193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Stelute pentru ora ceaiului
Ingredientele lichide – ouale si untul topit - se bat cu mixerul intr-un vas de sticla de tip Jena. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o compozitie lucioas-sticloasa si omo
Retete culinare Dulciuri - Turta dulce cu miere
1. Mierea se incalzeste si se amesteca cu zaharul si cu untul amestecand continuu pace ce zaharul se topeste 2. In acest amestec – pe care il lasam putin sa se racoreacsa – se incorporeaza ouale p
Retete culinare Dulciuri - Paine cu crab si masline
Scurgeti bine crabul si maslinele. Curatati de coaja ceapa si usturoiul pe care le introduceti intr-un bol impreuna cu piureul de tomate, ouale, smantana, boiaua de ardei, ghimbirul sarea si piperul.
Retete culinare Dulciuri - Tiramisu afrodisiac
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, cu zaharul vanilat, cu ghimbirul pudra, cu nucsoara si cu sucul de lamaie. Marscarpone se bate energic in prealabil si s
Retete culinare Dulciuri - Cornete umplute cu crema de vanilie
Aluatul foietat este o varianta a aluatului frantuzesc. Acest aluat poate fi folosit la rulouri, placinte dulci si sarate, la cornulete, saratele, pateuri, la orice tip de preparat de patiserie care n
Retete culinare Dulciuri - Mini trandafiri din ciocolata
Ouale se bat spuma cu mixerul adaugand zaharul pe rand. In alternanta se adauga apa si untul topit. Amestecati si cerneti apoi faina, cacao si praful de copt. Acestea se adauga la compozitia in care s
Retete culinare Dulciuri - Tort de mere
Merele se spala, se taie felii si se pun intr-un vas la calit. Dupa ce s-au calit cam 10 min mestecandu-le mereu ca sa nu se arda, le dam de-o parte la racit. Separat se face un sirop din 2 cani de ap
Retete culinare Dulciuri - Inghetata de zmeura
Inghetata de zmeura este un desert absolut delicios in aceasta perioada calduroasa a verii. Este un deliciu atat pentru pitici cat si pentru mamici.
Retete culinare Dulciuri - Jeleu de capsuni cu ghimbir
Amestecati capsunile cu sucul de lamaie, cu zaharul si putin ghimbir ras (nu puneti foarte mult pentru a evita acoperirea aromei de capsuni). Foile de gelatina se pun in putina apa pentru a se hidrata
Retete culinare Dulciuri - Cupjac  (Coupe Jacques)
O inghetata speciala pentru cei care doresc sa-si surprinda placut partenerul intr-o zi dogoritoare de vara
Retete culinare Dulciuri - Bomboane de ciocolata cu miez de branza de oaie
Taiati ciocolata si introduceti-o intr-un vas la bain-marie sau la cuptorul cu microunde. De indata ce este complet topita, puneti jumatate din cantitate pe o suprafata neteda si rece (pe o placa de m
Retete culinare Dulciuri - Paine cu rosii
1. Bateti ouale cu apa sau lapte, miere, ulei de masline si drojdie cernuta. 2. Amestecati faina cu parmezan, sare, nuci si rozmarin. 3. Adaugati rosiile uscate si amestecati totul pana obtineti un al
Retete culinare Dulciuri - Coronita din ciocolata
Bateti spuma, ouale si zaharul tos. Adaugati laptele, untul topit si racit, apoi coaja rasa de lamaie si de portocala. Adaugati faina, cacaua si praful de copt cernute, putin cate putin, continuand sa
Retete culinare Dulciuri - Cafe frappe
In paharul tip sonda se pune cafea pana se umple la jumatate, se adauga cate o cupa de inghetata de vanilie, 1-2 cuburi de gheta intregi si cate o lingurita de frisca. Se serveste cu paiul, imediat ce
Retete culinare Dulciuri - Inghetata pe baza de apa (sorbet) cu lamai verzi (lime)
Un desert racoritor care se face foarte repede, cu aport redus de calorii si pe care il oferim cu placere celor dragi. Lamaile verzi – lime – sunt o varietate de lamai care sunt foarte parfumate.
Retete culinare Dulciuri - Chec “patru sferturi”
Denumirea acestei retete vine din franceza – “quatre quarts” – si se refera la faptul ca toate cele 4 ingrediente principale sunt folosite in cantitati egale.
Retete culinare Dulciuri - Fulgi de zapada cu vanilie
Pentru inceput, gelatina se inmoaie in apa rece. Puneti intr-o oala frisca, laptele, zaharul, esenta de vanilie (dr Oetcker) si un praf de sare. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana ce zaharul
Retete culinare Dulciuri - Covrigei sarati din aluat dospit
Incepem prin a pregati maiaua. Intr-un bol se pune drojdia de bere cu o lingurita de zahar si se freaca pana ce compozitia se lichefiaza si devine omogena. Putin cate putin se pune apoi laptele caldut
Retete culinare Dulciuri - Coltunasi cu branza si smantana
Coltunasii sunt preferatii copiilor, dar si a adultilor
Retete culinare Dulciuri - Inghetata cu iaurt
Faina de roscove se gaseste in magazinele naturiste si are proprietatea de a face laptele mai vascos. Agar-agar-ul are o putere de gelificare foarte mare, motiv pentru care este des utilizat la prepar
Retete culinare Dulciuri - Placinta scotiana cu carne de miel
- Se toaca ceapa, se spala si se toaca ciupercutele si morcovii si se prajeste carnea tocata in tigaie, fara ulei sau unt timp de maximum 10 minute, la foc mic, amestecand constant - Se adauga apoi fa
Retete culinare Dulciuri - Inghetata cu caise
Anul acesta sezonul inghetatelor preparate in casa a fost deschis de aceasta inghetata cu caise. Avantajul inghetatelor este ca se pregatesc rapid, putem adauga orice fructe de sezon dorim si ne racor
Retete culinare Dulciuri - Sos pentru clatite din vin alb
- Se amesteca amidonul de porumb cu vinul alb si se dau la foc pana aproape de clocot, amestecand bine pana ce se ingroasa si compozita devine fina - Se mai lasa la foc mic pentru inca 5 minute, amest
Retete culinare Dulciuri - Spuma Zabaione cu alune de padure
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Retete culinare Dulciuri - Tort cu morcovi si caise
Curatati morcovii, taiati-i rondele si fierbeti-i aprox. 30 de minute. Dupa ce se racesc, amestecati-i cu uleiul, zaharul, ouale si varful de sare. Adaugati apoi drojdia si faina cernuta. Taiati caise
Retete culinare Dulciuri - Briose
Se incalzeste cuptorul la 180 C. Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se a
Retete culinare Dulciuri - Martieni
Se amesteca faina, zaharul si praful de copt intr-un vas mai mare. Separat se bate oul, dupa care se adauga laptele, untul si mierea si se incorporeaza amestecul cu faina. Compozitia se coace in forme
Retete culinare Dulciuri - Lalele
Cu o zi inainte de a preagati lalelele se topeste untul la foc mic si apoi se amesteca cu albusurile si cu faina. Se da compozitia la frigider pentru 24 de ore. A doua zi se unge o tava cu unt si apoi
Retete culinare Dulciuri - Ursuletul nazdravan
Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie. Se incorporeaza apoi smantana lichida si galbenusurile de la cele 3 oua. Se amesteca bine. Se adauga si 100 g zahar, pudra de migdale si faina. Se
Retete culinare Dulciuri - Budinca Tweety
Punem 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul. Intr-o cana amestecam praful de budinca cu laptele ramas. Cand laptele a inceput sa clocoteasca adaugam si praful de budinca care a fost preparat si am
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu zahar ars si nuci
Daca iti place zaharul ars si nucile, de ce nu am combina cele doua intr-un desert delicios numai bun pentru un weekend in familie? Asadar va invit sa pregatim o prajitura cu zahar ars si nuci.
Retete culinare Dulciuri - Inghetata de avocado si kiwi
Pana sa fi incercat aceasta inghetata de avocado si kiwi, nici cu gandul nu m-as fi gandit ca avocado se potriveste si deserturilor.
Retete culinare Dulciuri - Cubulete cu cacao si cocos
Imi permit sa iti recomand o reteta delicioasa de cubulete cu cacao si cocos.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu cafea
Chiar daca nu sunt o fana a cafelei ca bautura energizata de dimineata, va marturisesc ca imi place foarte mult sa o folosesc in dulciuri. Ultima reteta in care am folosit-o este aceasta prajitura cu
Retete culinare Dulciuri - Romanoff de capsuni
Imi permit sa iti recomand o reteta deosebita si foarte apetisanta – Romanoff de capsuni.



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro