Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Gustul de pere nu este puternic, aroma fiind data mai mult de mixul de vanilie, condimente, zahar brun si migdale.
Serviti prajitura portionata impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie. Aluatul se prepara atat de usor, incat rezultatul depaseste cu mult asteptarile.
O inghetata de casa pentru care nu aveti nevoie de aparat special!
O delicioasa prajitura de sezon, foarte eleganta atunci cand e coapta si servita in forme individuale de ceramica (ramekin).
Adeptii bucatariei vegane se pot bucura de o varietate de deserturi delicioase, in care nu se simte lipsa laptelui, a zaharului sau a oualor, asa cum este si aceasta inghetata.
Un desert de vara absolut delicios si care fura ochii oricui, indiferent daca se serveste la o masa usor festiva sau in completarea unei mese la iarba verde.
Reteta veche pentru Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei Descopera traditiile
Un desert extrem de simplu, sanatos si racoritor! Dulceata pepenilor galbeni este perfect echilibrata de zeama de lime si menta tocata.
Ingredientele sunt pentru 2 prajituri cu diametrul de 20 cm. Desertul poate fi servit si cu putina frisca sau inghetata.
In zilele caniculare, cand aveti chef sa va rasfatati cu un desert, dar ultimul lucru pe care vreti sa-l faceti este sa porniti cuptorul, incercati aceasta reteta de budinca, extrem de simpla si racor
Placinta traditionala Banoffee este un desert britanic cu banane, caramel, frisca si un blat din biscuiti digestivi.
O inghetata de casa inedita pentru iubitorii de caramel care vor o aroma in plus la desert.
Un nume pompos pentru o prajitura simpla. Intamplarea face sa avem si un cuvant romanesc pentru ea: prajitura cu branza. Ei bine, iata clasica prajitura cu branza, ornata cu un delicios strat de jeleu
Astazi invatam sa combinam mult-ravnitele capsuni cu un gust exotic: nuca de cocos.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iuni
Castravetii se potrivesc de minune cu multe fructe, iar aceasta granita racoritoare cu afine nu face exceptie!
Pentru acest cheesecake de sezon, cu o crusta generoasa de graham, profitati din plin de ciresele proaspete de pe piata!
Fursecuri de casa fragede, foarte placut aromate si nu exagerat de dulci...
Seamana cu un crumble de caise, dar are mai putin topping... Fiecare portie are numai 80 de calorii!
Pentru un plus de savoare, puteti pune pasta de vanilie in loc de esenta, dar este mai dificil de gasit in magazine.
Desi reteta originala prevede topirea ciocolatei impreuna cu parafina, puteti renunta la parafina suplimentand cu ciocolata pentru topit.
Ca desert sau simpla de gustare, aceste curmale pot fi completate cu succes de un platou cu nuci si fructe uscate, sau arome orientale la alegere.
25 de biscuiti de casa cu alune de padure prajite va asteapta sa va rasfatati!
Ii rasfatam pe cei dragi aromand clasicul desert italian pannacotta cu sirop de menta si il servim cu sos de ciocolata preparat in casa.
Puteti face conuri de jeleu folosind pahare de sampanie, dar la fel de bine puteti apela la diverse forme de silicon pentru prajituri.
Un aparat de inghetata in casa este foarte util pe timpul verii pentru a va putea delecta cu deserturi sanatoase cu aromele preferate, care nu se gasesc in comert.
Cea mai simpla reteta de gem de capsuni fara pectina!
Aceasta omleta dulce si pufoasa surprinde prin aroma de portocala si se poate servi exact ca o clatita: simpla sau cu gem.
Va place tiramisu clasic? Va propunem sa incercati si ceva mai racoritor, de sezon...
Daca nu doriti sa folositi si banane in smoothie, in loc de 6 capsuni, puneti 9-10 sa compensati.
Pentru mic dejun sau desert, aceste clatite pufoase servite cu mango si crema de mascarpone sunt un deliciu!
O cana de ciocolata fierbinte e uneori tot ce ne trebuie ca sa ne dezmortim. Ce facem insa daca ni se face pofta de gustul ei deosebit cand afara e cald? O preparam in varianta rece!
Un desert deosebit, pentru care trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, pentru ca trebuie sa asteptati sa se raceasca fiecare strat inainte de a continua prepararea.
Ingredientele date sunt pentru 48 de mini-tarte, dar numarul de tarte pe care le veti obtine depinde exclusiv de dimensiunea formelor folosite.
Serviti briosele ornate cu aceasta crema de cafea si incepeti ziua cu un zambet!
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta