Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
In familia noastra nu trece nicio saptamana fara sa avem pe masa in weekend ceva dulce facut in casa. Ultimul desert preparat a fost aceasta tarta cu caise, aromata si delicata.
Puneti semintele si alunele de padure (sau migdalele) intr-o tigaie si rumeniti-le cateva minute. Dati-le deoparte sa se racoreasca complet. Se amesteca fulgii de ovaz, cereale, fulgii din nuca de coc
Cuptorul se incalzeste la 180°. Se prepara baza: intr-un castron se amesteca 3 oua, 100 ml ulei, 100 ml lapte care a fost in prealabil incalzit intr-un vas mai mic si 100 gr de cascaval ras. Sarati s
Amestecati toate aceste ingrediente. Se umple forma de silicon Halloween, care apoi este introdusa in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace cca 20 min. Pentru glazura: Nu se folosesc albusurile d
Topim untul la foc mic si adaugam piureul sau sucul de caise, zaharul si cacao. Amestecam pentru omogenizare, apoi luam vasul de pe foc si lasam amestecul la racit. Adaugam in compozitie, pe rand, gal
O varianta delicioasa a prajiturii cu ciocolata si amande, originala si mult mai savuroasa!
Este un veritabil desert din ciocolata, ce poate fi preparat de toti cei ce iubesc deserturile, chiar si de cei mai putin experimentati. Reteta de baza a fost imbunatatita adaugandu-se bucati de pere
Cu ajutorul ei puteti reliza mai multe tipuri de desert, insotind biscuitii, un blat de tort, un orez cu lapte, un gris cu lapte. Poate deasemenea fi baza pentru crema bavareza si pentru inghetate. Po
Batonul de vanilie se taie in dou, in lung si se introduce in vasul in care se fierbe laptele. Separat galbenusurile se freaca energic cu zaharul pana ce culoarea lor se mai deschide. Peste acest ames
De cate ori nu te-ai gandit sa prepari si tu spuma de ciocolata, un desert deosebit de fin, usor si savuros? De data aceasta nu mai poti amana momentul, mai ales ca aceasta este o varianta mai imbunat
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata, cu o consistenta grunjoasa, de origine italiana. Astazi iti voi propune o granita de caise.
Aceasta prajitura cu fructe si crema se face destul de usor necesitand doar 50 de minute din timpul tau in care se include si coacerea la cuptor si puteti folosi caise, visine, prune, capsuni, fructe
Aceasta tarta cu fructe de padure se face foarte usor si puteti folosi orice combinatie de fucte.
Este forma de prajitura pe care sa o pregatiti pentru cei dragi care sunt microbisti, eventual in apropierea unui eveniment tip derby fotbalistic.
Este un desert minunat, in care gustul piersicilor se combina cu gustul parfumat al capsunilor si totul subliniat de stropul de vin dulce pe care-l adaugam. Este o adevarata provocare pentru toate ano
Iata un desert foarte usor de facut, delicios si racoritor – crema cu fructe.
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata sau sorbet cum ii mai zic francezii, dar care iti are tara de origine in Italia. Aceasta granita de visine este o alternativa pentru inghetata, racori
Caisele sunt fructele care contin cea mai mare contitate de provitamina A, iar 2 caise asigura necesarul zilnic al unui adult. Pe langa aceasta vitamina, ele mai contin fosfor, calciu, fier si magnezi
Prima data cand am auzit de aceasta combinatie am cam strambat din nas. Dar dupa ce am gustat o patratica din aceasta minunata prajitura cu cacao si crema de migdale mi-am schimbat parerea.
Cuptorul se incalzeste la 160ºC. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol impreuna cu aproape tot zaharul (se mai pastreaza o lingura pentru albusuri), cu zaharul vanilat
Spuma de zmeura este delicioasa, aromata si rafinata si se face cat ai clipi, asa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste si tu 4 portii consistente.
Incredibil de simpla de preparat si de gustoasa, aceasta tarta cu rosii si mazare este un deliciu pentru masa de pranz.
Daca vrei sa pregatesti un desert varatic, dulce- acrisor pe placut tuturor din familie, iti recomand aceasta inghetata cu iaurt si zmeura.
Se bat albusurile spuma cu mixerul (cu un praf de sare), se adauga fructoza si se bat pana se intaresc din nou; se adauga galbenusurile si esenta de rom si se bat in continuare putin pentru omogenizar
Pectina si zaharul se amesteca ; turnati putin cate putin din aceast amestec peste sucul de portocale, apoi uleiul esential de portocale, coaja de portocala si siropul de glucoza. Se pune la fiert si
Un desert delicious, fin si foarte usor de facut
1. Curatati telina de coaja, clatiti-o si taiati-o in mici cuburi. Puneti de-o parte frunzele pe care le-ati clatit si le-ati sters bine cu un servet . 2. Puneti cuburile de telina intr-o cratita mare
Umplutura: Amestecati nuca de cocos cu zaharul, adaugati untul topit la bain-marie si ciocolata alba. Se amesteca totul foarte bine si adauga romul (sau esenta de rom) Glazura : Topiti ciocolata si cu
Zaharul pudra si zaharul tos se amesteca foarte bine cu untul moale folosind un mixer. Se adauga ouale unul cate unul si apoi piureul de capsuni. La final se adauga toate ingredientele sub forma de pu
Ciocolata se rupe in bucati mici si se introduce intr-un bol. Puneti smantana lichida sa fiarba incet. Cand incepe sa fiarba adaugati ciocolata alba. Amestecati ca sa devina o compozitie omogena. Se p
Fierbeti laptele cu zaharul si cu apa, lasati-le sa se raceasca si adaugati frisca batuta. Puneti compozitia in forme din silicon, neteziti compozitia cu o spatula si introduceti formele in congelator
Morcovii se taie rondele si se fierb la aburi. Incalziti cuptorul la 180°C (termostat 6). Faceti din morcovi un piure. Separat, intr-un castron, amestecati ouale cu branza de vaci proaspata, cu smant
Preincalziti cuptorul la 190°C. Untul amestecat cu putina sare se taie cuburi si se pune intr-un vas la foc domol sa se topeasca. Migdalele, alunele de padure macinate si faina se amesteca. In aceast
Topiti untul, raciti-l si amestecati-l cu ouale si laptele (ingrediente umede). Cerneti faina, adaugati zaharul, frunzele de ceai, coaja rasa de portocala (sau taiata fin cu cutitul) si drojdia de ber
Incalziti cuptorul. Ungeti o forma cu unt. Intr-un vas amestecati zaharul cu faina. In mijloc faceti un locas in care puneti ouale. Amestecati si apoi bateti pana ce obtineti un amestec omogen. Intr-u
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline