Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Imi permit sa va prezint un desert simplu si usor de facut, insiropat, pufos si aromat...prajitura cu gris.
Imi permit sa va prezint o reteta foarte simpla pe care am descoperit-o pe un site italian. Aceasta crema de Gorgonzola poate fi servita ca o gustare sau un aperitiv la o masa festiva.
Intr-un vas, incalzim untul cu smantana. Dupa ce s-a topit untul, oprim focul si adaugam ciocolata rupta in bucatele si 2 linguri cacao. Amestecam incontinuu cu o lingura de lemn, pana se topeste cioc
Rulada cu branza este delicioasa si calda si rece, nu este pretentioasa si putem profita de bunatatea ei in orice moment al anului.
Pentru ca una dintre legumele mele preferate este conopida, incerc mereu sa ii gasesc intrebuintari in diverse retete. De aceasta data iti recomand budinca de conopida.
Ananasul impreuna cu migdalele si mierea de albine folosite in reteta urmatoare vor crea un puternic efect afrodisiac, care sa binedispuna si sa relaxeze indragostitii dupa o cina romantica de Sf. Val
- Se amesteca bine smantana, dar fara a o bate cu frunzele de iasomie maruntite (sau ceaiul din pliculete) intr-un vas de inox apoi se acopera si se lasa la rece peste noapte; - A doua zi se strecoara
Imi permit sa iti prezint un desert de inspiratie poloneza- sarlota cu ciocolata. Sarlota de ciocolata se prepara repede si poate fi un desert excelent pentru mesele festive, mai ales ca poate fi prep
Painea prajita e bine sa se consume de regula cat mai simplu preparata, dar uneori putem alterna cu o paine prajita de zile mari, cand merita sa facem apel si la unele condimente parfumate, la putin z
Inghetata a indragostitilor prin definitie, inghetata cu aroma de lavanda ne duce cu gandul la romantismul unor vremuri de mult apuse si nu exista moment mai propice pentru a o servi decat seara de Sf
Foarte usor de preparat, dar mai rar de gasit prin camarile noastre de alimente, gemul de smochine are certe valente afrodisiace si e bine ca e asa pentru ca trebuie consumat in maximum 1 luna de zile
Bucataria franceza este cea mai sofisticata si rafinata din lume. Imi permit sa va prezint o reteta de origine franceza – tort cu bezea cu nuci, struguri si pepene galben. Este o reteta de tort puti
Un adevarat breakfast pentru toata durata sezonului rece, fulgii de ovaz cu vanilie, scortisoara si alte condimente aromate confera organismului rezistenta fata de temperaturile joase, dau un miros na
Imi permit sa iti recomand o reteta delicioasa de covrigei cu scortisoara cu care ii poti servi pe cei dragi, pe timp de iarna.
Densa, consistenta, aromata corespunzator cu nucsoara, crema de dovleac este un deliciu!
Babovka este un desert traditional din Slovacia, foarte ingenios, gustos si surprinzator de reusit ca rezultat final dat fiind numarul redus de ingrediente utilizate la prepararea sa.
Daca sunteti mari amatori de ciocolata, atunci va recomand sa incercati aceasta minunata crema de ciocolata la pahar. Este extraordinar de buna, dar nu trebuie sa faceti excese daca tineti la silueta.
Daca iti place cafeaua in mod deosebit, atunci vei indragi si aceasta crema de cafea.
Pentru ca mi-a ramas o bucata marisoara de dovleac de la o tarta pregatita zilele trecute si aveam lipsa de inspiratie, am consultat una din cartile de bucate ale lui Jamie Oliver. Am dat peste briose
De foarte multi ani nu m-am mai delectat cu o peltea de gutui, pana anul acesta cand bunica mea mi-a facut o surpriza preparandu-mi acest delicios desert. Pentru voi am reusit sa ii fur reteta.
Aceste minitarte colorate cu fructe iti aduc zambetul pe buze intr-o zi innorata de toamna.
Punem painea la inmuiat in laptele cald pentru 30 de minute. Omogenizam cu furculita amestecul. Adaugam ouale intregi si zaharul. Adaugam si ciocolata topita pe baie de aburi, nucile, alunele si migda
Merele in aluat cu ciocolata reprezenta un desert gustos si de sezon. Nu iti trebuie prea multe ingrediente, iar gustul merelor innobilat de cel al ciocolatei iti vor trezi pofta de iarna si de o bulg
Va recomand o prajitura cu struguri, usor de facut, frageda si buna, pe care o puteti savura alaturi de un ceai cald sau un vin fiert.
De fiecare data cand ma gandesc la gutui imi vin in minte versurile unei poezii din copilarie despre toamna : “Si gutui amarui/ Cu puf galben ca de pui”. Placinta de gutui este unul dintre cele ma
Daca iti este pofta de ceva dulce, poti improvizat rapid si fara prea multa bataie de cap un guguluf cu iaurt- un deliciu!
Imi permit sa iti prezint aceasta reteta de salata de mere, stafide si smochine- un desert delicat si gustos, pentru o seara rafinata!
Pentru ca eu nu sunt o mare fana a salamului de biscuiti, dar partenerul meu este, am negociat pana am ajuns la un acord- ca sa fim amandoi fericiti am ales ca prepar rulada de biscuiti.
Imi permit sa iti recomand o reteta de sezon de cornulete cu mar pe care personal am asezat-o la rang de onoare intre retetele mele favorite.
Acest chec insiropat este excelent ca gust si aroma si este usor si rapid de facut. Checul insiropat este delicios la micul dejun, alaturi de o cacao cu lapte.
Aceasta este painea traditionala de Craciun din Norvegia, gustoasa si pufoasa, cu adevarat o tratatie pentru sarbatorile de iarna.
Daca nu sunteti mari fani ai prunelor crude ca si mine, va sugerez sa le consumati in prajituri. Si in ce mod mai potrivit le-am putea folosi decat intr-o prajitura cu prune rapida? Prajitura cu prune
Este o reteta rara si delicioasa, apreciata de catre cunoscatori pentru simplitatea si gustul sau deosebit. Se poate servi in loc de desert chiar si la mesele festive, in special iarna.
Cand iti este pofta de de o placinta usoara si gustoasa, apeleaza cu incredere la aceasta reteta de bulgarasi cu gem.
Topiti ciocolata. Ungeti formele din silicon cu un strat, lasati sa se raceasca si apoi mai aplicati un strat de ciocolata. Pentru umplutura, razuiti ciocolata, fierbeti smantana si turnati-o peste ci
Amestecati nuca de cocos cu zahar, unt si ciocolata alba. Topiti ciocolata neagra in cuptorul cu microunde, ungeti formele cu un strat de ciocolata si lasati sa se raceasca. Aplicati inca un strat de
Placinta pufoasa cu struguri este perfecta alaturi de o cafea de dimineata. Aceasta placinta pufoasa cu struguri iti va oferi toata energia necesara pentru a incepe ziua in forta.
La cafea sau la ceai, dupa masa sau intre mese, pricomigdalele sunt gustarea perfecta! Mie imi place sa le mananc in timpul ce vizionez un film, in loc de chipsuri.
Intr-un vas mare, amestecati bine condimentele, bicarbonatul de sodiu si sarea impreuna cu faina. Intr-un vas separat, bateti untul cu zaharul, pana obtineti o spuma tare. Adaugati oul si melasa (sau
Nu cred ca exista persoana pe lumea asta careia sa nu ii placa prajitura cu mere. Daca v-ati plictisit de clasicele retete de deserturi cu mere, atunci este neparat sa incercari aceasta prajitura cu m
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline