Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Intr-o craticioara punem laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete. Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere, cand incorporam in lichid faina in ploaie. Uscam aluatul inca
Bune si dulci aceste prajiturele cu miere, scortisoara si ghimbir sunt desertul preferat al copiilor. Servite la micul dejun cu ceai, cu lapte sau cafea aceste fursecuri cu miere si scortisoara sunt o
Budinca de mere si orez este un desert usor si rapid, care se poate servi atat caldut cat si rece.
Cand eram mici mama ne delecta foarte des cu budinca de taietei cu branza. Este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina.
Prima data am incercat aceste dulciuri la Paris si am fost fascinata de savoarea lor. De mult timp am planuit sa caut o varianta de a-i degusta si la noi, cum sunt la prima incercare nu au iesit chiar
Va prezint o prajitura cu iaurt si gris, o combinatie dulce acrisoara. Daca va place combinatia de cocos si lamaie atunci trebuie sa o incercati.
Prajitura cu mere cred ca e una dintre cele mai versatile retete culinare. Va propun o variatie de la reteta clasica, aceasta fiind facuta cu mere caramelizate.
Panna cotta este un desert clasic italian, care provine din zona de nord a Italiei, din regiunea Piemonte. Panna cotta inseamna "smantana coapta", dar este mult mai mult...este un desert delicat precu
Va prezint reteta uneia dintre prajiturile noastre preferate – prajitura cu portocale si ulei de masline. Poate combinatia de portocale si ulei de masline vi se pare ciudata, dar sa stiti ca rezulta
Imi era greu sa nu va impartasesc reteta de papanasi cu ciocolata cu care l-am cucerit pe prietenul meu, fiind primul dulce pregatit pe mine pentru el.
1 Incalziti mai intai cuptorul la 200 de grade 2 Pregatiti o tava de copt larga, acoperiti-o cu hartie de copt si ungeti-o usor cu unt 3 Intr-o tigaie inalta amestecati jumatatea de cana de zahar cu s
Incepem cu prepararea siropului. Topim toate ingredientele pentru sirop pana cand se topeste zaharul, apoi se fierb 1 minut, pana ce incepe a se ingrosa. Lasam la racit. Taiem apoi varful rotunjit de
Turta dulce este o adevarata delicatesa in sezonul rece. Mirosul de scortisoara si nucsoara folosite pentru prepararea ei, se potriveste de minune atmosferei de iarna. In cele de mai jos iti prezint v
Cand vreti sa combinati pasiunea pentru ciocolata cu rafinamentul frantuzesc, incercati acest delicios "moelleux au chocolat". Este absolut divin, este rasfatul absolut pentru toti amatorii de ciocola
Desi multa vreme am crezut ca briosele nu pot fi decat dulci, m-am gandit sa incerc sa incerc si varianta de briose sarate, ideale ca aperitiv, mai ales pentru o masa festiva.
Daca va place ciocolata si tot ce o contine, cu siguranta va vor placea si aceste fursecuri Truffe. Sunt aromate, fragede si nu ar trebui sa lipseasca de pe masa dumneavoastra de sarbatori.
Budinca de portocale, smochine si curmale este ideala pentru a satisface pofta de dulce a familiei tale in timpul sezonului rece!
La vremuri de criza, atunci cand nu trebuie sa dam banii pe prostii va recomand copia facuta in casa a delicioaselor bomboane Raffaello. Reteta e una extrem de simpla si de rapida, mai ales daca o pre
Cel mai romantic desert din lume este, dupa parerea mea, fondue de ciocolata cu fructe. Pentru cine nu l-a incercat inca, va spun ca este un deliciu absolut. Este desertul ideal pentru orice aniversar
Budinca trebuie sa fie servita in mod traditional in fiecare an, la masa de Craciun si faptul ca se pastreaza foarte bine chiar si timp de 3 zile la frigider este incurajator pentru oricine isi dorest
Cozonacul italian se mai numeste si panettone si se serveste de obicei la sarbatorile de iarna cu lapte sau ceai, fiind un produs gustos si sanatos, usor de preparat acasa. In Italia e considerat mai
1 Incalziti cuptorul la 165 de grade. 2 Intr-un vas mai larg faceti o crema din zahar si unt si apoi adaugati cate un ou, pe rand, batand crema rezultata ca sa obtineti un amestec cat mai pufos. 3 Ada
Poate cel mai simplu desert din lume, dar foarte gustos si inofensiv pentru silueta este budinca de orez cu mere.
Datorita adaosului neobisnuit de piure de cartofi, acesti biscuiti din faina integrala sunt putin umezi si au o coaja crocanta. Nota finala este data de cascaval si semintele de susan.
Este greu sa te opresti dupa ce ai gustat din aceste fursecuri, servite dimineata impreuna cu o cafeluta. Daca doriti, puteti stropi fursecurile reci cu 50g de ciocolata topita si le puteti servi dupa
Este greu sa rezisti acestor prajituri cu mirodenii, care pentru copii sunt o adevarata incantare.
Checurile sunt deserturi racoroase si fara pretentii, care se fac usor si sunt economice, la fel ca si acest chec cu nuci, caise si mere.
Va prezint o reteta consistenta de budinca din panettone si caise. Puteti sa o pregatiti dimineata la micul dejun, sau seara daca vreti un desert bun si rapid. Toata familia va fi incantata. Noua ne-a
Acest traditional desert cu mere este foarte simplu si rapid de preparat si ne aminteste de gustul copilariei. Va recomand sa serviti acest desert la sfarsitul unui pranz in familie, intr-o zi de dumi
1 Se combina faina, sarea si margarina, iar apoi se adauga si drojdia; 2 Apa calduta se combina si ea cu zaharul si laptele si abia dupa aceea putem adauga lichidul in amestecul de faina pentru a fram
Datorita gustului surprinzator dat de laptele de nuca de cocos bananele capata o aroma irezistibila, fiind si o reteta foarte simplu de preparat. Este un desert usor pentru indragostiti si poate fi se
Va prezint o reteta de gogosi cu mere sau pancove, originala din Ardeal. Produsul final va va incanta toate simturile, caci gogosile sunt delicioase si pufoase.
Imi permit sa va recomand o crema catalana (Barcelona este capitala Provinciei Catalunia), traditionala locului, dar pe care o gasim pe tot teritoriul Spaniei, in toate restaurantele, barurile.
Asa-i ca suna putin cam bizar numele asta pentru o prajitura? Ei bine pe cat de ciudata ar parea, pe atat de buna este aceasta rasturnata cu prune.
Pentru ca toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au inceput sa ne dea tarcoale, specialistii ne recomanda consumul zilnic de gutui. Acestea nu doar ca ne feresc de raceli, dar previn anem
Fiecare gospodina are o reteta personala de negresa. Eu imi permit sa va recomand pe cea folosita cel mai des de mine - negresa cu banana- care este un adevarat deliciu culinar, mai ales pentru iubito
Din seria retetelor de prajituri care merg savurate la o cana de ceai sau vin fiert, intr-o zi mohorata de toamna, va prezint briosele cu cacao si glazura de cafea.
Briosele sunt un desert foarte usor de preparat si de mancat. Pentru iubitorii de ciocolata (asa ca mine), aceste briose cu ciocolata si iaurt sunt minunate.
Radacina de Ginseng este cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace si exista multe retete culinare unde se foloseste din acest motiv fie in forma de praf, fie intreaga, data fin prin razatoare,
Checul este un desert deosebit de versatil, care iti permite sa iti pui imaginatia la incercare. De aceasta data am introdus printre ingrdiente si perele si a iesit o minunatie de chec cu pere, deoseb
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline