Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Picnicul este pretextul de a profita de frumusetea naturii, de aerul curat si de prezenta celor dragi. In mijlocul naturii, pe malul unui rau sau chiar in gradina, acest mod de a servi masa "la iarba
Cu jumatate de ora inainte de a prepara acest desert, se pune smantana lichida (sau laptele si smantana groasa) intr-un castron mai mare pe care il introduceti in frigider. De asemenea, puneti in frig
Albusurile de ou se pun intr-un vas si se bat cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, pana ce compozitia devine spuma tare si nu cade de pe paletele mixerului. Se adauga fulgii
Doriti sa pregatiti o inghetata fara sa va ia prea mult timp iar continutul ei sa nu aiba prea multe calorii? Atunci, rezervati-va numai 15 minute pentru un desert ultra rapid, lejer, sarac in calorii
O prajitura ce poate insoti cu succes o ceasca de cafea dupa masa, dar si o excelenta gustare pentru cei mici.
Reteta tipic americana, aceste gogosele sunt un deliciu alaturi de o friptura sau ca desert, mai ales pentru cei ce doresc sa incerce gusturi noi. In cazul in care doriti sa serviti aceste gogosele ca
Aceasta reteta de clatite americane pufoase este data pentru 8 portii. Adaptati cantitatile in functie de numarul de persoane.
Pentru ca sezonul cald este in toi, ne gandim ca alimentele trebuie sa aiba un minim caloric, sa ne hranim in asa fel incat digestia sa se faca usor, sa ne hidratam pentru a inlocui apa pierduta si, i
In general, prepararea unui sufleu poate va face sa renuntati, gandidu-va ca este o reteta pretentioasa si greu de realizat. Dupa ce veti parcurge aceasta reteta, va veti da seama ca oricine poate sa
Aceasta reteta este traditionala pentru prepararea brioselor clasice, avand ca ingrediente oua, faina, putin lapte, cateva arome si minunatele afine. Secretul prepararii brioselor este de a face totul
O masa lejera de vara trebuie incheiata cu o salata cu fructe de sezon. Pentru ca au aparut pepenii galbeni, iata o provocare pentru prepararea unei minunate salate cu doua fructe din cele mai parfuma
Cunoscuta pentru proprietatile antiseptice, folosita in medicina, in cosmetica dar si in produsele de intretinere a frumusetii, lamaia are un succes deosebit si in bucatarie. Sucul insoteste cu mult s
Amestecati fructele preferate cu sucul de lamaie, apa si zaharul. Strecurati piureul obtinut pentru a elimina semintele si pielea. Inmuiati foile de gelatina in apa rece. Intr-o tigaie adanca, turnati
Pasati zmeura cu un mixer vertical, preferabil intr-un recipient gradat. Adaugati maizena si zaharul tos. Continuati sa mixati pana se omogenizeaza bine. Adaugati apa pana ajungeti la un total de 500
Taiati pepenele rosu in bucati si scoateti-i samburii. Puneti in mixer bucatile de pepene, iaurtul si zaharul si mixati bine. Adaugati in compozitie pepitele de ciocolata si turnati amestecul in forme
Smantana lichida se incalzeste fara insa a o lasa sa fiarba si se amesteca cu cateva bucati de ciocolata neagra. Se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca si se adauga cafeaua instant. Restul de cioco
Painea cu scortisoara face din acest sandvis un desert perfect chiar si pentru cei mai mofturosi copii.
Este cald, este iunie si iata ca a venit si vremea inghetatelor! Fie ca folositi un aparat special pentru a prepara acest deliciu, fie ca le preparati cu procedeul clasic al mixerului, gustul acidulat
Un dulce racoritor, cu o cantitate redusa de calorii - o reteta simpla ce poate face placere tuturor, foarte usor de scos din forma speciala de silicon.
Lamaia se stoarce si se pastreaza sucul deoparte. Pepenii se spala, se curata de coaja, si se taie in cuburi. Se introduc intr-un chopper si se maruntesc fin. Se strecoara printr-o sita fina. Intr-un
Un desert diferit de ceea ce cunoastem ca fiind orezul cu lapte facut de bunica. Aromele de rom si vanilie, asociate cu cafeaua, dau un gust deosebit orezului ce poate fi servit ca si gustare de dupa-
Aceasta reteta este o versiune rapida a gemului ce poate fi facut cu diferite tipuri de fructe, in functie de sezon: cirese, capsuni, visine, caise, piersici, prune. Preparand aceasta reteta, cu sigur
Ananasul curatat de coaja se taie in felii foarte subtiri, folosind un cutit foarte bine ascutit. Feliile acestea subtiri se asaza pe farfuriile de servit. Bananele fara coaja, capsunile (spalate, scu
Spanacul este bine cunoscut ca o rezerva importanta de fier. Se poate prepara in diferite moduri, oparindu-l numai 20-30 de secunde pentru a evita distrugerea mineralelor pe care le contine. Se poate
Un desert parfumat, aromat si usor condimentat pentru orice anotimp.
Pentru ca sezonul cireselor abia a inceput, pregatim un desert foarte indragit de toti, delicios si dorit in sezonul cald: inghetata cu cirese. La baza este o inghetata simpla, careia ii adaugam un pi
Intr-un vas se pun impreuna frisca lichida, zaharul pudra si batoanele de vanilie. Se asaza vasul pe foc si se fierbe. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte, se adauga florile de soc si s
Caisele si ananasul deshidratat impreuna cu fulgii de migdale se pun intr-un bol. Se toarna pe deasupra lichior de caise, in asa fel incat abia sa le acopere putin. Se acopera si se lasa la macerat mi
Ciorchinii cu flori de salcam se spala si se scurg bine de apa. Se pun pe un servet din hartie absorbanta sa se scurga. Dupa ce s-au zvantat de apa, se desprind de pe ciorchine. Florile astfel desprin
Aceasta reteta de jeleu cu flori de salcam va va incanta privirea, dar si gustul, cu aromele sale. Jeleul este atat de fin si de placut la gust, incat se poate spune ca numai dulceata din petalele de
Este perioada salcamilor infloriti, iar parfumul lor suav ne invita sa descoperim noi retete care sa le puna in valoare. Florile, de o gingasie aparte beneficiaza de arome ce ne imbie. Va invitam sa p
Florile de salcam pentru serbet se recolteaza cand acestea sunt bine inflorite, la maturitate, fara a fi verzi. Se folosesc numai petalele si pistilurile cu stamine ale florilor.
Se prepara un aluat din faina, galbenus, ulei si un praf de sare. Se framanta coca, iar daca aceasta este prea tare se poate aduaga putin apa pentru a putea fi usor de framantat si de intins. Dupa ce
Madlenele sunt ideale pentru gustarea de dupa-amiaza sau chiar la un ceai. Sunt usor de preparat si pot fi oferite si celor mici care se vor bucura de un dulce facut in casa.
Ceaiul este cel mai adesea consumat ca bautura. Cu toate acestea, va recomandam sa-l folositi in bucatarie la prepararea diferitelor prajituri sau chiar a diverse feluri de mancare, cunoscand calitati
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline