Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Iti propun o prajitura cu lamaie, acrisoara si racoritoare!
Tarta cu mure este un desert potrivit pentru orice moment. Cu siguranta va va inveseli si va va incanta gustul ei parfumat.
Inghetata de ceai verde este un desert racoritor si plin de arome. Aceasta aroma este foarte populara in Japonia si este facuta cu matcha, pudra de ceai verde de calitate foarte buna.
Branza de capra se digera mult mai usor decat celelalte branzeturi, pentru ca are un continut redus de grasimi. Daca tii la silueta, atunci iti recomand aceste pachetele cu branza de capra si miere.
Pentru o cina romantica sau pentru iubitorii dulciurilor, "tocanita" de fructe reprezinta o alegere reusita
Cercetarile au demonstrat eficacitatea dovlecelului pentru imbunatatirea metabolismului si prevenirea cancerului pulmonar. Pe langa aceastea e o excelenta sursa de potasiu, vitamine si mangan. Avand i
Vara e sezonul fructelor iar desertul pe care vi-l propun, tarta cu prune, va fi unul savuros.
Proaspete, zemoase, dulci si parfumate, caisele sunt delicioase in prajituri, in special in cele pe baza de pandispan sau in combinatie cu branza dulce.
Va propun o bunatate de budinca de dovlecei pe care o preparati foarte usor in 30 de minute. O puteti servi la o cina usoara, consumata ca atare sau insotita de un sos de rosii.
Avand un conţinut redus in grasimi nocive si fiind bogate in minerale si vitamine, migdalele ajuta la lupta impotriva bolilor cardiovasculare si chiar in prevenirea unor forme de cancer. Avand in ved
Clafoutis cu visine este modalitatea cea mai placuta de a face o prajitura din visine. Si asta pentru acest desert de origine franceza pastreaza aproape intact gustul si parfumul fructelor.
Iata o reteta care iti va satisface gustul pentru ceva exotic si, in acelasi timp, usor. Acest desert cu mandarine se pregateste in 45 de minute si este racoritor, perfect pentru o vara calduroasa.
Inghetata cafe-latte este nemaipomenita prin aroma si gust. Un desert ce imbina racoarea inghetatei si gustul divin de cafea cu lapte.
Ce poate fi mai delicios intr-o zi de vara decat o prajitura cu caise?
Blatul 1. se separa albusurile de galbenusuri 2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul 3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile 4. se cerne faina impreuna cu cac
O prajitura cel putin delicioasa! Pentru a obtine o prajitura galbena ca a mea, folositi nuca de cocos galbena sau 50-50.
Ouale se bat spuma cu zaharul, peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat, praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. Se adauga faina, esenta de porto, zaharul
Blatul de rulada : Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , n
Mereu astept cu nerabdare luna mai, pentru ca atunci apar afinele si pot in sfarsit sa imi prepar desertul preferat. Dar poate sa fie oricat de gustos desertul daca nu place si ochiului! Cu gandul ace
Separati galbenusurile de albusuri. Puneti in mixer fructele confiate si tocati-le putin, dupa care puneti-le deoparte intr-un bol. Adaugati galbenusul in mixer si mixati bine cu uleiul pe care-l turn
Inghetata de mere cu busuioc este un desert racoritor pentru intreaga familie. Aceasta inghetata de mere cu busuioc se prepara rapid si este delicioasa si inedita.
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile pe rand. La sfarsit faina amestecata cu
Pentru ca a venit sezonul fructelor, va recomand rulada cu frisca si fructe proaspete.
Zilele trecute mi se facuse o pofta incredibila de briose cu glazura, dar pentru ca nu aveam ciocolata in frigider (preferata mea), am hotarat sa incerc briose cu glazura alba. Va marturisesc ca au ie
Pandispanul, la origine “paine din Spania”, este o coca foarte pufoasa cu alura de cozonac. M-am inspirat din reteta unui bucatar de la o emisiune matinala in prepararea acestei retete de pandispa
Puneti pe foc apa cu sare, adaugati aroma, iar cand apa clocoteste adaugati faina amestecand putin. Luati compozitia de pe foc si faceti aluatul cat mai compact, fara cocoloase. Fixati varful in forma
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Daca retetele obisnuite de cheesecake vi se par prea grele si prea dulci, neaparat sa incercati reteta aceasta putin dulce si cu un iz racoritor de lamaie!
Prajitura cu branza si cartofi este cea mai indicata pentru pofticiosii care vor ceva pufos, dulce si aromat.
Ideale pentru micul dejun, aceste croissante cu gem sunt inimaginabil de rapid de preparat. In plus lista ingredientelor este foarte scurta si accesibila tuturor.
Un desert rafinat si foarte aspectuos, prajitura cu ness incanta prin finetea gustului.
In timpul concediului trecut petrecut in Grecia am fost fascinati de o prajitura specifica elenilor numita Bougatsa pe care am savurat-o in reptate randuri. Pentru ca ni s-a facut un dor nebun de Grec
Imi plac tare mult biscutii cu ovaz din comert, dar mi se par mult prea scumpi pentru cantitatea infima oferita. Asadar m-am decis sa mi-i pregatesc singura in bucatarie.
Va prezint o reteta inedita de biscuiti cu malai si portocale. Pe langa faptul ca se fac deosebit de repede si sunt economici, sunt deliciosi si merg de minune alaturi de un pahar de lapte la micul de
Am ales sa pregatesc acest tort cu zmeura si cacao pentru ziua mea care se apropie. Simplu, nu necesita munca exagerat de multa, dar cu toate astea are un gust aparte, exact cum ii sta bine unui tort
Pentru iubitorii de ciocolata aceste briose sunt minunate. Asa ca daca aveti chef de ceva dulce, bun si facut in bucataria voastra e musai sa incercati aceste briose cu ciocolata.
Smochinul este cunoscut si pretuit din antichitate, egiptenii apreciindu-l in mod deosebit ca pe un fruct benefic sanatatii. Fructele uscate sunt folosite in mod deosebit in perioadele reci ale anului
1 Se combina faina cu putina sare si piper intr-un bol de gatit. Rosiile se feliaza si se tavalesc bine prin faina; 2 Se ia o tigaie in care se incinge uleiul si se prajesc aici succesiv feliile de pa
Morcovii se folosesc din cele mai vechi timpuri la prepararea deserturilor pentru ca au continutul cel mai crescut de zahar dintre legume, iar zaharul era scump in secolele trecute. In tara noastra to
Frecam untul spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma separat. Presaram faina cu praful de copt. Amestecam totul cu lingura, nu cu mi
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline