Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Chiar daca ati ramas fara unt in casa, tot puteti face niste fursecuri pufoase cu fulgi de ciocolata, ca niste mici prajiturele.
Reteta de cheesecake New York a fost creata in 1929, are o aroma fina de lamaie si este foarte important sa nu bateti in exces compozitia.
Blatul este fara galbenusuri, iar pentru umplutura se poate folosi (din belsug) orice gem preferat, dulceata, crema de ciocolata, de castane, de vanilie... Cand serviti rulada, pudrati-o cu zahar.
Acest desert delicios si racoritor se poate face doar cu capsuni proaspete, asadar profitati de ele cat sunt in sezon.
Faceti un cadou dulce ori de cate ori doriti! Acest tort cu frisca si capsuni este foarte racoritor si adecvat sezonului.
Desert raw delicios si sanatos, pe care-l puteti adapta dupa bunul plac. Incercati reteta si cu seminte de floarea-soarelui, de dovleac, cereale, migdale si diverse sortimente de nuci, iar pe post de
Reteta de pasca italiana, decorata cu oua de prepelita. Pentru un plus de efect, puteti vopsi ouale, la fel cum faceti cu cele traditionale, de gaina. Daca nu vopsiti ouale de prepelita, nu este nevoi
Oua de Paste fara... oua si gluten, un desert delicios si surprinzator, gata in numai 15 minute!
Aceste gustari traditionale din Tara Galilor se servesc de obicei calde, cu unt si gem.
O reteta de inghetata de casa foarte, foarte usoara, cremoasa si aromata cu foarte putine ingrediente si un timp total de preparare de aprox. 2 ore. Daca vreti, ii puteti adauga si cateva picaturi de
Bateti galbenusurile cu zaharul pana se omogenizeaza si se ingroasa, aprox. 1 minut. Puneti amestecul la baie de aburi (bain-marie). Micsorati flacara si gatiti 8-10 minute, amestecand in continuu. Lu
Ciocolatele de casa mentolate, cu aceeasi textura ca cele gata ambalate din comert, cu putine ingrediente si pasi usori de urmat. Una din celebrele retete de prajituri ale cercetaselor din State (girl
Sigur ati mai auzit de "prajitura inteligenta", o prajitura care se separa in 3 straturi in timpul coacerii, pastrand la mijloc o crema delicioasa intre straturi de blat
Reteta "Clatite banatene" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este pri
Tarta vegetariana gustoasa si sanatoasa, care se umfla mai mult si devine mai pufoasa daca folosi telul mixerului in loc de cel obisnuit.
Acesti biscuiti se fac in mod traditional cu 1 parte zahar, 2 parti unt si 3 parti faina de ovaz, dar astazi se foloseste in general faina alba.
Daca aveti prea multe mere, le puteti transforma intr-un desert racoritor si delicios, pe care-l puteti pastra in congelator si pentru alte ocazii. Brandy-ul il puteti omite in etapa de preparare a so
Un desert foarte simplu si delicios, pentru care nu va trebuie decat mere, frisca, zahar si putin unt.
Surpriza dulce pentru invitati. Puteti servi inghetata presarata cu alune prajite tocate.
Aduceti laptele la fierbere. Clatiti orezul cu apa rece, scurgeti si adaugati-l peste lapte impreuna cu pastaia de vanilie. Amestecati usor pana cand laptele incepe sa fiarba din nou, apoi reduceti te
Aceasta crema de lamaie este ideala pentru umplut cornulete si rulouri. O puteti servi si ca umplutura de sandvis intre 2 biscuiti simpli, sau pentru o tarta cu crema de lamaie si bezea.
Ingredientele sunt suficiente pentru a acoperi un tort patrat cu latura de 20 de cm, iar glazura fondanta rezultata poate fi folosita cu succes in loc de martipan.
Chec pufos cu ciocolata si vanilie. Puteti adauga colorant in compozitia cu vanilie, pentru un aspect mai placut al desertului.
Spre deosebire de alte retete de prajituri cu aceleasi ingrediente, aici cafeaua este in compozitia de blat, iar miezul de nuca in crema.
Serviti acest desert fierbinte, impreuna cu iaurt natural (preferabil, grecesc) sau crema de vanilie facuta in casa.
1. Folositi o forma pentru tarta cu margine dantelata in care se intinde aluatul de patiserie, decupandu-l pentru a se potrivi perfect in forma. Se fac gauri cu furculita in aluat pentru a nu se umfla
Intr-un castron amestecati ingredientele uscate (primele 5 din lista, mai putin cele 2 linguri separate de zahar). Lasati deoparte. Topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp, amestecati fulg
Puteti alege ce arome de suc doriti, dar pastrati numarul de 4 (mai ales la coloranti), pentru a spori impactul vizual.
Amestecati toate ingredientele pentru topping intr-un castron mic si faramitati aluatul cu o furculita. Puneti compozitia sfaramata in frigider, cat timp pregatiti aluatul pentru negrese. Preincalziti
O spuma dulce-dulce pe care o puteti servi in combinatia dorita. In imagine, de exemplu, are topping de cacao si ciocolata alba rasa, iar primul strat din pahar este de zmeura si amaretto.
Delicioasa crema "dulce de leche" este aici umplutura unui sandvis de biscuiti de casa pufosi.
Datorita iaurtului, acest chec este foarte pufos, fara pic de oua sau unt!
Racoriti-va cu acest sorbet de sezon dupa o masa picanta sau grea. Usor intepator, il puteti servi si cu putina votca.
Separati albusurile de galbenusuri. Topiti untul intr-o oala cu pereti grosi. Adaugati faina si amestecati cu o lingura de lemn cateva minute, pana cand faina devine putin rumenita. Adaugati treptat a
Un desert racoritor, ideal de servit intr-o seara romantica, alaturi de cupe de sampanie.
Crema ganache din care sunt facute aceste bomboane se poate folosi si pentru a decora prajituri sau pentru a indulci cafeaua.
Imbogatiti gustul dulce clasic al cremei de zahar ars cu o nota acrisoara data de portocalele rosii si una usor amaruie, de la Campari. Puteti gati crema si la cuptor, in vase individuale (aprox. 50 m
De Ziua Indragostitilor, indulciti cafeaua si ceaiul cu inimioare de zahar colorat, preferabil in roz sau rosu. Mai mult, le puteti adauga si aroma preferata: vanilie, menta, rom, lamaie, portocala...
Amestecati faina, sarea, zaharul si fulgii de ciocolata intr-o oala medie pentru sos. La foc mic, adaugati frisca lichida si bateti cu telul pana nu mai raman cocoloase. Adaugati si cafeaua si proceda
Bateti ouale intr-un castron suficient de mare. Cu o furculita, zdrobiti bine bananele, pana rezulta un piure. In castronul cu ouale batute, adaugati piureul de banane, zaharul brun, untul topit si es
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta