193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Briose cu portocale
Daca esti o amatoare de briose iti recomand aceasta reteta. Aceste briose se fac extrem de rapid, dar sunt foarte pufoase si aromate.
O reteta usoara si racoritoare pe timp de vara:
Retete culinare Dulciuri - Turta dulce
Se arde zaharul si se stinge cu cele 2 cani de apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul ars si apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoara, praful de copt, ulei, iar la urma fa
Retete culinare Dulciuri - Strudel de mere nemtesc
Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta (in care dizolvam sarea) si ulei pana cand se obtine o coca potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine elastica si potrivit de moale,
Retete culinare Dulciuri - Rulada cu gem
Batem galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana se topeste zaharul, dupa care se adauga faina si la sfarsit albusurile batute spuma, incorporand totul usor de sus pana jos. Ungem o tava mai mare cu
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu nuca de cocos
Pentru obtinerea blatului: puneti faina cernuta intr-un bol, adaugati o ceasca de zahar, 2 lingurite de praf de copt, un varf de sare si o ceasca cu nuca de cocos si amestecati totul la un loc. Peste
Retete culinare Dulciuri - Pricomigdale
Intr-un bol adaugati migdalele, coaja de lamaie rasa, o lingurita de esenta de vanilie, nuca de cocos si se amesteca. Intr-un bol separat amestecati zaharul pudra cu ouale dupa care varsati compozitia
Retete culinare Dulciuri - Placinta cu branza de capra
Se amesteca branza de capra cu cele cinci linguri de zahar si esenta de vanilie. Adaugam faina, oul, ceasca de apa, un varf de sare si se amesteca pana se obtine aluatul. Dupa care aluatul se rupe in
Retete culinare Dulciuri - Parfait de alune
Se amesteca bine zaharul cu laptele si cu ouale, se pune la foc mic si se amesteca, pana ce va da in clocot. Intre timp alunele se prajesc si se piseaza foarte bine. Dupa ce compozitia a fiert se adau
Retete culinare Dulciuri - Retete de la bunica: Papanasi fierti
Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, papanasii se rotunjesc si se t
Retete culinare Dulciuri - Marchiza de capsuni
Puneti sarlota la incalzit adaugand si laptele dupa care lasati sa se raceasca compozitia. Intre timp inmuiati biscuitii in siropul de capsuni si asezati primul strat de biscuiti pe fundul platoului,
Retete culinare Dulciuri - Crepes cu Whisky
Pentru sirop aveti nevoie de: 1 pahar de whisky, 60g zahar pudra, 60g unt. Reteta este gandita pentru 6 persoane. Mod de preparare: se pune faina cernuta intr-un bol, adaugati un varf de sare si zece
Retete culinare Dulciuri - Creme caramel cu zmeura
Se pune laptele la fiert, dupa care se lasa la racit 20 de minute. Ouale se amesteca cu 100g zahar impreuna cu 4 linguri de zahar vanilat. Restul de 100g de zahar se pune intr-un vas la foc mic pana s
Retete culinare Dulciuri - Retete de la bunica: Cornulete cu gem
Se adauga intr-un bol cele trei galbenusuri, faina, untul, zaharul pudra, cana de lapte si plicul cu zahar vanilat si se amesteca pana se obtine aluatul. Se intinde o foaie de aluat pe masa tapetata c
Retete culinare Dulciuri - Blat cu nuca pentru tort
Se separa albusurile de galbenus, albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi treptat se adauga cate o lingurita de albus batut spuma si cate o lingura de faina, amestecand uso
Retete culinare Dulciuri - Biscuiti de casa
De multe ori evitam sa facem ceva dulce, mai ales pe perioada verii, din cauza caldurii, dar si din cauza faptului ca prepararea dulciurilor cere destul de mult timp. Asa ca o sa venim in ajutorul dor
Retete culinare Dulciuri - Salata tropicala de fructe in coaja de ananas
Este o salata de fructe inedita, de mare efect la petreceri, ea fiind servita in chiar coaja ananasului folosit la pregatirea ei. Coaja trebuie scobita bine in acest sens, iar la final se poate adauga
Retete culinare Dulciuri - Clatite cu nuca de cocos
1 Bateti mai intai bine ouale, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si zaharul amestecand pana ce se dizolva tot zaharul; 2 Adaugati faina si sarea si amestecati din nou pana ce compozitia devine om
Retete culinare Dulciuri - Bostanei cu glazura de caise
1 Taiati bostaneii in doua si curatati-i bine de seminte; 2 Puneti bostaneii intr-o tava si acoperiti-i cu apa apoi lasati-i la cuptor pana ce se patrund bine (30-40 minute); alternativ bostaneii pot
Retete culinare Dulciuri - Prajitura din nuca de cocos glazurata cu sirop de mango
Un desert usor si nutritiv, prajitura din nuca de cocos poate fi servita ca atare sau in combinatie cu sirop proaspat de mango, pastrand prospetimea cautata mai ales pe timp de vara. Se serveste atat
Retete culinare Dulciuri - Tiramisu cu crema de branza Ricotta
Ca origine, in ciuda numelui sau exotic, tiramisu este un desert care se pare ca a fost inventat in regiunea Veneto, din Italia, un loc recunoscut pentru romantismul sau cronic. Desi un desert deosebi
Retete culinare Dulciuri - Capsuni cu bezele si crema asortata
Este un desert usor si stimulant, ideal pentru incheierea unei cine romantice, reusind sa redea si o atmosfera festiva prin culorile sale vii si parfumul inegalabil. Alunga stresul si predispune la gl
Retete culinare Dulciuri - Frigarui de fructe trase in ciocolata
Nu cred ca exista un alt desert mai simplu decat fructele. Dar pentru un aspect festiv poti incerca prezentarea lor sub forma de frigarui de fructe trase in ciocolata.
Retete culinare Dulciuri - Sarlota de portocale
Dupa o masa festiva este deosebit de indicat un desert racoritor. De aceea iti propun o sarlota de portocale deosebit de racoroasa.
Retete culinare Dulciuri - Cozonac special
Incet, incet se apropie Pastele, pe care eu nu il concep fara cozonac. Si nu orice fel, ci un cozonac special.
Retete culinare Dulciuri - Saratele de post
Atunci cand esti in pana de idei de aperitive, chiar si in afara postului, iti sugerez sa incerci aceasta reteta de saratele de post.
Retete culinare Dulciuri - Pasca umpluta cu smantana
Pasca este un desert tradtional in cinstea Pastilor. in mod obisnuit se prepara cu aluat de cozonac, in forma rotunda cu o cruce din aluat pusa deasupra. Iata o reteta un pic mai “moderna “ de pas
Retete culinare Dulciuri - Nodulete cu susan
Aceste nodulete cu susan deosebit de delicioase si rapide pot fi servite drept aperitiv sau le poti rontai ca snak in timp ce vizionezi un film.
Retete culinare Dulciuri - Langosi de post
Atunci cand ma gandesc la acest tip de gogosi, numite langosi imi amintesc cu nostalgie de pauzele din timpul scolii.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu cirese (de post)
In zilele in care tii post sau dieta te poti delecta cu acest desert apetisant, foarte usor de pregatit.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu morcovi (de post)
Citind zilele trecute despre beneficiile consumului de morcovi am decis sa introduc aceasta minunata leguma chiar si in prajitura. Si unde mai pui ca aceasta delicioasa prajitura cu morcovi este de po
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu carne si legume
Zilele trecute imi era pofta de pizza, dar nu as fi cheltuit bani in oras sa o cumpar din magazin si nici nu aveam dispozitia necesara de aluat dospit. Asa ca mi-a trecut prin minte sa pregatesc o tar
Retete culinare Dulciuri - Deserturi dietetice: Patrate de lamaie si portocale
Îti recomand o prajitura foarte usor de preparat care nu-ti va pune în pericol silueta.
Retete culinare Dulciuri - Tort cu fructe
Stiu ca tii la silueta si nu vreau sa-ti fac rau, dar consider ca desertul pe care ti-l voi prezenta in cele ce urmeaza nu este chiar atat de periculos pentru talia ta - asta in cazul in care nu-l con
Retete culinare Dulciuri - Strudel cu legume
Mirosul cald al strudelului cu legume imi aminteste de copilarie. De-a lungul anilor a mai fost imbunatatit de bunica mea si mai jos iti impartasesc reteta lui.



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro