putea fi incluse in compozitie.
Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, bateti albusurile foarte bine pana se intaresc, adaugandu-le zeama de la jumatatea de lamaie. Intr-un alt vas, galbenusile se ame
Cuptorul se preincalzeste la 200ºC. Ouale se bat cu zaharul pudra, se adauga faina, maizena, praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca totul foarte bine. Se adauga branza de vaci si apoi alunele
Este o prajitura special conceputa pentru ziua aniversara. Este simplu de facut si nu necesita multe cunostinte in materie de cofetarie, forma de silicon fiind cea care va va ajuta sa fiti creative pe
Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10-15 min. Smantana de patiserie se amesteca cu zaharul pudra si cu vanilia. Se pune pe flacara aragazului sa se incalzeasca fara a fi nevoie sa
Faina se amesteca cu untul si zaharul pana ce aluatul capata un aspect nisipos. Se adauga oul si laptele, amestecand in continuare. Daca vi se pare ca aluatul este prea uscat, puteti sa adaugati o lin
Prajitura originara din Germania si Austria, guguluful este un desert aspectuos, sub forma de inel, care poate fi preparat in nenumarate variante, pentru toate gusturile.
O forma interesanta de prajiturele, cu o reteta usor de preparat, este ideala pentru copii, care vor fi primii admiratori si degustatori ai acestui desert simpatic.
Coltunasii sunt preferatii copiilor, dar si ai adultilor. Iata o reteta simpla, dar de foarte mare efect datorita formelor in care se prepara.
Cheesecake este prajitura ce combina excelent finetea cremei cu textura crocanta a biscuitilor. Veti descoperi ca reteta are parti asemanatoare cu budinca noastra pe baza de branza de vaci. Incercati
Trecand printre rafturile magazinelor, am dat cu privirea de un produs interesant, deosebit, ce poate ne-a starnit curiozitatea: mascarpone. Dar oare ce putem prepara cu el? Acest produs lactat, de fa
Marul, fructul interzis este laitmotivul oricarei retete care se vrea preparata cu o ocazie asa speciala pentru o seara intre indragostiti. Este important sa nu uitati paharele de sampanie roze, care
O reteta simpla, dar plina de ingeniozitate, potrivita pentru o masa ce dorim a se finaliza cu un desert fin si savuros.
Doriti sa preparati urgent un desert? Nu doriti sa va complicati existenta cu retete de prajituri sau creme sofisticate? Cineva s-a anuntat ca trece pe la voi si nu aveti la indemana prea multe ingred
Poate parea banala, dar aceasta prajitura este deosebita prin finetea cremei pe care o contine. Este usor de preparat si veti castiga timp, pe care il veti petrece impreuna cu cei dragi. Savurati-o cu
Intre decembrie si aprilie este sezonul acestor fructe pline de vitamine ce ne aduc cu generozitate un gust exotic si soare in miez de iarna europeana. Cu prospetimea sa, cu o bogatie nespusa de vitam
Combinatia este un deliciu rafinat si un amestec de pasiune si prospetime, stiindu-se faptul ca ciocolata da senzatia de placere. Deasemenea ciocolata cu concentratie de la 60% cacao are o valoare nut
Chiar si cei mai putin nostalgici adora un anume desert sau fel de mancare al copilariei lor. Orezul cu lapte este unul din dulcele ce poate deveni preferat al piticutilor nostri. Iar cei mari isi pot
Intotdeauna ne dorim sa pregatim ceva bun, ce se prepara rapid, sa aibe un gust special si sa nu fie ceea ce am mai mancat pana acum, pastrand totusi anumite elemente cunoscute si apreciate de noi. Or
Povestea acestor crepe Suzette este deja bine cunoscuta. El este un desert frantuzesc tocmai potrivit pentru o seara intre indragostiti, plin de arome suave si finete. Clatitele sunt usor de preparat,
In varianta sarata sau dulce, aceste gogosele sunt usor de realizat, cu ingrediente pe care le aveti cu siguranta in camara. Ceea ce le va face sa fie apreciate va fi varietatea de umpluturi, in funct
Frunzele sunt producatoarele noastre de oxigen si de aceea pot fi folosite in fitoterapie. Ele pot fi ‘’transformate’’ in minunate si miraculoase medicamente naturale prin infuzii si decocturi
Un tiramisu simplu, usor de realizat, foarte apreciat pentru ca se poate realiza rapid. Daca primiti un telefon si cativa prieteni se anunta in ultimul moment, iata solutia: acest tiramisu exotic va v
O legenda din vremuri stravechi spune ca printesele, inaintea nuntii, savurau cu mare placere clatite cu petale de roze. Aceste clatite erau considerate a fi ultima lor masa ca fecioare si ar fi avut
Minunantele sticlute cu apa de flori de portocal sunt adevarate potiuni miraculoase sau elixire pretioase. Le gasim in buticurile naturiste sau pe net in shop-urile online. Din cand in cand desfacem d
Aceasta dulceata de ceapa va ‘’revigora’’ orice tip de carne fiarta, va da savoare catorva felii de jambon de Aost sau minunatelor felii de Prosciutto italian. Se prepara simplu, nu este nimic
O crema parfumata, foarte usor de preparat si care poate incheia un pranz sau o cina cam incarcate. Este foarte lejera si precis va va da o senzatie de desert racoritor si parfumat.
Intr-un castron se amesteca bine faina, sarea, 1 lingurita de zahar si ouale. Se adauga laptele si cidrul, se omogenizeaza si compozitia se lasa deoparte 30 min. Clatitele se prajesc dupa procedeul ob
Pasati cu mixerul fructele, strecurati-le si indepartati astfel partea cu seminte. Gelatina se pune intr-un vas cu apa rece pentru 10 min. Ciocolata taiata bucatele mici se topeste la bain-marie. Intr
Spalati ardeii, apoi puneti-i in apa clocotita pentru 1 min. Scurgeti-i si apoi indepartati-le pielita, semintele si cotorul. Pentru indepartarea pielitei puteti sa-i coaceti in loc de a-i opari. Se t
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si capata o culoare sidefie. Se adauga untul moale si se bate in continuare pana ce compozitia are un aspect omogen. La aceasta compozitie
Stafidele se taie in doua, smochinele se taie in 4 sau 6, si se introduc la hidradat in sucul de mere. Se lasa in asteptare. In acest timp, merele se curata de coaja, li se indeparteaza partea cu semi
Se curata coaja celor doua lamai, se taie fin si se lasa deoparte. Sucul lor se va folosi la prepararea glazurei. Cuptorul se incalzeste la 180º C. Cu ajutorul unui mixer se bate energic zaharul cu u
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline