Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Odata ce ati pus pe farfurie fiecare portie de inghetata, asteptati 5 minute inainte de a servi, astfel se va inmuia putin… asta daca nu cumva temperatura este aceea de miez de vara fierbinte!
Servite cu un mot de frisca, aceste inimioare de cheesecake in miniatura sunt absolut delicioase!
Indulciti-va cu o tarta de sezon mai speciala, in care se foloseste anason si pudra de chili.
Desert italian clasic, panna cotta se poate servi si in varianta mini (finger-food), mai ales daca se foloseste o forma de silicon deosebita cum este cea Primavara/Vara cu fluturasi, albinute, flori s
Servita ca desert sau mic dejun tarziu, aceasta omleta dulce este adaptata sezonului.
Copiii adora batoanele de ciocolata din comert, dar este mult mai sanatos sa preparati ceva similar acasa. Aceasta reteta este o combinatie intre cunoscutele Twix si Snickers.
In loc de inghetata pe bat, puteti prepara un sandvis de ciocolata cu crema de portocale (biscuiti amestecati cu marmelada).
Desertul ideal este o mega-prajitura sub forma de trandafir, servita cu sos de capsuni. Observatie: Se pot inlocui faina si praful de copt cu 240 g de faina care creste singura (cu agent de crestere i
Un desert de vara foarte usor de facut, cu ingrediente la indemana, dar de mare efect pentru invitati!
Daca folositi o forma de tarta, aceasta ar trebui sa aiba diametrul de 25 cm. Mai jos, vedeti preparatul intr-o tava dreptunghiulara de yena, cu pierisicile taiate felii.
Delicioasa zmeura isi face loc in meniu la desert, in prajiturele pufoase in forme speciale. La fel de bine, puteti folosi compozitia in forme de briose, care sunt mai la indemana.
Aceste briose pufoase sub forma de lalea ascund un miez delicios din gem sau marmelada de piersici. Va puteti delecta si cu alte umpluturi, desigur, dupa gust.
Desert aromat cu capsuni si coaja de mandarina, in forma de mici floarea-soarelui, ideal de servit cu ceai alb. Folosind mandarine bio, aroma va fi mult mai puternica decat la cele obisnuite sau porto
Deserturile cu ciocolata sunt foarte indragite in general, iar forma de floarea-soarelui a acestor prajituri asigura o prezentare deosebita si impecabila.
Serviti un tort racoritor, de sezon, prezentat intr-o superba forma de trandafir.
Desert traditional norvegian, acest tort cu frisca, gem de zmeura, crema de vanilie si piersici se serveste ca tort aniversar si de Ziua Nationala a Norvegiei, 17 mai.
Celebrul tort de ciocolata Sacher, specialitate vieneza de aproape 2 secole, se poate pregati si acasa, pentru a-i rasfata pe cei dragi ca la carte!
Transformati briosele clasice intr-un desert deosebit, ca un fluturas, folosind gemul preferat si putina frisca.
Acest desert traditional grecesc se prepara cu aluat filo, este umplut cu o crema de gris aromata cu lamaie si se serveste cu sirop.
Dulciurile in stil Boston se umplu cu crema de vanilie si se glazureaza cu crema de ciocolata. Dati o nota deosebita brioselor simple pe care le preparati de obicei!
Desert specific Americii de Sud, inghetata de avocado este mai cremoasa decat alte inghetate de fructe, iar zeama de lime o completeaza perfect.
Un desert spectaculos care se face foarte usor, mai ales ca acum ciresele sunt in sezon! Gustul este completat perfect de blatul din biscuiti cu cacao.
Acest desert traditional maltez consta in covrigi dulci cu umplutura pe baza de melasa.
Puteti prepara acest desert in aparatul de inghetata sau folositi o cutie de plastic pentru alimente si congelatorul, urmand indicatiile de mai jos.
Racoriti-va cu o inghetata simpla, cremoasa si parfumata, cu un minim de ingrediente necesare. Serviti cu menta sau fructe de sezon.
Florile de soc sunt gustoase nu doar in binecunoscuta socata, ci si in diverse deserturi simple, cum sunt si aceste clatite.
Acest desert cu flori de salcam are la baza o reteta ungureasca. Pentru un aspect glossy al tartei, o puteti unge la final cu jeleu de salcam (infuzie de flori de salcam, zeama de lamaie, zahar si gel
Sugestie de desert pentru Ziua Copilului: prajiturele aromate, in forma de fluture, buburuza, albina si floare!
Crema bavareza este un desert clasic asemanator cremei de vanilie pentru prajituri, dar este ingrosata cu gelatina in loc de faina sau amidon de porumb. In plus, de multe ori este aromata cu lichior.
Chec in forma de croissant, umplut si decorat cu fructe de sezon. Reteta ne-a fost pusa la dispozitie de Silikomart, iar forma de silicon Croissant se gaseste in magazinul online Decorix.
Chiar daca ati ramas fara unt in casa, tot puteti face niste fursecuri pufoase cu fulgi de ciocolata, ca niste mici prajiturele.
Reteta de cheesecake New York a fost creata in 1929, are o aroma fina de lamaie si este foarte important sa nu bateti in exces compozitia.
Blatul este fara galbenusuri, iar pentru umplutura se poate folosi (din belsug) orice gem preferat, dulceata, crema de ciocolata, de castane, de vanilie... Cand serviti rulada, pudrati-o cu zahar.
Acest desert delicios si racoritor se poate face doar cu capsuni proaspete, asadar profitati de ele cat sunt in sezon.
Faceti un cadou dulce ori de cate ori doriti! Acest tort cu frisca si capsuni este foarte racoritor si adecvat sezonului.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline