Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
De-a dreptul apetisanta, aceasta budinca este un desert rapid, care imbina aroma merisoarelor cu esenta de portocale si fulgi de migdale, pentru a garanta gustul desavarsit.
Un desert simplu, sanatos si delicios! Aroma de scortisoara completeaza perfect bucatile de mere cufundate in iaurt.
In loc sa cumparam pliculete de budinca instant, e mult mai sanatos sa ne preparam acasa acest amestec delicios.
Ouale pot fi dulci, si nu numai facute din ciocolata sau folosite in delicioasele retete de prajituri. Fiind facuta doar din albusuri si indulcita artificial, aceasta omleta este cu adevarat dietetica
Salata de fructe sau desert fara coacere, cum vreti sa-i spuneti, cu siguranta va imbie cu aroma de scortisoara si coaja de portocala rasa.
Intr-o oala, amestecati cele doua feluri de lapte cu zaharul. Fierbeti la foc mediu, amestecand in continuu, pentru a nu se prinde de peretii oalei. Adaugati esenta de vanilie, alunele, nucile si migd
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un castron mai mare si se amesteca bine cu zaharul si cu laptele pana ce zaharul se dizolva. Se adauga faina si se omog
Foarte simplu si aromat, acest compot de mere va indulceste imediat zilele de toamna.
Incalziti cuptorul la 95 grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt si lasati-o deoparte. Umpleti un castron cu gheata, apa si zeama de lamaie. Feliati marul in felii foarte subtiri, pe care le
Intr-o cana, amestecati faina cu zahar si cacao. Adaugati un ou si amestecati usor cu lingura. Turnati laptele si uleiul si amestecati bine. Puneti cana in cuptorul cu microunde 3 minute la putere max
Amestecati ingredientele din prima parte. Bateti albusurile cu zaharul din a doua parte si adaugati peste amestecul preparat anterior. Amestecati faina si pudra de cacao din a treia parte si adaugati-
Se stie ca sarea accentueaza aroma ciocolatei, iar sarea de mare grunjoasa este cea mai indicata, alaturi de o ciocolata de calitate, dulce-amaruie. In loc de coaja de portocala rasa, puteti orna brus
Cuptorul aragazului se preincalzeste la 240 grade C. Untul se se pune intr-un vas care va fi introdus in cuptorul cu microunde. Ciocolata se rupe si se pune peste unt. Se introduce vasul in cuptorul c
Prajituri traditionale franceze, madlenele sunt ca niste mici scoici pufoase, care pot fi aromate dupa bunul plac, de regula cu migdale, lamaie sau ciocolata.
Preparati delicati biscuiti din aluat nisipos cu aspect de piese de domino, unde punctele "de joc" sunt mici buline de ciocolata topita.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Feliile de ananas se scurg bine si se pun intr-o tigaie cu putina miere si se rumenesc pe ambele parti. Intr-un castron mai mare se amesteca faina, praful de
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Faina se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se face un locas in mijlocul acestui amestec, in care se pune laptele, untul topit si racit, esenta d
Cunoastem cu totii, teoretic, diferenta dintre o reteta de muffin si o reteta de briosa, dar numai experimentand si incercand sa preparati aceasta reteta, veti vedea diferenta. Incercati aceste muffin
Se pune intr-un vas smantana lichida, amestecul de lapte de migdale si cereale germinate cu lapte degresat (sau daca optati pentru inlocuirea cu lapte cu esenta de migdale) si cu batonul de vanilie ta
Serviti un deliciu frantuzesc ce-si face tot mai mult simtita prezenta si la noi: macarons! Varianta tiramisu se regaseste in cartea Macarons - vive les gourmands, disponibila in limba franceza.
Nectarinele se numara printre fructele mele preferate si se prepara foarte usor pe gratar. Nu le decojiti, pentru a nu se inmuia prea tare. Puteti inlocui nectarinele cu piersici, iar inghetata, cu fr
Descrisa drept "un glosar sentimental al meniului national", culegerea de retete Mancaruri de altadata (Ed. Trei, 2010) ne invita astazi sa preparam un gustos gem de rosii.
"O masa la moti, la Rosia Montana si in imprejurimi, este o aventura a cunoasterii." Asa incepe Dan-Silviu Boerescu povestea cartii Bucate de aur din Apuseni (Ed. Trei, 2010), din care astazi savuram
Cartea "Mancaruri rapide cu grasimi putine" (Ed. Trei, 2008) afiseaza pentru fiecare reteta valorile nutritive pe portie. Asa veti sti intotdeauna ce sa mancati pentru a va ingriji silueta, fara a ren
"Ghidul gastronomic al Romaniei - Dulciuri de casa" (Ed. House of Guides) ne imbie astazi cu un desert australian (sau neo-zeelandez) denumit in cinstea balerinei ruse Anna Pavlova.
Desert tipic sud-american, se poate foarte bine identifica cu genul de torturi pe care le facem fiecare acasa, fara a fi mari specialisti cofetari. Ce este specific acestei prajituri este folosirea a
Acest desert savuros inrudit cu crema de zahar ars se diferentiaza totusi prin consistenta si prin ingredientele sale, prin parfumul scortisoarei si al cojii de lamaie folosite.
Reteta de placinta cu varza este tipica tarilor din fosta Uniune Sovietica. Ingredientele umpluturii pot varia de la zona la zona, dar varza ramane principalul favorit.
Anumite tipuri de deserturi japoneze sunt special preparate pentru ceremonia ceaiului, o ceremonie importanta din viata fiecarei familii japoneze, fie ca vorbim de trecut sau de prezent. Se spune, de
Este desertul tipic german pentru vara, ocazie cu care se profita la maxim de fructele rosii de padure. Servit cu o crema (sau un sos) de vanilie, acesta este o minunatie si ne aduce o schimbare in ob
Se faramiteaza cat mai bine biscuitii, peste care se toarna untul topit, se amesteca bine si apoi se pun intr-o tava de tort cu fund detasabil. Cu fundul unui pahar sau chiar direct cu palmele se pres
Baclavaua, sarailia, orezul cu lapte si scortisoara sau dovleacul copt cu nuca sunt numai cateva din deserturile traditionale turcesti. Va propunem o alta reteta, usor de realizat, pe baza de gutui (c
Va propunem aceasta reteta pe baza de lapte batut, care poate fi servita la micul dejun, dar care poate fi oferita si la traditionala gustare englezeasca de la ora 5. Prajitura este un deliciu, nici p
O idee indrazneata aceasta inghetata de anason. Un parfum dulce, puternic si aromat, care aminteste de lemnul-dulce si de aroma feniculului.
Drojdia se dizolva in putin lapte cald. 125 gr de faina se amesteca cu drojdia si se lasa la cald cca 1 ora, sa creasca. Restul de faina se pune intr-un lighean si se face o adancitura la mijloc in ca
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline